Gönderen Konu: 1999 corolla ma yolbilgisayarı olurmu  (Okunma sayısı 1866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '99
  • 1 kere teşekkür edildi
1999 corolla ma yolbilgisayarı olurmu
« : Kasım 11, 2011, 11:11:57 »
arkadaşlar 1999 corollama 2001 vvti dekine benzer bir yolbilgisayarı takılabilirmi.veya 2001 corollanın yol bilgisayarını benim araca montaj yapılabirlirmi.yardımcı olursanız sevinirim

Toyota Club Türkiye

1999 corolla ma yolbilgisayarı olurmu
« : Kasım 11, 2011, 11:11:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '99
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1999 corolla ma yolbilgisayarı olurmu
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2011, 16:29:20 »
Yardımlarınız için teşekkürler:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2011, 16:58:19 »
Aslında bende aynı şeyi merek ediyorum. Birkaç cihaz gördüm obd ıı üzerinden veri alabiliyormuş ama bizim kasalarda hangi tipte bağlantı var ve bu bağlantı neleri söylüyor bilsek çok iyi olur. En azından anlık tüketimi görsem yeter bana :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota>Vw
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2011, 20:09:27 »
ya obd yada obd II şeklinde bağlantı oluyor. scart girişine benzeyen bir yuvaya cihazı takıyorsunuz anlık tüketim motor sıcaklığı vs aracın beynindeki bilgileri görebiliyorsunuz. http://www.dealextreme.com/p/a301-vehicle-car-obd-multi-function-trip-computer-black-3-0-lcd-102570  cihaz bu. daha kibar görünümlüleri de var. internetten aracınızın obd bağlantı türünü öğrenin. sitelerden  toyota corolla obd gibi aramalarda bulunabilirsiniz.

akıllı telefonunuz varsa http://www.dealextreme.com/p/elm327-bluetooth-obd-ii-wireless-transceiver-dongle-16921  bu ürünü alabilir, telefonunuza yükleyeceğiniz program ile telefon ekranınızdan görebilirsiniz bilgileri :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2011, 20:23:28 »
ya obd yada obd II şeklinde bağlantı oluyor. scart girişine benzeyen bir yuvaya cihazı takıyorsunuz anlık tüketim motor sıcaklığı vs aracın beynindeki bilgileri görebiliyorsunuz. http://www.dealextreme.com/p/a301-vehicle-car-obd-multi-function-trip-computer-black-3-0-lcd-102570  cihaz bu. daha kibar görünümlüleri de var. internetten aracınızın obd bağlantı türünü öğrenin. sitelerden  toyota corolla obd gibi aramalarda bulunabilirsiniz.

akıllı telefonunuz varsa http://www.dealextreme.com/p/elm327-bluetooth-obd-ii-wireless-transceiver-dongle-16921  bu ürünü alabilir, telefonunuza yükleyeceğiniz program ile telefon ekranınızdan görebilirsiniz bilgileri :)

Bende tam olarak bunu araştırıyorum. Bluetooth lu olan versiyonu ebay de 15 dolar. Ondan almak istiyorum ama obd 2 desteklediğinden emin olamadım. Bilgisi olan var mı?Akünün arkasında diagnotis gibi bir yer var,orda obd2 portuna benzer bir giriş var ama orası  obd2 mi emin olamadım.
Emin olursam yarın sipariş vermek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2011, 17:06:16 »
Bugun araba için obd portu arama çalışmaları yaptım;fakat sonuç hüsran. Birkaç yerde 1996 sonrası arabalarda mecburi obd2 portu olması deniyor ama yok öyle bir yer. Sadece motor kısmında diagnostic diye bir yer var. Obd2 portları genelde sürücü kısmında altta oluyormuş ama baktım baktım bulamadım.Aslında orda tam portun sığacağı kadar yer yapmışlar ama kapalı duruyor. Bilgisi olan var mı?