Gönderen Konu: Firmaların yakıtları ve katkıları  (Okunma sayısı 1611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Firmaların yakıtları ve katkıları
« : Ekim 28, 2011, 16:31:48 »
Bazı konularda geçiyor , 20 binde bir depoya yakıt katkısı konup enjektör v.s. yerlerin temizliğinin yapılmasıyla alakalı olarak. Bazı firmaların yakıtlarında zaten bu katkılar var sanırım sitelerinde öyle yazıyor, fiyatları da 3-5 kuruş pahalı.  Bildiğim BP nin yakıtı bu şekilde ama Opet'de yok galiba. Daha sonradan 1 depoya katkı ekleyip temizlik yapmaktansa kaliteli firmaların katkılı yakıtlarından almak daha mantıklı geliyor bana.
Hangi firmanın yakıtında temizlik katkıları var bu konuda bildgisi olan var mı?

Diğer bir mevzu , Türkiye içinde yakıt  harmanlaması yapmak yasak galiba. Var olduğu söylenen bu katkılar nerede nasıl ekleniyor? Yoksa katkılı ürünler ithal mi?

Toyota Club Türkiye

Firmaların yakıtları ve katkıları
« : Ekim 28, 2011, 16:31:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Firmaların yakıtları ve katkıları
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2011, 16:42:24 »
her markanın kendi karışımları vardır ve bunlarla hangi yakıtın hangi marka olduğunu anlarsınız analizle...bunuda vay efendim bana şu marka yanlış yakıt verdi yada şu markanın yakıtını aldım sorun oldu gibi lafların önüne geçmek için geliştirmişlerdir....
95 oktanı bilmiyorum ancak katkılı 95 dedikleri ve pompada 97 oktan dedikleri malzemenin içinde %5 etanol vardır....bu oran markaya göre değişebilir...eğer metil yada etil katkılı yakıt kullanıyorsanız enjektör temizlemeye depo temizlemeye hatta carbon clean yapmanıza gerek yok zaten alkol sizin yerinize bu işi yapıyor :)
tavsiyem her depoda 5 litreye kadar etil yada metil kullanmak hem güç hemde kurum oluşumunu engellemek açısından faydalı...
dip not:benzinli araçlar için konuşuyorum...dizellerde amonyak kullanabilirler
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2011, 16:59:00 »
her markanın kendi karışımları vardır ve bunlarla hangi yakıtın hangi marka olduğunu anlarsınız analizle...bunuda vay efendim bana şu marka yanlış yakıt verdi yada şu markanın yakıtını aldım sorun oldu gibi lafların önüne geçmek için geliştirmişlerdir....
95 oktanı bilmiyorum ancak katkılı 95 dedikleri ve pompada 97 oktan dedikleri malzemenin içinde %5 etanol vardır....bu oran markaya göre değişebilir...eğer metil yada etil katkılı yakıt kullanıyorsanız enjektör temizlemeye depo temizlemeye hatta carbon clean yapmanıza gerek yok zaten alkol sizin yerinize bu işi yapıyor :)
tavsiyem her depoda 5 litreye kadar etil yada metil kullanmak hem güç hemde kurum oluşumunu engellemek açısından faydalı...
dip not:benzinli araçlar için konuşuyorum...dizellerde amonyak kullanabilirler

97 oktan alıp üzerine %10nu geçmemek kaydı ile depoya koysak ne olur Ufuk abi ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2011, 17:47:05 »
97 üstüne metil eklersen fakir kalırsın problemli çalışır stock yakıt basıncında....onun yerine shell 95+5 litre metil koy depoya....metilin litresi benzinin yarı fiyatından daha ucuz şuan bende
yada şöle yaparsın basıncı değiştirip 8-9 litre benzin koyarsın oktanı fark etmez nerden aldığında fark etmez üstüne 38-39 litre metil koyarsın 118 oktan yakıtın olur ucuza gezersin(bunu kullanıyorum şuan)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 28, 2011, 18:35:15 »
97 üstüne metil eklersen fakir kalırsın problemli çalışır stock yakıt basıncında....onun yerine shell 95+5 litre metil koy depoya....metilin litresi benzinin yarı fiyatından daha ucuz şuan bende
yada şöle yaparsın basıncı değiştirip 8-9 litre benzin koyarsın oktanı fark etmez nerden aldığında fark etmez üstüne 38-39 litre metil koyarsın 118 oktan yakıtın olur ucuza gezersin(bunu kullanıyorum şuan)

Anladım abicim teşekkürler :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)