0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeni "güncelleme"lerimizhayırlı uğurlu olsun...
Buna o bağlamda bakamıyorum malesef... Hatta şunun bile 10 katına çıksın çoooookkta hoşuma gider
yapma be abi, tamam caydırıcılık önemlibir unsur, ama sadece cezayı arttırmakla olmaz ki...
Nasıl yani, alkol sınırı 0,50P. geçilince ehliyeti almak vardır canım, olmaz mı? Asıl şu ayrım yapılmalı bence; kimi şeyler bilerek işleniyor ve başkalarının hakkına tecavüz ediliyor. Emniyet şeridinin haksız yere kullanımı, hatalı park vs. ama diğer taraftan ışıkların yeşilden kırmızıya geçiş süresi bazı yerlerde çok sağlıklı değil. Geçenlerde yeşil yanarken ve yaya çizgisine en fazla 3m. mesafede iken sarı ve tam yaya çizgisinde kırmızıya döndü. Gerçi ben sarıda fren yaptım ama arkamdaki motorsikletin tekerlekleri bana ayak uyduramadı , bende aracı saldım ve geçtim. Neyse kamera yoktu orada. Ama bu zamanlama ve kaçış manevraları sistemde genelde gözardı ediliyor. Uzun yolda, hıza müsait yerde bir kez hız sınırını aşında orada radar ile işlem yapılması anlamsız. Asıl tehlikeli bölgelerde ve gerekli ise sahte radarlar ile hız düşürülmeli. Uygun yerlerde hız önleme uygulaması çok anlamsız. Zaten oralarda hız yapanları değil, yakalananları cezalandıran bir sistem mevcut. Hatalı parka ceza yazacaksan, sokak araları dahil her yerde bunlar net ve sürekli bir biçimde uygulanmalı. Gelen emirle 1 haftalık uygulamalar olmamalı. vs. vs. vs...
alkollü araç kullanmanın cezası daha çok arttırılmalı. Hatta bana soracak olursanız promil sınırı getirilmemeli.Yani promil sınırı denen şey olmamalı..Alkollü araç kulanmanın neticesinde genelde ''taksirle yaralama'' veya ''taksirle öldürme'' hükümleri uygulanıyor.. Kimisi tutuksuz yargılanıyor sonra para cezası eteleme falan derken yanına kar kalıyor. Alkollü araç kullanmanın verdiği yaralanma veya ölümler için özel hükümler yapılmalı ve uygulamalı ve daha ağır cezalar içermeli. Ben neden birileri alkol almış diye durduk yere canımdan malımdan olayım ki..Tabi bu herkes için geçerli..Kimsenin keyfi başkasının felaketi olmamalı..
0.01 promille bile ehliyet alınmalı diyorsunuz yani.. bu durumda 2 bardak nescafe içseniz ya da birazcık kolonya koklarsanız bile ehliyetiniz alınır.. alkol dışında vücutta promil çıkaran maddeler var ve bunu göz önüne alarak 0.50 yapmışlar.. haa mesela 0.25 e düşebilir ama daha düşüğü yanıltıcı sonuçlar doğurur..
sonuçta bir bardak biranın bile affı olmamalı o kadar basit.
Bu kadar da abartmaya gerek yok..
nedemek istediğim çok açıktı bence kelime oyununa gerek yok..sonuçta bir bardak biranın bile affı olmamalı o kadar basit.