Gönderen Konu: 1000 km bakımına gidiyorum..  (Okunma sayısı 1603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
1000 km bakımına gidiyorum..
« : Kasım 01, 2011, 21:03:44 »
Bakımda yağın, yağ filitresinin değiştiğini biliyorum. Motorun ayarları gibi bir şey var mı? Kalkışlarda silkeleme oluyor gibi, yoksa pedal boşluğuna alışamadım mı? merak ettim. ilk 1000 km önemli motorun açılması için.. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Selamlar..
Toyota sevgisi başka.. baba evlat gibi..

Toyota Club Türkiye

1000 km bakımına gidiyorum..
« : Kasım 01, 2011, 21:03:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 1000 km bakımına gidiyorum..
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2011, 17:46:40 »
Mehmet bey 1000 km de aracınızın genel kontrolu yapılır, Yağı veya filtreleri değişmez (bir sorun yoksa).Yağ eksiltmişse o tamamlanır,kaçak göçek varmı ona bakılır :) gevşeyen aksamlar sıkılır sağlamlaştırılır,lastikler kontrol edilir vb. Yani bakım değilde daha çok kontrol amaçlıdır.
Benimde aracım 1000 km oldu nasipse bu cumartesi kontrole götürecem.

Ha bide motor açılması kavramı eskidendi,eski motorlarda motor açılması denen olay vardı ama artık yeni nesil motorlarda böyle bir kavram yok.Paraçaların alışması dersek daha doğru olur.

10.000 km bakıma götürdüğünüzde de aracınızın motor yağı+yağ filtresi+hava filtresi+yakıt filtresi+yağ tapası ve tapa pulu değişir.Allah kaza bela vermesin cümlemize :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2011, 19:41:38 »
Ergün bey bakım yapıldı, ne yapıldığını görmedim ama sanırım sizin yazdığınız hususlar yapıldı. Bir de alarm takıldı, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toyota böyle bir arabaya alarm takmıyor pes yani. 320 tl verdim. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Sizin de arabanız hayırlı olsun. Güle güle kullanın...
Toyota sevgisi başka.. baba evlat gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2011, 20:05:59 »
merhaba, 1000 km bakımını dün yaptırdım. Bir buçuk saat civarı sürdü, dış yıkama dahil. değişen bir şey olmadı. 10.000 de gelmem gerektiğini veya 10.000 km olmazsa 6 ay sonra yağ değişimine gelmem gerektiğini söylediler.