Gönderen Konu: 2005 corolla sorunları !  (Okunma sayısı 3292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
2005 corolla sorunları !
« : Kasım 08, 2011, 20:42:13 »
arkadaşlar 2005 model corolla aracımız var.

ilk olarak müzik dinlerken özellikle baslı müziklerde sol arka kapıdan sanki vidaları gevşemişte sallanıyormuş gibi ses geliyor... hoparlör patlak sandım başta ama kapıyı iç tarafından iteleyince ses gidiyor..  ordaki hoparlör kapının iç plastiğinin gevşemesine sebep olmuş olabilir mi ?? bu sorun nasıl çözülür ??

ikinci sorunum da aracı boşa attığımda gidişi ile ilgili.. bundan önceki aracımızı salladığımızda baya bir yol alırdı.. ama corolla çabucak yavaşlıyor.. aerodinamiklik açısından tempra corolladan eminim ki daha iyi değildir... peki bu sorun neyden kaynaklanır?? nerelerine baktırmak gerekir??
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

2005 corolla sorunları !
« : Kasım 08, 2011, 20:42:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla sorunları !
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2011, 21:39:10 »
ilkini bilemedim, ikinciiçinse aklıma el freni geldi, belki çekili olmadığı halde tutuyordur...
ya da bilyalarla alakalı bir sıkıntı olabilir, ama öyle  olsa ses yapardı sanki...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2011, 21:50:02 »
Lastik basınçlarıyla ilgili diye düşünüyorum yavaşlamayı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2011, 22:14:41 »
ilkini bilemedim, ikinciiçinse aklıma el freni geldi, belki çekili olmadığı halde tutuyordur...
ya da bilyalarla alakalı bir sıkıntı olabilir, ama öyle  olsa ses yapardı sanki...

araçtan herhangi bir ses gelmiyor.. yol sesi haricinde :).. el freni çekili olmadığı halde tutuyor olabilir gerçekten.. ama şu var ki aracın el freni değiiğime geldi biraz.. kademeli olarak tutmuyor... iyice yukarı çeksembile son haddine gelene kadar aracı kaçırıyor... en sonuna getirince kitleyip bırakıyor.. yani o kadar çekmeyle  kaçırıyorsa normalde de sıkmaz diye düşünüyorum..

Lastik basınçlarıyla ilgili diye düşünüyorum yavaşlamayı :)

ercümentcim lastik basınçlarını her zaman kontrol ederim.. sıkıntı yok o konuda.. ama bu iş sinir bozucu... araç en az yaksa 9.6lt yakıyor sanırım sorunum bununla alakalı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2011, 22:49:25 »
abi 32psida falansa akıp gitmiyor araba 34-36 arasında dene istersen bir kez :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2011, 22:50:31 »
lastik basıncını nası kontrol edebiliriz, benzinliğe girip illa takıcazmı pompayı lastiğe
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 08, 2011, 22:59:46 »
abi 32psida falansa akıp gitmiyor araba 34-36 arasında dene istersen bir kez :)

:) aslında mantıklı ama normal basınçta kullanmazsan lastik yanlış şekilde erir.. oda ilerde sorun olur ercü.. burda mekanik bir sorun var sanırım.. ama neyden kaynaklanır temel sorun acaba yaaa !!

lastik basıncını nası kontrol edebiliriz, benzinliğe girip illa takıcazmı pompayı lastiğe

eğer basınç ölçmek için küçük bir alet var ondan yoksa elinizde benzinliğe girmek zorundasınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2011, 23:08:54 »
ben hala elfreni üzerinde duruyorum, aracın tüketimini de göz önüne alırsak, gitmesine fazladan engel olan birşeyler olduğu ortada...
aracı lifte çekip, tekerlekleri elinizle döndürmeyi deneyin, bir problemolum olmadığını daha rahat anlarsınız...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2011, 23:53:38 »
ben hala elfreni üzerinde duruyorum, aracın tüketimini de göz önüne alırsak, gitmesine fazladan engel olan birşeyler olduğu ortada...
aracı lifte çekip, tekerlekleri elinizle döndürmeyi deneyin, bir problemolum olmadığını daha rahat anlarsınız...

deniyeceğim yarın.. umarım küçük bir problemdir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2011, 08:25:20 »
kapılardan gelen ses ,camlara film yaptırdıysanız ve  kapılar söküldüyse takarken ondan yapabilir.düzgün takamıyorlar iş bitince.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2011, 17:46:28 »
kapılardan gelen ses ,camlara film yaptırdıysanız ve  kapılar söküldüyse takarken ondan yapabilir.düzgün takamıyorlar iş bitince.

kaç gündür aracı kurcalayacak kadar vaktim olmadı.. ama ilk fırsatta bu el freni sıkma olayını denemeyi planlıyordum... aracın yakıtının fazla olması gerçekten canımı sıkıyor... gaz kelebeğini temizlettiğimde biraz düşme olmuştu ama şu an düşmüş hali bile diğer toyotalardan fazla.. ona çözümü bir şekilde bulacam da bu kapıya nasıl bulabilirim sizce.. benden önceki sahibi yaptırmış olabilir... zaten bizden önce makam aracı olarak kullanılmış..  kapıdaki bu sallantıyı ne keser

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2011, 23:31:34 »

bilgini paylaştığın ve sorunu bulmama yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim hocam :D.. aracı kaldrdım ve elimle çevirmeye çalıştığım ilk teker sol öndeki oldu ve dönmediğini görünce şok oldum :D... seviniyorum çünkü araç aldığımız günden beri tahminimden çok yakıyordu.. ayrıca yaptığım kalkış denemelerinde 12 sn nin altına düşememek çok canımı sıkıyordu :D.. ayrıca teker dönerken sanki bir şey sürekli sürtüyormuş gibi bir ses geliyordu.. o zaman tamam dedim bu arabanın balatalar sıkıyor... şimdiki sorum ise bu sorunun çözümü için özel servise mi gitsem ? yetkili serviste ustalık ücretleri uçuk olur mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2011, 23:39:37 »
emrah bey telefonla ve ya gidip yetkili  servislerden de fiyat almanızı öneririm.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 15, 2011, 23:50:32 »
emrah bey telefonla ve ya gidip yetkili  servislerden de fiyat almanızı öneririm.

gelin de duruma göre diyeceklerini tahmin ediyorum ama sonuçta sorun belli.. arayıp sormakta fayda var.. teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 21, 2011, 15:59:23 »
arkadaşlar bugün ancak müsait olabildi araba... bende fırsat bu fırsat alıp kaçtım :D.. sanayiye götürdüm.. yetkili servis den önce ustama götürüyüm bi dedim... usta baktı sol ön teker sıkıyor.. olur böyle dedi şanzıman da dönüyor bu sırada faan dedi.. sağ öne bi geçti ki sağ ön gevşek duruyo.. lastiği söktü diskin üzerindeki balatayı saran parçayı söktü ve baktık ki balata çöktüğünde gidip gelmesini sağlayan ve bir deliğin içinde balatanın sağa sola gitmesini engelleyen bir demir parçası varmış.. bu demir parçasının körüğü çıkmış yerinden oda tüm yağı boşalınca paslanmış.. balatanın birini diske basık halde bırakmış.. sorun halledilince farkettim ki arabayla frene basılı gidiyor muşuz.. acayip şekilde atik bir hal aldı araba arkadaşlar.. hiç böyle bir sebep düşünmem ben halbu ki :D.. teşekkürler arkadaşlar yorumlar için.. kapıdan gelen ses de kendiliğinden gitti :D.. nasıl oldu anlamadım.. ama sesi açıyorum iyice hiç ses gelmiyor.. bu toyota değişik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 21, 2011, 19:53:24 »
sizin adınıza mutlu oldum gerçekten  8-)
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 21, 2011, 20:52:18 »
sizin adınıza mutlu oldum gerçekten  8-)

teşekkürler ;)