Gönderen Konu: yeni cezalar  (Okunma sayısı 2067 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
yeni cezalar
« : Kasım 10, 2011, 23:45:29 »
Trafik cezaları, Maliye Bakanlığı'nın yeniden değerleme oranı çerçevesinde yılbaşından itibaren yaklaşık yüzde 10 oranında artacak. Yılbaşından sonra alkollü araç kullananlar 650 lira, kırmızı ışık ihlali yapanlar ile hız limitini aşanlar 154 lira ceza ödeyecek.

Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üretici fiyat endeksi, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 10,2 oranında arttı. Vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda trafik cezalarının her yıl yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülüyor.

Bu artışla, alkollü araç kullananlar 1. defada 650 lira, 2. defada 814 lira, 3 ve üçten sonra ise bin 327 lira ceza ödeyecek. Uyuşturucu veya keyif verici madde alarak araç kullananlar da bin 327 lira ceza verecek.

Zamla birlikte kırmızı ışık ihlali yapanlar 154 lira, yasak yerlere park eden sürücüler de 72 lira ceza ödeyecek.

İzin alınmaksızın araca reklam, yazı, resim, ilan, flama ve bayrak takanlar ve araçta sesli, ışıklı donanım bulunduranlar 72 lira ile cezalandırılacak.

Araçların muayene süresini geçiren sürücüler ile servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullananlara da 72 lira ceza uygulanacak.

Sürücü belgesi almak için yanlış bilgi veya sahte belge vermenin cezası 814, araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamanın cezası 154, sürücü belgesi olmadan araç kullanmak ve sürülmesine izin vermenin cezası da 320 lira olarak belirlendi.

Kamyon, otobüs ve çekicilerde takograf, taksilerde ise taksimetre kullanmayanların cezası da 319 lira olarak tespit edildi.

Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkanlara 72 lira ceza verilecek.

Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulunduran ve bu cihazları vatandaşların huzurunu bozacak şekilde kullananlara da 72 lira ceza verilecek.

Park yerlerindeki araçlardan yetkisi olmadığı halde park ücreti alanlar ile karşıdan karşıya geçişlerde işaretlere riayet etmeyen yayalara da 72 lira ceza yazılacak. Toplu taşıma araçlarında sigara içmenin cezası da 82 liraya yükselecek.

HIZ SINIRINI AŞANLAR
Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşanlar (yüzde 30 dahil) 154 lira, yüzde 30'dan fazla aşanlar da 319 lira ceza ödeyecek.

Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal edenler bin 965 TL ile 3 bin 278 TL, bu cihazları araçlarında bulunduranlar da bin 305 TL ile bin 965 TL para cezası ödeyecekler.

Gerekli yerlerde hızını azaltmayan, öndeki aracı güvenli bir mesafeden takip etmeyen, sağa, sola dönüş kurallarına uymayan ve emniyet kemeri takmayan sürücüler 72 lira para cezasıyla karşılaşacak.

Geçme kurallarına uymayan ve geçmenin yasak olduğu yerlerde geçen ve trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştiren sürücülere 154 lira ceza verilecek. Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayanlara da 72 lira ceza yazılacak

Zorunlu mali sorumluluk sigortası yapmamanın cezası 4 bin 919 lira olacak.

Araçları, vatandaşların rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, araçlardan bir şey atmak, dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak ve taşıma sınırı üzerinde yolcu almak da 72 lira ile cezalandırılacak.

Ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarında polisten izin almadan olay yerinden ayrılanlar 321 lira ceza ödeyecek.

Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Toyota Club Türkiye

yeni cezalar
« : Kasım 10, 2011, 23:45:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni cezalar
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2011, 00:23:05 »
yeni "güncelleme"lerimizhayırlı uğurlu olsun...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2011, 00:25:05 »
yeni "güncelleme"lerimizhayırlı uğurlu olsun...

Buna o bağlamda bakamıyorum malesef...  Hatta şunun bile 10 katına çıksın çoooookkta hoşuma gider ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2011, 01:12:51 »
Buna o bağlamda bakamıyorum malesef...  Hatta şunun bile 10 katına çıksın çoooookkta hoşuma gider ;)
yapma be abi, tamam caydırıcılık önemlibir unsur, ama sadece cezayı arttırmakla olmaz ki...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2011, 01:27:34 »
yapma be abi, tamam caydırıcılık önemlibir unsur, ama sadece cezayı arttırmakla olmaz ki...

Tabi ki diğer unsurları hiçe sayıyor değilim ama bence en önemlilerinden biride bu....  Kırmızı ışığa ve radara ver bakayım 1000 tl cezayı kaç kişi kırmızıya yaklaşırken gaza basmak yerine frene basmaya başlayacak,  bu yeni elektronik kavşaklar çok hoşuma gidiyor benim çat çat bitti olay :D
Alkol? direk cana kast etmektir bu ya bir insanın canını yakmak kadar zalimce birşey var mı kardeşim, promiline göre 10,000e kadar artsın ceza artık arabasını mı satar neyini satarsa öder...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2011, 02:15:28 »
Forumun etiketini cikarayim bari =/ ust uste okuyunca pek bir caydirici oldu benim icin bu kurallar. :)  Gerci anladigim kadariyla alkolle kullanimda artik ehliyeti almak yok, para cezasi artiyor. Pek etkileyici olacagini sanmiyorum.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2011, 08:55:31 »
  Nasıl yani, alkol sınırı 0,50P. geçilince ehliyeti almak vardır canım, olmaz mı?

Asıl şu ayrım yapılmalı bence; kimi şeyler bilerek işleniyor ve başkalarının hakkına tecavüz ediliyor. Emniyet şeridinin haksız yere kullanımı, hatalı park vs. ama diğer taraftan ışıkların yeşilden kırmızıya geçiş süresi bazı yerlerde çok sağlıklı değil. Geçenlerde yeşil yanarken ve yaya çizgisine en fazla 3m. mesafede iken sarı ve tam yaya çizgisinde kırmızıya döndü. Gerçi ben sarıda fren yaptım ama arkamdaki motorsikletin tekerlekleri bana ayak uyduramadı :) , bende aracı saldım ve geçtim. Neyse kamera yoktu orada. Ama bu zamanlama ve kaçış manevraları sistemde genelde gözardı ediliyor.
 Uzun yolda, hıza müsait yerde bir kez hız sınırını aşında orada radar ile işlem yapılması anlamsız. Asıl tehlikeli bölgelerde ve gerekli ise sahte radarlar ile hız düşürülmeli. Uygun yerlerde hız önleme uygulaması çok anlamsız. Zaten oralarda hız yapanları değil, yakalananları cezalandıran bir sistem mevcut. ;)

Hatalı parka ceza yazacaksan, sokak araları dahil her yerde bunlar  net ve sürekli bir biçimde uygulanmalı. Gelen emirle 1 haftalık uygulamalar olmamalı. vs. vs. vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2011, 09:05:19 »
  Ha bu arada; kimi cezalar da gelire göre ayarlanmalı. Parası olan emniyet şeridini kullanmamalı. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 11, 2011, 09:36:28 »
alkollü araç kullanmanın cezası daha çok arttırılmalı. Hatta bana soracak olursanız promil sınırı getirilmemeli.Yani promil sınırı denen şey olmamalı..Alkollü araç kulanmanın neticesinde genelde ''taksirle yaralama'' veya ''taksirle öldürme'' hükümleri uygulanıyor.. Kimisi tutuksuz yargılanıyor sonra para cezası eteleme falan derken yanına kar kalıyor. Alkollü araç kullanmanın verdiği yaralanma veya ölümler için özel hükümler yapılmalı ve uygulamalı ve daha ağır cezalar içermeli. Ben neden birileri alkol almış diye durduk yere canımdan malımdan olayım ki..Tabi bu herkes için geçerli..Kimsenin keyfi başkasının felaketi olmamalı..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2011, 09:54:18 »
Cezalar her ne kadar caydırıcı olsada bazen yetersiz kalır.Mesela üniversitede yaptığımız bir araştırmada idam cezalarının özellikle terör suçlarında caydırıcı olmadığı sonucuna varmıştık.Yani sadece cezaların arttırılması ile parası olanlar aynı ihlaleri yapmaya devam edeceklerdir.Ki ben emniyet şeridinde neredeyse hiç lada yada şahin görmedim.Genelde mercedes , bmw yada o ayardakiler.(istanbul kendine münhasır; kamyon bile görürsün hehehe ) Neredeyse tüm cezalarım aşırı hızdan.İşin kötü yanı yediğim en yüksek hız cezasında hızım 122 idi gırrrrrrrr.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2011, 09:56:58 »
  Nasıl yani, alkol sınırı 0,50P. geçilince ehliyeti almak vardır canım, olmaz mı?

Asıl şu ayrım yapılmalı bence; kimi şeyler bilerek işleniyor ve başkalarının hakkına tecavüz ediliyor. Emniyet şeridinin haksız yere kullanımı, hatalı park vs. ama diğer taraftan ışıkların yeşilden kırmızıya geçiş süresi bazı yerlerde çok sağlıklı değil. Geçenlerde yeşil yanarken ve yaya çizgisine en fazla 3m. mesafede iken sarı ve tam yaya çizgisinde kırmızıya döndü. Gerçi ben sarıda fren yaptım ama arkamdaki motorsikletin tekerlekleri bana ayak uyduramadı :) , bende aracı saldım ve geçtim. Neyse kamera yoktu orada. Ama bu zamanlama ve kaçış manevraları sistemde genelde gözardı ediliyor.
 Uzun yolda, hıza müsait yerde bir kez hız sınırını aşında orada radar ile işlem yapılması anlamsız. Asıl tehlikeli bölgelerde ve gerekli ise sahte radarlar ile hız düşürülmeli. Uygun yerlerde hız önleme uygulaması çok anlamsız. Zaten oralarda hız yapanları değil, yakalananları cezalandıran bir sistem mevcut. ;)

Hatalı parka ceza yazacaksan, sokak araları dahil her yerde bunlar  net ve sürekli bir biçimde uygulanmalı. Gelen emirle 1 haftalık uygulamalar olmamalı. vs. vs. vs...
Hakan Abi, emniyet şeridinde gidenin fotosunu çeksek, trafiğe yollasak, ceza yazarlar mı acaba?

Cezaların arttırılması güzel.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2011, 10:01:08 »
Ben cevap vereyim vedat.Hayır sen resim çekip yollarsan ceza yazılmaz ancak fahri trafik müfettişlerinin yazdıkları cezalar kabul görür.Ancak 155 arayıp şu bölgede sürekli kural ihlali var dersen genelde ekip gelir.Kocaeli için böyle
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2011, 10:14:17 »
Hmmm. Keşke kabul etseler. Ne fark varki? Fotoğraf işte.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 11, 2011, 11:54:54 »
alkollü araç kullanmanın cezası daha çok arttırılmalı. Hatta bana soracak olursanız promil sınırı getirilmemeli.Yani promil sınırı denen şey olmamalı..Alkollü araç kulanmanın neticesinde genelde ''taksirle yaralama'' veya ''taksirle öldürme'' hükümleri uygulanıyor.. Kimisi tutuksuz yargılanıyor sonra para cezası eteleme falan derken yanına kar kalıyor. Alkollü araç kullanmanın verdiği yaralanma veya ölümler için özel hükümler yapılmalı ve uygulamalı ve daha ağır cezalar içermeli. Ben neden birileri alkol almış diye durduk yere canımdan malımdan olayım ki..Tabi bu herkes için geçerli..Kimsenin keyfi başkasının felaketi olmamalı..
0.01 promille bile ehliyet alınmalı diyorsunuz yani.. bu durumda 2 bardak nescafe içseniz ya da birazcık kolonya koklarsanız bile ehliyetiniz alınır.. alkol dışında vücutta promil çıkaran maddeler var ve bunu göz önüne alarak 0.50 yapmışlar.. haa mesela 0.25 e düşebilir ama daha düşüğü yanıltıcı sonuçlar doğurur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 11, 2011, 12:22:27 »
0.01 promille bile ehliyet alınmalı diyorsunuz yani.. bu durumda 2 bardak nescafe içseniz ya da birazcık kolonya koklarsanız bile ehliyetiniz alınır.. alkol dışında vücutta promil çıkaran maddeler var ve bunu göz önüne alarak 0.50 yapmışlar.. haa mesela 0.25 e düşebilir ama daha düşüğü yanıltıcı sonuçlar doğurur..

nedemek istediğim çok açıktı bence kelime oyununa gerek yok..sonuçta bir bardak biranın bile affı olmamalı o kadar basit.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Kasım 11, 2011, 18:17:33 »
sonuçta bir bardak biranın bile affı olmamalı o kadar basit.
Bu kadar da abartmaya gerek yok..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 11, 2011, 18:25:06 »
Bu kadar da abartmaya gerek yok..

Alpi yanlış düşünüyosun bu abartmak değil affınıza sığınıyorum hoş bir tabir değil ama ''1bardakla g.. olan'' çok malesef ;)   

Allah korusun istermisin böyle bir "muhterem aks kafasi" ailenden birine zarar versin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 18, 2011, 11:17:27 »
nedemek istediğim çok açıktı bence kelime oyununa gerek yok..sonuçta bir bardak biranın bile affı olmamalı o kadar basit.
işte 1 bira 25 promil 2 bira 50 promil diye bir şey yok hanımefendi. yani 1 bira içildiği nasıl anlaşılacak bu işin standardı yok ki.. siz bence kaç promilin sınır olarak belirleneceğini söyleyin.. ben makul bir şekilde 0.25 dedim neden itiraz ettiniz onu da anlamış değilim.. araç kullanırken alkole sonuna kadar karşıyım ama kalkıpta 0.01 promilde ehliyet alınırsa hepimiz bisikletle gezeriz..