Gönderen Konu: 2011 1,6 COROLLA COMFORD EXTRA  (Okunma sayısı 2393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 1,6 COROLLA COMFORD EXTRA
« : Kasım 08, 2011, 14:04:29 »
Arkadaşlar Prıns marka lpg dönüşüm sisteminin arabama uyumu nasıl olur? Kullanan arkadaşlardan deneyimlerini ve konu ile ilgili değerli görüşlerini benimle paylaşırlarsa sevinirim.
Toyota sevgisi başka.. baba evlat gibi..

Toyota Club Türkiye

2011 1,6 COROLLA COMFORD EXTRA
« : Kasım 08, 2011, 14:04:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 1,6 COROLLA COMFORD EXTRA
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2011, 22:07:43 »
aynı aracıma servis anlaşması ile acentadan çıkmadan landirenzo kit takıldı.
enjektörleri biraz sesli çalışıyor fakat enjektörleri Bosch marka. çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım.

prins ile de bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. (teleflex de düşünebilirsiniz o fiyatlara çıkıyorsanız)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2011, 00:01:50 »
prins kendini kanıtlamış bir markadır.. prins ile sorun yaşayan görmedim daha :) tabi iyi bir usta ve montaj şartı ile..
2011 Honda Civic!

FD6! 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2011, 13:07:50 »
Murat bey, Prıns markasında karar kıldım. Yağlama sistemi de olduğunu tespit ettim. Genel merkezin yetkilileri ile görüştüm, ürünlerinin arkasında olduklarını söylediler, lpg sisteminden kaynaklanan her türlü problem için 2 yıl garanti verecekler.. Deneyimli ustalarından isim de verdiler, usta ile görüştüm, yaptığı en son montaj ile ilgili resimlerine baktım.  Prıns montajı yapılan 2011 1,6 COROLLA COMFORD EXTRA kullanıcısı bir arkadaşın telefonunu verdi, aradım görüştük şu ana kadar 3 depo gaz yakmış gayet memnun olduğunu söyledi, hatta rakam da verdi 30 lt. gaz ile ş.içi/ş.dışı karışık 320 km yapmış, ileride daha az yakabileceğini, performans sorunu olmadığını, hareketten 400-500 metre sonra gaza geçtiğini söyledi.

Nasip olursa 3-5 gün içinde benim corolla da gaz ile tanışacak, iyi olacağını tahmin ediyorum. Önümüzdeki günlerde kullanım bilgilerimi arkadaşlarla paylaşırım. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2011, 13:15:03 »
Murat bey, Prıns markasında karar kıldım. Yağlama sistemi de olduğunu tespit ettim. Genel merkezin yetkilileri ile görüştüm, ürünlerinin arkasında olduklarını söylediler, lpg sisteminden kaynaklanan her türlü problem için 2 yıl garanti verecekler.. Deneyimli ustalarından isim de verdiler, usta ile görüştüm, yaptığı en son montaj ile ilgili resimlerine baktım.  Prıns montajı yapılan 2011 1,6 COROLLA COMFORD EXTRA kullanıcısı bir arkadaşın telefonunu verdi, aradım görüştük şu ana kadar 3 depo gaz yakmış gayet memnun olduğunu söyledi, hatta rakam da verdi 30 lt. gaz ile ş.içi/ş.dışı karışık 320 km yapmış, ileride daha az yakabileceğini, performans sorunu olmadığını, hareketten 400-500 metre sonra gaza geçtiğini söyledi.

Nasip olursa 3-5 gün içinde benim corolla da gaz ile tanışacak, iyi olacağını tahmin ediyorum. Önümüzdeki günlerde kullanım bilgilerimi arkadaşlarla paylaşırım. Saygılar.

Mehmet Bey,bende de sizin aracınızdan var..Ve yakıtından muzdaribim..Aracıma keyifle doyasıya binemiyorum..Ben de LPG dönüşümü yaptırmayı düşünüyorum ama korkuyorum da..Bu açıdan sizin tecrübelerinize de ihtiyacım var..Performans,yakıtı,depoda görünümü,dönüşüm fiyatı vb...
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2011, 13:34:44 »
Halit Bey, Usta gaz giriş vanasını delme işlemi yapmadan yaptığını, depo olarak simit yada bagaj içi ince uzun (arka koltuk dibine) depo kullanılacağını söyledi. Depo ve şamandıralar haricinde kullanılacak malzemelerin kitin orjinal parçaları olacağını, kullanılacak yerli depo ve şamandıraların Avrupa'ya ihraç edilen (markasını da söyledi ama unuttum öğreniriz..) ürün olacağını söyledi. Yağlama sistemi ile birlikte 3000 tl anlaştık. 1500 tl peşin, 1500 tl 10 taksit.

Corolla her ustaya teslim edilecek bir araba değil...Hele lpg gibi bir montaj için kesinlikle iyi bir usta bulmak gerekiyor. Sanırım ustayı buldum, inşallah hayırlı olur. Tekrar haberdar ederim.. Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2011, 02:14:47 »
bende corolla 1.33 e pirins taktırdım daha doğrusu takılıyor bu gün öğlenden sonra arabayı teslim alacağım burada ki usta makine müh. iki günde takıyor yağlamayla birlikte bayiye 2500 tl yi geçiyor faturayı gösterdi bakalım bana kaç diyecek 3000 der galiba bencede en iyisi pirins.
HER YERE İMZA ATMAM :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2011, 19:17:03 »
Prıns takıldı mükemmel oldu. Vahit usta ve ekibi gerçekten profesyonel iş çıkardı. iki gündür kullanıyorum gayet iyi, performans olarak benzinden farksız. Resimlerini aldım, becerebilirsem gönderirim.[][][]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2011, 19:25:51 »
fotoları beceremedim bilenden yardım rica

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 12, 2011, 20:25:56 »
Mehmet bey hayırlı olsun tüpünüz. Bendede 2011 1.6 132 hp auris comfort ekstra var, daha yeni oldu ama düşünmüyor değilim. prins marka lpg yi çok metettiler. bakarsınız bende takarım birgün. Kazasız belasız sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2011, 19:48:36 »
Ferdi Bey hayırlı olsun kazasız sürüşler diliyorum. Prıns lpg taktırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Eğer km olarak 300-500 km iseniz prıns sıfır araç garantisini kabul ederek toyota tarafından verilen garantiyi prıns'ta veriyor. İnşallah garantilik bir problem çıkmaz ama güvence güvencedir. Ben 1300 km de taktırdım bana da lpg sisteminden dolayı oluşacak tüm arızalar için 100 bin km veya 2 yıl garanti verdiler. Toyota garantisi ise kısmı olarak motor yakıt sistemini devre dışı bıraktı. Aracın diğer kısmının garantisi 3+2 olarak devam ediyor. Lpg ile daha 1200 km yaptım,  mükemmel diyebilirim. Yakıt göstergesinin dengesiz hareketleri haricinde gayet memnunum. Yakıt olarak 100 km'de 19-21 tl arasında yakıyorum. Daha 1000 km bakımına gitmedim bu hafta sonu Vahit Ustaya giderek ilk bakım ve ayarını yaptıracağım. Yakıt göstergesinin dengesizliğini belki giderebilir.(Fazla da önemli değil ama titizlik işte...) Eğer prıns düşünürseniz yağlama sistemini de ihmal etmeyin toplam 3000 tl civarında. Tekrar hayırlı olsun...