Gönderen Konu: Park sensoru ve bilmediğim biçok şey  (Okunma sayısı 4130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Park sensoru ve bilmediğim biçok şey
« : Kasım 12, 2011, 00:43:52 »
Selam Arkadaşlar
1-) 2008 auris dizel elegance mmt şanzıman yarı otomatik bi araç satın aldım.Biraz aceleye uygun bir fiyata geldi expertiz yaptırtıp satısını aldım.Şimdi bu arac full ama ben park sensoru goremedim bunlarda hem ön hem arka park sensoru olmuyormu?En azından arka park sensoru yokmu?.
2-)Bu aracların sanırım baskı balata problemi daha fazla.Baskı balatayı kocaeli kayadamı degiştireyim sizce yoksa özel servistemi?
3-)Bu tur dizel araçlarda motor sogukken çalıştırdıktan sonra 1-2 dk park halinde beklemelimiyim ve motor sıcakken stop etmeden önce beklemelimiyim(bir arkadasım boyle yapıyor)
Cevaplarınız için teşekkur ederim.

Toyota Club Türkiye

Park sensoru ve bilmediğim biçok şey
« : Kasım 12, 2011, 00:43:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Cevap bekliyorum
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2011, 23:42:49 »
S.a arkadaşlar hala cvp alamadım 90 kere okunmus ama 1 cvp yok :((
Valla üzüldüm kırıldım bilen birisi yokmu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Park sensoru ve bilmediğim biçok şey
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2011, 23:57:08 »
Arabanız hayırlı olsun.Dizel araçları özellikle durmadan önce 1,2 dakika o da turbosu soğusun diye çalıştırıldığını biliyorum.Daha gazdan dizele geçemedik sadece kulaktan dolma bilgim var.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2011, 00:01:06 »
Çok teşekkur ederim saolun 8-)
Peki park sensoru bunlarda orjinalinde yokmudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2011, 00:01:32 »
- Elegant modellerinde arkada park sensörü bulunuyor.
- Baskı balata konusunda bir şey diyemeyeceğim ama güvendiğiniz özel Toyota servisi varsa oraya değiştirin.Servis ücreti biraz tuzlu olur diye düşünüyorum
- Günün ilk çalışmasında 2-3 dakika aracı hareket ettirmeden yerinde,rölantide çalıştırın.Şehir içi kullanımlarda motoru stop etmeden önce 20-30 saniyede rölantide çalıştırmanız uygun olur.Ama uzun mesafeli yolculuk sonrasında muhakkak en 1 dakika rölantide çalışıtırın motorunuzu.Bu sürede turbo gerekli yağlanma ve soğumasını gerçekleştirmiş olur.Sakın ha sakın gaza basıp bırakıp motoru stop etmeyiniz.Yoksa turbo'nuz zarar görür.Şimdilik aktaracaklarım bunlar.Başka sorunuz olursa cevaplamaya çalışabilirim Fuat bey.
   Yeni aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileği ile iyi geceler
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2011, 00:07:37 »
Özcan Bey öncelikle teşekkur ederim bilgileriniz için..Expertiz raporunda arka tamponun degişmediği fakat boyalı oldugu yazıyordu.Arka tamponda park sensoru için olan deliklerden yok bende...Buda demek oluyorki tampon değişmiş ve çıkma bir tampon takılmış:(
Geri vitese taktıgımda arac diiit diye ötüyor ama arkada ne olursa olsun uyarma sesi falan duymuyorum yani park sensoru iptal edilmiş zannediyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2011, 00:14:58 »
   Sizin durum apaçık onu gösteriyor Fuat bey.Eski sahibi ile bir görüşün isterseniz.Devrini almış olmanıza rağmen bu konuda eski sahibinden bir hak iddia edebilirsiniz.Çünkü bu durumda size ayıplı mal satmış oluyor.Hani motorda olan bir arıza desek bunu eski sahip bilemeyebilir ama bu park sensörü direkt bir aldatmaca.
   Dayımın damadı 2008 yılında Diyarbakır'da ki Opel bayisinde aracın arka hasarını yaptırıyor.Aynı yıl Ankara'da vites topuzu için gittiği serviste bir süredir park sensörünün çalışmadığını belirtiyor.Yapılan kontrollerde ön park sensörünün olduğu ama arka sensörerin yerinde olmadığını tespit ediyorlar.Tamirat sonrası servis personeli aynı renk sensör'süz tamponu takmış.Daha sonra gerekli düzeltme servis tarafından yapılıyor.
   Size bir öneride bulunacağım.Nasıl olsa aracın devrini aldınız.Gidin Toyota servisine aracınızın geçmişine bir baktırın.Serviste işlem yapılmışsa her şey ortaya çıkar.Oradan bir şey çıkmazsa aracın tramer kayıtlarına baktırın.Ama tramerde görünmeye bilir.Çünkü tramer kayıtlarında çarpma sonucu hasar falan yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2011, 00:29:03 »
evet kandırıldım ben toyota kaya plazadan(kocaeli)  aldıgım expertiz raporuna güvendim aracı kontrol ettikten sonra arka tampon boyalı diye rapor verildi.Ama değişme falan yazmıyordu.Şimdi mahkemeye versem de bir neticenin olucağına inanmıyorum çunku expertiz raporunuda kılıfına uydurmuslar.Aynen şoyle yazıyor:Bu rapor bugunun tarihinden sonraki tarihler için olabilecek raporları kapsamaz.
Ben şimdi eski sahibini arasamda bişey değişmez mahkemeye versem aylar surer belki bir ihtimal kazanırım ama oda zor gözüküyor.Ben şimdi bir soğuk su içip en yakın zamanda park sensörü taktırayım diyorum.Malesef burası Türkiye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2011, 00:29:54 »
Park sensörü bir aksesuar, taktırmamış olabilir. Eski sahibi taktırmamış olabilir. Bende alınca sadece arkaya taktırdım 200 lira gibi bir fiyattı. Servisteki park sensörleri güzel.
Şanzumana gelince MMT deyince işler karışıyor, değiştirecek bir özel servis bulamayabilirsiniz. Bulsanızda servis gibi garanti vereceğini düşünmüyorum, ayrıca biraz tuzludur fiyatı.
Turbolu araçlarda uzun yol dönüşlerinde en azından 1 dakika rolantide beklemeniz, turbonun ömrünü uzatır.
Şuan damarlarımda dolaşan viskinin etkisiyle daha da uzun yazmayayım. Saygılar.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2011, 00:34:05 »
fuat beyaurislerin hiçbirinde park sensörü yok ki.hele eski kasaların elegantlarında hiç yoktu.2011 elegantarda dikiz aynasında geri vitese taktıgınızda geri görüş kamreası çıkıyor.Makyajlılarda.Boyanmış ise değişp boyansa ne daha iyi değilmi.Tamirat olacagına sıfır parça takılıyor..150 tl ye servişsler takıyor.Önceki sahibi felan kandırmamıs park sensörü sonradan aksesuar olarka takılıyor orjinalinde yok.avensis elegant ekstralarda bile yok suan 2011 lerde
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2011, 00:39:36 »
Afiyet olsun :) Bende biramı açtım bir yandan satın aldıgım adamı şimdi arayıp duelloyamı çağırsam diye duşunuyordumki biraz olsun içim rahatladı park sensorunu taktırmamış olma ihtimali oldugunu öğrendim.Yarın ilk işim toyotaya gidip şu geçmişi iyice bir inceliyeyim.Gerçi satın aldığım adam park sensoru var demişti.
Aracı 27bine aldım baskı balata 4 lastik ve fren balataları istiyor suan gozuken masraflarım.Bide park sensoru

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2011, 00:47:31 »
   Arkadaşlar Fuat beyin mesajını tekrar okursanız vitesi geriye taktığımda ses geliyor diyor.Eğer bu ses orjinal park sensörüne aitse Fuat beyin alıp taktırmak isteyeceği sensör araçta sıkıntı yaratabilir.
   Diğer bir husus Fuat bey... Diyelim ki o dediğiniz ses park sensörüne ait ve orjinal değilse ve yeni bir sensör alacaksanız size mutlaka ve mutlaka Valeo marka park sensörü almanızı tavsiye ederim.140-150 TL civar bir şey ve gerçekten orjinal ve kaliteli bir marka.
   Aklıma bir şey geldi... Ben MMT'yi gözden kaçırmışım.Fuat beyin yazısını tekrar okuyunca fark ettim.Bende de 2011 MMT şanzıman Corolla var.Vitesi geriye attığımda sensörden önce şanzımandan bir uyarı bip'i geliyor.Vitesin geriye atıldığına dair.Siz bu sesi sensör sesi olarak algılamış olabilirsiniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2011, 00:49:33 »
özcen abi ya benim gözlerde ya senin gözlerde bişey var.Abi mesajda vitese taktıgımda bip sesi geliyor gibi bişey yok ???
Selam Arkadaşlar
1-) 2008 auris dizel elegance mmt şanzıman yarı otomatik bi araç satın aldım.Biraz aceleye uygun bir fiyata geldi expertiz yaptırtıp satısını aldım.Şimdi bu arac full ama ben park sensoru goremedim bunlarda hem ön hem arka park sensoru olmuyormu?En azından arka park sensoru yokmu?.
2-)Bu aracların sanırım baskı balata problemi daha fazla.Baskı balatayı kocaeli kayadamı degiştireyim sizce yoksa özel servistemi?
3-)Bu tur dizel araçlarda motor sogukken çalıştırdıktan sonra 1-2 dk park halinde beklemelimiyim ve motor sıcakken stop etmeden önce beklemelimiyim(bir arkadasım boyle yapıyor)
Cevaplarınız için teşekkur ederim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2011, 00:51:14 »
Özcan Abi :) MMT tam ben ses için yazacaktım yakalamışsın :) Rye takınca gelen ses. Tepe tepe kullanın. Servis Cenmax takıyor kalitelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2011, 00:52:26 »
Özcan Bey öncelikle teşekkur ederim bilgileriniz için..Expertiz raporunda arka tamponun degişmediği fakat boyalı oldugu yazıyordu.Arka tamponda park sensoru için olan deliklerden yok bende...Buda demek oluyorki tampon değişmiş ve çıkma bir tampon takılmış:(
Geri vitese taktıgımda arac diiit diye ötüyor ama arkada ne olursa olsun uyarma sesi falan duymuyorum yani park sensoru iptal edilmiş zannediyorum..

Tuncay bu mesajda yazıyor abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 16, 2011, 00:54:25 »
1.500 baskı balata, 800 lastikler, 400 ön arka balata, 200 park sensörü. :) Keyifli sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Kasım 16, 2011, 00:55:52 »
Şimdi toparlıyorum tekrar...
2008 auris dizel yarı otomatik mmt şanzımanları elegance aracım..
Arka vitese taktıgımda biiip diye ses geliyor.. ama arka tamponda delik yok.Ve uyarı sesi gelmiyor başka.
bide sahibindencom a baktıgımda butun benim araçların hepsinde arka tamponlarında delik(sensor) var bi benim arabadamı yok?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 16, 2011, 00:56:02 »
özcen abi ya benim gözlerde ya senin gözlerde bişey var.Abi mesajda vitese taktıgımda bip sesi geliyor gibi bişey yok ???
   Tuncay hemen ilgili alıntıyı ekliyorum.Rahat ol sen :D
Özcan Abi :) MMT tam ben ses için yazacaktım yakalamışsın :) Rye takınca gelen ses. Tepe tepe kullanın. Servis Cenmax takıyor kalitelidir.
   Biraz düşününce aklıma geldi.Çünkü R'ye geçtiğim an iki bip sesi birden geliyordu :)
Tuncay özür dilerim.Fuat bey bipp değil diiit diye ötüyor yazmış :D Aşağıdaki alıntı şahidimdir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 16, 2011, 00:57:16 »
Bu arada 2007 ve 2008 bazı MMT vitesli araçların baskı balataları iyileştirme kampanyası ile bedavaya değiştirilmişti. Servisten motor veya şase no ile sorgulatmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 16, 2011, 00:57:47 »
   Herkese iyi geceler.Uyumak zorundayım artık.Yarın işin uzmanından da bilgi edinir buraya not düşeriz :)