Gönderen Konu: 2006 corolla hb terra  (Okunma sayısı 5643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2006 corolla hb terra
« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2011, 22:21:50 »
tuncay bey balatanın kaçırmadığını sanıyorum, daha önceki araçlarımda balata kaçırma sorunu yaşadım. Bu durumda üç ihtimal var ya toyotanın balatasının ölü hali bile idare ediyor ya debriyaj sertliğinin başka sebebi var yada ben takıntı yaptım.
aurismi corollamı derseniz benim fikrim aurisin arkası ile corollanın damla far şekilli ön kısmından yeni bir model yapsalarmış güzel olurmuş. corollanın ön kısmındaki dizaynı arkada yok. auristede tam tersi.
birde bu hb lerdeki terraların donanım farkı ithal gelmesinden kaynaklanıyor olabilir. ithal gelen bir çok araçda aynı model de ki araçlarda donanım farkları olduğunu duymuştum. terralarda alimunyum jant yok deniyor ama benim aracda orjinal olduğunu alan kişi söyledi. vites koluda orjinal. direksiyonda kumandada yok deri kaplıda değil. yağmur far v.s. sensörler yok. dijital klima yok. 4 hava yastığı var 8 hava yastığı yok. sportda değil benim araç onlarda tamponun altında etek dedikleri parçalar var çünkü. benim araçda yok. Ülkemizde üretilen markalarda model farklılıkları olmuyor kolay kolay ama ithallerde olabiliyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2011, 22:21:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 13, 2011, 23:25:30 »
Sevgili dostlar şöle yapmaya ne dersiniz iyice araştırıp bu konuya girelim olurmu çünkü konuyu okudukça kafam karıştı  zaten bilmesem konu hakkında yorum yapmam 6 sene kullandığım aracı ve müdavimi olduğum markayı özelliklerini de bildiğim kadarıyla paylaşıtığımı düşünüyorum yani iyice emin olup iddialı konuşmakta fayda var saygılar
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 15, 2011, 20:35:33 »
Sevgili dostlar şöle yapmaya ne dersiniz iyice araştırıp bu konuya girelim olurmu çünkü konuyu okudukça kafam karıştı  zaten bilmesem konu hakkında yorum yapmam 6 sene kullandığım aracı ve müdavimi olduğum markayı özelliklerini de bildiğim kadarıyla paylaşıtığımı düşünüyorum yani iyice emin olup iddialı konuşmakta fayda var saygılar
aynen 6 sene corolla hb kullandım sizin dediğiniz gibi terralarda orjinal jant yok.Sonradan serviste orjinal aksesuar adı altında alümınyum alasımlı jant taktımış olabilir.Bu kasalarda debriyaj pedalından gıcırtı sürtme sesi geliyor ama oda basit sekilde çözülüyor.Baskı balatanız artık değişmek itiyor gibi.15 bin gider dersiniiz 5 bin sonra yolda kalırsınız..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 15, 2011, 21:33:22 »
aynen 6 sene corolla hb kullandım sizin dediğiniz gibi terralarda orjinal jant yok.Sonradan serviste orjinal aksesuar adı altında alümınyum alasımlı jant taktımış olabilir.Bu kasalarda debriyaj pedalından gıcırtı sürtme sesi geliyor ama oda basit sekilde çözülüyor.Baskı balatanız artık değişmek itiyor gibi.15 bin gider dersiniiz 5 bin sonra yolda kalırsınız..

tuncaay abicim desteğin için sağol
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Kasım 17, 2011, 01:11:33 »
Verdiginiz bilgiler icin ve vakit ayirdiginiz icin sagolun. Bu forum toyota gibi forum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 17, 2011, 08:47:14 »
2006 hb terra ve şu an 50.000' de ki aracımı 3,5 yıldır kullanıyorum ve her 10,000'deki bakımları hariç hiç servise tamirciye gitmedim, servistede rutin kontroller hariç hiçbir ekstra masraf çıkartmadı. onu daha ilk gördüğümde vurulmuştum hala çok ama çok seviyorum! Sadece geçen yaz debriyaj pedalından gıcırtı sesi gelmeye başlamıştı, onuda serviste yağlamışlardı ve kesilmişti. bugünlerde yine ses gelmeye başladı, kendim yağlayıcı sprey aldım ama tam olarak nereden o bölgeye ulaşırım onuda bilmiyorum. bu arada dış görüntü olarak corolla hb, iç dizayn olarak auris tartışılmaz bence, ama genel anlamda corolla hb. aracımı kesinlikle aurisle değişmem! 
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 17, 2011, 09:14:24 »
Zaten ortada tartışılacak birşey yok çünkü auris diye birşey yok...  Auris dediğimiz zaten hb corollanın devamı güncel kasayı fazla yaydıkları için hb olarak toparlayamadıkları bariz ortada... E auris de serinin makyajlanmış güncellenmiş devamı olduğuna göree ;)   İllede tartışma istiyorsanız auris görünümlü corolla var :rofl: :rofl: :rofl: