Gönderen Konu: 2004 YARİS'İME BRC LPG SİSTEMİ TAKTIRDIM - FOTOĞRAFLARLA  (Okunma sayısı 3929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Değerli arkadaşlar,

Aracım 2004 model Toyota Yaris 1.3 SOL, otomatik vites...

Aracıma 2 gün önce BRC marka LPG sistemi taktırdım. BRC, 1,550  TL ye takıldı...
Bostancı sanayi sitesinde Mehmet bey'in müdürü olduğu ÖZ MARMARA firmasında taktırdım. Çalışanlar temiz çalıştı, mekan güven vericiydi. Sizler için fotoğraflar da çektim.
LPG tankını stepne bölümüne taktırdım, 32 LT'lik bir tank, bağajı çok az kaldırdı, yanlara köpük koyacağım. Arka koltuklar aynen önceki gibi arkaya doğru hareket edebiliyor.
Montaj 3 saat sürdü, test ettik... 2 gündür kullanıyorum her hangi bir aksilik ile karşılaşmadım, İnşallah karşılaşmam da.. Düşünen arkadaşlara öneririm.
Bir çok yer baktım, 3-5 aşağısını da buldum ama burası güven vericiydi, fazla olsun temiz olsun diyerek burayı seçtim. Firmaya pazar günü de ulaşabiliyorsunuz, bu gerçekten çok önemli zira çoğu firma pazar günleri kapı duvar oluyor.

RUHSATA İŞLENMESİ:
1- LPG'yi takan finma size GARANTİ BELGESİ, YETKİ BELGESİ ve MÜHENDİS RAPORU veriyor
2- Gaz sızdırmazlık için bulunduğunuz ilden Makina Mühendisleri Odası'nın bu raporu veren noktaları oluyor, buradan internet ile RANDEVU alarak gidiyorsunuz. Ben Dudullu'da yaptırdım (25 TL)
3- Sızdırmazlık raporu aldığınız yerde EK-1 formu doldurtun (10 TL)
4- Aracı TUVTÜRK'e muayeneye götürüyorsunuz. Benim aracın muayenesi bitmeden LPG muayenesi için gittiğimden dolayı internetten randevuya GEREK YOKMUŞ. Burada 135 TL ödedim, aracı tekrar baştan sona muayene ettiler. Buradan aracım geçti muayeneden ve evrakları aldım.
5- Aldığım evraklar ile trafik tescile gittim (Daha önce internetten randevu almıştım, gittiğinizde soruyorlar randevuyu) ve LPG'nin ruhsata işlenmesi için başvuru yaptım (107 TL) verdim.

Benim 2 günümü aldı, Cuma günü İnşallah alacağım ruhsatımı...

İŞTE BAŞTAN SONA MONTAJ AŞAMASINDAN KARELER..

"Ey iman edenler! Malınız mülkünüz ve çoluk çocuğunuz, sizi Allah'ı anmaktan alıkoymasın! Her kim böyle davranacak olursa, dünyada da ahirette de kaybedenlerden olacaktır. Münafikun,9"

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 YARİS'İME BRC LPG SİSTEMİ TAKTIRDIM - FOTOĞRAFLARLA
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2011, 11:53:58 »
hayırlı olsun. o alttaki delikten su almasın araba :P dün yolda jantlı falan bir e12 hb corolla gördüm eski arabam aklıma geldi, bu da güzelmiş falan derken arkasından lpg dolum hortumunun sarktığını gördüm yere sürtüyordu neredeyse. yanına geçip uyarmaya çalıştım ama kapışalım dedim sandı herhalde uzadı gitti :D dizel yarisim ve ben neremle gülsem bilemedik. tam tüplü ve öfkeli :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2011, 11:53:59 »
hayırlı olsun. güle güle kullanın. benim verso'dada aldığımda brc takılı idi çok memnunum. gaza geçerken bile hissetmiyorsunuz. tek sorun depo bitiyor ama hala 3-4 led yanıyor. :) klasik simit depo sorunu. verso ile ş.içi 2,48 den 27Kr yakıyorum. ş.arası 20Kr.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2011, 12:42:12 »
Teşekkür ederim, İnşallah sıkıntı olmaz..
Yakıt sarfiyatına dair de yazacağım. Benzinle en son 280 kuruş yakıyordu bakalım ne olacak...
"Ey iman edenler! Malınız mülkünüz ve çoluk çocuğunuz, sizi Allah'ı anmaktan alıkoymasın! Her kim böyle davranacak olursa, dünyada da ahirette de kaybedenlerden olacaktır. Münafikun,9"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2011, 13:56:23 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın...Bol tasarruflar:)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2011, 15:06:35 »
hayorlı olsun ,BRC dogru tercıh. Lpg lı guzel gunler dılerım...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2011, 17:32:12 »
hayırlı olsun .Maalesef bu ülkede benzinle binemiyorsunuz.Benim aracımdada landı renzo takılı.selcuk bey bilirsiniz d.bakır teknik otoda takıldı.(arabayı d.bakır sur ilçe milli eğitim müdürnden aldım).Neyse benzinci sanan şerefsizlere dyecem..
Gazianteptte shell istasyonunun birinden 85 tl tüp aldım 35-36 ltr aldıydı  (Adını daha ögrenemedim ,şikayetde edecem zaten ) İçerde  ekranda ne kadar doldurdugunuzu takip edemiyordunuz araç 260 km de lpg yi bitirdi..
Başka bir shellden 95 tl lik aldım yaklasık 39 ltr falan aldı araç suan 320 km de hala tek ışık yanıyor.Kaç km de bitecek onu merak ediyorum.Bİttiktan sonra diğer istasyona gidip şerefsizliklerini söylecem..Zehir zıkım olsun ...Neyse sakinleşeyim biraz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2011, 00:32:41 »
Benzin fiyatları nedeni ile yöneldim buna, devir ekonomi devri... Merak edenler için yazayım:
En son Karabük'e gidip geldim, uzun yol, ortalama 130 km ile geldim ve kilometrede 230 kuruş yaktı. Bunun için bir ayar - kontrol yaptıracağım...

Herkese kazasız, belasız hayırlı yolculuklar dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2011, 00:35:53 »
dizel yarisim ve ben neremle gülsem bilemedik. tam tüplü ve öfkeli :D

:))))
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2011, 00:38:20 »
Evet biraz fazla yakmış yarise göre. Kazasız sürüşler.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2011, 03:35:21 »
lpg hayırlı olsun. kazasız sürüşler dilerim :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2011, 09:49:40 »
Merhaba hayırlı olsun lpg takmak çok iyi bir tercih arabaya hergün biniyorsan şart.
Benim aracım 2003 1,3 sol manual lpg li. 31 lt simit tank var. Karabüke yazın gittiğimde 420 km yaptım.Hızım 120-130 arasıydı.Şimdi kışın gittiğimde 390 km yapabildim. Sizin değeriniz biraz yüksek çıkmış ayarla düzelir.

Güle güle kullanın bu araclar lpg ye süper uyumlu :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2011, 23:18:11 »
Teşekkürler, en kısa sürede ayarına baktıracağım. Bu arada LPG ile seyir halindeyken aracın çekişinde her hangi bir düşüş olmadı.