frene bastığımda frenim yumşaktı, son bir haftadır frenim sertleşti, frenin tutmasında bir sıkıntı yok ama fren çok üste tutuyor sanki yarıdan sonra aşağıya gitmiyor, eskiden kırmızı ışıkta durup frene basınca yumşayıp pedal sonuna kadar gidiyordu, şimdi hem sert hem de yarıdan sonra aşağı gitmiyor. fren yağına baktım max ile minumumun ortasından biraz yüksek. bugün istanbul-aksaray arasında 650 km yol yaptım sert olması dışında bir problem yaşamadım, birde fren çok hassas oldu hafifin biraz üstü basışta sert tutuyor. acaba bir sıkıntı mı var ne yapmalıyım.....
yardımcı olacak bir arkadaş yok mu?
fren diskleri ve balataları kontrol ettirdiniz mi?
Bu değişim neyden sonra oldu?
Sorun şu anda mı daha önce miydi onu da tespit etmek lazım. Daha önce fren sisteminde hava olmuş ve bu hava boşalmış olabilir tabi şu anda frenler sağlıklı bir şekilde tutuyor diyorsanız.
Bu arada fren hidroliği en son ne zaman değişmişdi?
evet suan iyi tutuyor 80000 agir bakimi geldi, ben hic hidrolik yagini degistirmedim. suan yag orani orta ile max arsinda.
Anladım, hidrolik seviyesine arada göz atmanız iyi bir şey. Ancak diğer taraftan hidrolikler zamanlar nem tutar ve özelliğini kaybeder. Yani belli sürelerde bir değişmesi gerekirler.