Gönderen Konu: Yol Bilgisayarı Açıklaması ve Uzun Yol Sorusu :)  (Okunma sayısı 2876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba Arkadaşlar;
2008 yaris 1.3terra aldım, ilk aracım ve bu hafta sonu bayram için uzun yola çıkacağım (~1000km)
Çıkmadan önce dikkat etmem gerekenler nelerdir?

Ayrıca yol bilgisayarını çözemedim, kitapçığında açıklama yetersiz, yol bilgisayarında gösterilen değerlerden 2 tanesini anlamadım, nerden bulabilirim?
teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol Bilgisayarı Açıklaması ve Uzun Yol Sorusu :)
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2011, 18:50:51 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun; kazasız belasız kullanmanız dileği ile başlıyorum.

Aracı alırken genel bir kontrol ve bakım mutlaka yaptırmışsınızdır. Bunları yapılmış gibi varsayarak uzun yoldan önce kontrol edilmesi gereken önemli noktalar bence şunlar:

1) Aracın lastiklerinin durumunu kontrol edin, değişmesi gereken lastik ya da lastikler varsa mutlaka değiştirin. Lastik basınçlarını mutlaka yola çıkmadan önce lastik soğukken kontrol edin. Bu size hem yol tutuş hem yakıt ekonomisi sağlar.

2) Havalar soğumaya başladığı için bayramda yağış olabilir. Sileceklerinizi kontrol edin ve iyi silmediğini düşünüyorsanız değiştirin.

3) Farlarınızı kontrol edin, yanmayan, zayıf yanan ampülleri değiştirin. Ayar gerekiyorsa mutlaka yaptırın ki hem yolu görün hem başkalarının gözlerini almayın.

4) Yakıtınızı bildiğiniz yerden almak için yolculuğa depoyu doldurup çıkmak ve gittiğiniz yerde bilindik bir yerden yeniden doldurmak olası yakıt problemlerine karşı sizi korur.

5) Gideceğiniz güzergaha göre yanınıza kar zinciri almak gerekebilir.

6) Stepnenizi kontrol edin.

Yol bilgisayarı için çok birşey diyemeyeceğim. Bende 2011 dizel terra var. Onda takometre, 1. sıfırlanabilir sayaç, 2. sıfırlanabilir sayaç, ortalama tüketim, anlık tüketim, ortalama hız, menzil bilgileri görülebiliyor. Bunlardan sadece birini gösteriyor. Gösterilen bilgiyi değiştirmek için gösterge panelinin solundaki düğme kullanılıyor. Belki size yardımcı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2011, 22:54:08 »
Timur Bey teşekkürler ilginiz için,
aracın muayenesi yapılmamıştı, onu da yeni yaptırdım o yüzden far, silecekler ile ilgili bir sorun yok.
lastiklerin basıncını ve aracın suyunu filan  sabah yola çıkmadan shell den kontrol ettiririm artık.
yol bilgisayarı içinse aracı bir bayiden aldım, oraya gideceğim 2 tane anlamadığım opsiyon var :)
kitapçığında da sıfırlamayı sadece servise geldikten sonra yapınız diyor ama ben tekrar bayiye gideyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2011, 23:08:45 »
hangi değeri sıfırlamak istiyorsanız o anda trip tuşunu basılı tutun. bi süre sonra değer görünmeye başlayacaktır.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2011, 21:41:05 »
Ben de uzun yola çıkacağım arkadaşlar.Lastiklere kaç bar hava basıyoruz acaba?Ben dört lastiğe de 30bar basıyorum.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2011, 21:43:00 »
Ben de uzun yola çıkacağım arkadaşlar.Lastiklere kaç bar hava basıyoruz acaba?Ben dört lastiğe de 30bar basıyorum.

Lastik değerleri kapının iç tarafında yazıyordu. Ordan bakabilirsiniz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2011, 09:19:31 »
Bence 30 bar değil 2 bar basın.  zira 30 bar 435 psi yapar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2011, 11:24:15 »
Bence 30 bar değil 2 bar basın.  zira 30 bar 435 psi yapar. :)
:alkis:
Yapman gereken hayırlı ve yararlı işleri yarına bırakma. Bakarsın yarın olur da, sen olmazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2011, 13:46:07 »
:) Teşekkürler arkadaşlar.Bundan sonra dikkat edeceğim:)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 03, 2011, 22:07:29 »
Bence yol bilgisayarnı çok takılmayın. Size tavsiyem uzun yola giderken en önemlisi kalan benzin durumudur. Bende hafta sonu yola çıkıyorum. Benim yolumda 1000 km (İstanbul-Mersin). Lastiklerime nitrojen bastırmıştım geçen hafta kontrol ettirdim. 10.000 bakımını 1 ay önce yaptırmıştım aracımın yağı suyu tam. Esktra olarak bu mevsimde buhu olayına karşılık camları cuma akşamı buhu önleyici uygulayacam. Sonra yarın akşam iyice dinlenip sabah karşı 3 gibi yola çıkacam. Sakın uykunuz geldiğinde yola devam etdeyim diye uğraşmayın. hiç fark etmeden dalıyorsunuz. Uykunuz geldiğinde uygun bir yerde sağa çekin. temiz hava alın. gerekirse kısa mesafe yürüyün gelin ama yola devam etmeyin. Mersin tarafına gidecekseniz bize dahil olabilirsiniz:) iki yaris ard arda gidebiliriz:)
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 03, 2011, 22:21:01 »
camlara yağmur kaydırıcı sprey uygulamayıda unutmayın. ben bugün yağmura yakalandım baya sıkıntı çektim. birde tek kullanımlık yağmurluk ,lastik değişirken baya faydalı.
 yola gideceklere şimdiden hayırlı yolculuklar.

herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2011, 23:20:18 »
Tüm arkadaşları söyledikleri çok önemli ama en önemlisi yola çıkınca lütfen sevdiklerinizi düşünerek acele etmeden aracınızı sakin ve yavaş kullanınız.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2011, 00:34:35 »
Tüm arkadaşları söyledikleri çok önemli ama en önemlisi yola çıkınca lütfen sevdiklerinizi düşünerek acele etmeden aracınızı sakin ve yavaş kullanınız.

Yanlış anlamayın ama 1000 kimlik yolda acele etseniz ne kadar fark yaratabilirsiniz ki? Sürekli 200 km hızla gitseni ne kadar süre dikkatli olabilrsiniz ? Kurallar hepimiz icin. Kurallara uyduğunuz sürece sizden kaynaklı bı sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.
Honda Jazz / 2012