Değerli arkadaşlar,
Aracım 2004 model Toyota Yaris 1.3 SOL, otomatik vites...
Aracıma 2 gün önce BRC marka LPG sistemi taktırdım. BRC, 1,550 TL ye takıldı...
Bostancı sanayi sitesinde Mehmet bey'in müdürü olduğu ÖZ MARMARA firmasında taktırdım. Çalışanlar temiz çalıştı, mekan güven vericiydi. Sizler için fotoğraflar da çektim.
LPG tankını stepne bölümüne taktırdım, 32 LT'lik bir tank, bağajı çok az kaldırdı, yanlara köpük koyacağım. Arka koltuklar aynen önceki gibi arkaya doğru hareket edebiliyor.
Montaj 3 saat sürdü, test ettik... 2 gündür kullanıyorum her hangi bir aksilik ile karşılaşmadım, İnşallah karşılaşmam da.. Düşünen arkadaşlara öneririm.
Bir çok yer baktım, 3-5 aşağısını da buldum ama burası güven vericiydi, fazla olsun temiz olsun diyerek burayı seçtim. Firmaya pazar günü de ulaşabiliyorsunuz, bu gerçekten çok önemli zira çoğu firma pazar günleri kapı duvar oluyor.
RUHSATA İŞLENMESİ:
1- LPG'yi takan finma size GARANTİ BELGESİ, YETKİ BELGESİ ve MÜHENDİS RAPORU veriyor
2- Gaz sızdırmazlık için bulunduğunuz ilden Makina Mühendisleri Odası'nın bu raporu veren noktaları oluyor, buradan internet ile RANDEVU alarak gidiyorsunuz. Ben Dudullu'da yaptırdım (25 TL)
3- Sızdırmazlık raporu aldığınız yerde EK-1 formu doldurtun (10 TL)
4- Aracı TUVTÜRK'e muayeneye götürüyorsunuz. Benim aracın muayenesi bitmeden LPG muayenesi için gittiğimden dolayı internetten randevuya GEREK YOKMUŞ. Burada 135 TL ödedim, aracı tekrar baştan sona muayene ettiler. Buradan aracım geçti muayeneden ve evrakları aldım.
5- Aldığım evraklar ile trafik tescile gittim (Daha önce internetten randevu almıştım, gittiğinizde soruyorlar randevuyu) ve LPG'nin ruhsata işlenmesi için başvuru yaptım (107 TL) verdim.
Benim 2 günümü aldı, Cuma günü İnşallah alacağım ruhsatımı...
İŞTE BAŞTAN SONA MONTAJ AŞAMASINDAN KARELER..