0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
her markanın kendi karışımları vardır ve bunlarla hangi yakıtın hangi marka olduğunu anlarsınız analizle...bunuda vay efendim bana şu marka yanlış yakıt verdi yada şu markanın yakıtını aldım sorun oldu gibi lafların önüne geçmek için geliştirmişlerdir....95 oktanı bilmiyorum ancak katkılı 95 dedikleri ve pompada 97 oktan dedikleri malzemenin içinde %5 etanol vardır....bu oran markaya göre değişebilir...eğer metil yada etil katkılı yakıt kullanıyorsanız enjektör temizlemeye depo temizlemeye hatta carbon clean yapmanıza gerek yok zaten alkol sizin yerinize bu işi yapıyor tavsiyem her depoda 5 litreye kadar etil yada metil kullanmak hem güç hemde kurum oluşumunu engellemek açısından faydalı...dip not:benzinli araçlar için konuşuyorum...dizellerde amonyak kullanabilirler
97 üstüne metil eklersen fakir kalırsın problemli çalışır stock yakıt basıncında....onun yerine shell 95+5 litre metil koy depoya....metilin litresi benzinin yarı fiyatından daha ucuz şuan bendeyada şöle yaparsın basıncı değiştirip 8-9 litre benzin koyarsın oktanı fark etmez nerden aldığında fark etmez üstüne 38-39 litre metil koyarsın 118 oktan yakıtın olur ucuza gezersin(bunu kullanıyorum şuan)