Gönderen Konu: Verso'ma Yapacaklarım  (Okunma sayısı 71127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso'ma Yapacaklarım
« Yanıtla #240 : Aralık 31, 2011, 12:30:57 »
selam  herkese 1 haftadır köydeydim bu yüzden uzak kaldım biraz forumdan benim cc de sorun vardı tesisatı tekrar kontrol ettim cc kolunun kablosunda bir temasızlık vardı onu tamir ettim  bu arada müşür ve kol kapağı gelmiş pazartesi alacam bayiden
müşürün tesisatını da hazırladım selçuk beyin yardımı ile sol taraftaki sigorta kutusunun ordaki siyah soketin 7 nolu pininden ıe3 konnektörün 8 nolu pinine 12 v çektim (yalnız ıe3 konnektöründe pin yoktu 2 pin lazımdı onuda el freninin orda boşta duran soket vardı onun pinlerinden 2 tane kesip oraya taktım ,aynı pinler )ıe3 konnektörün 9 nolu pininden ecu 10 nolu pine kabloyuda çektim bir tek müşürü bağlamam lazım oda pazartesi inşallah
fotolarını çektim ama atamıyorum beceremedim selçuk bey size göndersem atarmısınız siteye?
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Aralık 31, 2011, 12:30:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Ocak 01, 2012, 11:34:51 »
selam herkese bügün adanaya doğru yola çıktım antepten ,otobanda 110 km ile hızı sabitledim 25-30 km gittim fakat bir sorun var kolu yukarı ittiğimde hızı arttırıyordu  bu kez 110 km hızla sabitli giderken hızı arttırayım dedim devreden çıktı bir daha ittiğimde devreye giriyor ,yine giderken devreden çıkarayım diyorum kolu kendime doğru çektiğimde devreden çıkmıyor fren yapınca çıkıyor ve yine bunlar olurken cruise kaptayım dedim düğmeye basıyorum ışık sönmüyor yaklaşık 30-35 sn sonra bastığımda sönüyor ve yine ilginç bir olay hızım 60 -70 de giderken hiç bu sorunlarla karşılaşmıyorum hız artıyor azalıyor devreden çıkıyor ışık sönüyor bunun nedeni ne olabilir acaba 12 voltu 10 nolu pine torpido lambasından  aldım kedi gözlerini yakınca devreye giriyortabi akşam olduğu için farlar açık ,gündüz farıda kedi gözüne bağlı acaba voltaj düşük gidiyor olmasın
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
selçuk bey siz 110 km hızda denediniz mi sorun varmı?

Raif 110km de denedim hiçbir sıkıntı yok. sen bağlantıları bir kontrol et.
Tebi atarım reimleri gönder sen yeter. Bu arada benim kapakda problem olmş gelmedi daha. sen benden sonra sipariş verdin senin gelmiş. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #242 : Ocak 01, 2012, 12:07:58 »
Selçuk abi nerden siparis verdiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #243 : Ocak 01, 2012, 13:05:40 »
diyarbakır toyota kardelen otomotiv'den. parça yanlış gelmiş galiba ondan 2. kez sipariş geçtiler. yoksa müşür ile gelirdi. sen şanslısın en azından sadece kol kapak yettti sana İlyas. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #244 : Ocak 01, 2012, 17:20:48 »
Abi sorma okuduklarıma göre iki taraftan bastırarak direksiyonu açtım karsımda fiş yeri duruyor hemen taktım on/off ışıgı ekranda gördüm sonrası matkap falcata bizim araclarda kapak yok yan plastiği kesmek zorunda kaldım kolu monte ettim kablo sıkacaklarıylada kablo hattına monteledim sonuç pozitif şimdi kapak olayı kapagı takmam için tekrar söküp kestiğim yeri büyütüp sonra monte etmem lazım sonunda kapagı satan bir servis buldum kapagı gidip siparis vereceğim. 5tl mış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Ocak 01, 2012, 20:57:07 »
selam herkese 1 haftadır köydeydim bu yüzden uzak kaldım biraz forumdan benim cc de sorun vardı tesisatı tekrar kontrol ettim cc kolunun kablosunda bir temasızlık vardı onu tamir ettim  bu arada müşür ve kol kapağı gelmiş pazartesi alacam bayiden
müşürün tesisatını da hazırladım selçuk beyin yardımı ile sol taraftaki sigorta kutusunun ordaki siyah soketin 7 nolu pininden ıe3 konnektörün 8 nolu pinine 12 v çektim (yalnız ıe3 konnektöründe pin yoktu 2 pin lazımdı onuda el freninin orda boşta duran soket vardı onun pinlerinden 2 tane kesip oraya taktım ,aynı pinler )ıe3 konnektörün 9 nolu pininden ecu 10 nolu pine kabloyuda çektim bir tek müşürü bağlamam lazım oda pazartesi inşallah
fotolarını çektim ama atamıyorum beceremedim selçuk bey size göndersem atarmısınız siteye?
Raif abi bende el frenin ordakı soketi komple soktum ama pinleri cıkaramadım nasıl cıkartıcaz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #246 : Ocak 01, 2012, 21:52:38 »
fatih soketin ucuna iğne veya filkete yardımı ile pinin üzerinde içte pilastik bir parça var onu iğne ile yukarı kaldır ve pini çek, bu arada benim sorun hala devam ediyor olmazsa ecuya taktığim pinlerin yerine başka pin uyduracam kısa mesafelerde bir şey yok ama uzun mesafelerde kolu yukarı ittimmi devreden çıkıyor çıktığı gibi off yapayım diyorum kapanmıyor yaklaşık 1 dk sonra off oluyor uğraşacam bakalım
selçuk bey fotoları gönderdim belki fatihe yarar 
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #247 : Ocak 01, 2012, 22:06:42 »
Raif beyin resimleri kendisi açıklamaları ekleyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #248 : Ocak 01, 2012, 23:03:24 »
Tesekkurler selcuk bey belki yardimim olur kolcak ve gunduz fari icin
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Ocak 02, 2012, 18:50:44 »
bi tane foto gorunuyo ama iyimis o kolçak orta konsoldaki boşluga mı gırıyo takılmıs halde foto varmı bide gunduz farı bende yapıcam foto varsa super olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Ocak 02, 2012, 20:27:23 »
benim tel göstermiyormus resimleri tamam baktım guzelmis kolcagn arkadan falan resim olsa super olur bide nereden aldınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #251 : Ocak 02, 2012, 21:17:24 »
kolçağın üstünü hepsiburadadan aldım altını kendim yaptım ince kontaplaktan onuda deri ile döşedim koltukların derisinden (bu arada koltukların deri döşemesinide ben yaptım orjinal kılıfları altta duruyor  dikişleri ve monte si orjinal kılıfı nasılsa öyle altan lastik ile bağlı değil)portatif boşluğun içine geçiyor vidalama yok öne arkaya doğru oynamıyor sabit duruyor yenisini yapacam biraz daha yukarda ve etrafına şekil vercem arka kısmını oval yapacam hazır olunca fotoları yine selçuk bey aracılığı ile iletiriz
selçuk bey siyah soketin 7 nolu pininden 12v aldık ya araya diyot lehimlemek gerekirmi ben direk bağladım da,müşürüde sokete taktım gittim sanayiden oto kablosuda aldım hattı değiştirdim ama pinleri aynı başka pinleri sokamadım sokete ,müşürün düğmesini bantladım şimdilik denedim sistem çalışıyor 110 km çıktım 1-2 dk lığına sorun yok inşallah uzun yolda 1-2 saatlik zamanda da sorun çıkmaz,sen kaç dk lığına 110 km ile gittin bu arada?
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #252 : Ocak 03, 2012, 10:04:15 »
oto kablosu ne oluyor normal  kabloyla yaptım sıkıntı olur mu?bide pini cıkarttım abı sagolasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #253 : Ocak 03, 2012, 13:48:45 »
fatih oto kablosu dediğim kaplaması kalın benim sistemde sorun vardı kablolardan olabilirmi dedim onun için tesisatı yeniledim bakalım şimdi sıkıntı yaratacakmı senin ecuda kablolar hazır vaziyettemiydi  sen mi  yaptın ?
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #254 : Ocak 03, 2012, 19:46:06 »
ben yaptım ama benimde ecu pinleri sıkıntılı daha o pinlere birşey yapamadım napcaz bilmiyorum servisten bi tane orjinal alıp hem 24 hem 10 nolu pini haletmeyi düşünüyorum...abi kolçagın arkadan resmi varmı bu arada abi ellerine sağlık kolçak süper olmuş bende yapmayı düşünüyorum ama biraz yüksek geldi bana gerçi vites yukarda ama yinede biraz alcak yapmayı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #255 : Ocak 03, 2012, 22:18:37 »
Fatih sende koltuk ısıtma konnektorunun pinlerini kullanabilirsin. Raif bey ordan almış. Bu arada kolçak güzel olmuş. Bir de gündü< farları çok hoşuma gitti. iyi günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #256 : Ocak 04, 2012, 00:11:41 »
teşekkürler arkadaşlar ,fatih kolçak aşağıda olursa el freni ve 3 .küllük yeri biraz sıkıntı olur ben vites topuzu ile aynı hizada yapacam elim alta rahat girip çıksın diye  ,kolçağı yükseltirsem biraz şekil verecem o zaman ayrıntılı foto yollarım
selçuk bey koltuk ısıtıcının pinleri ecuya olmuyor onlar ıe3 konnektörü ile aynı,arabanın sağına soluna bakacam iyice uygun boşta pin varmı acaba!
 bugün uzun süre cc ile yol aldım şimdilik bir sorun yok inşallah da olmaz
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #257 : Ocak 04, 2012, 22:12:10 »
selçuk bey müşürü bağladım start müşürüne hava yastığını sökmeden fotoları gönderdim size bide cc kolu kapağı tam oturduda rengi biraz açık seninki geldimi seri nosu 45186-0f020-bo seninki ile karşılaştıralım
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #258 : Ocak 04, 2012, 23:59:44 »
Raif gayet güzel olmuş. Start müşürüne bağlayarak olayı iyi çözmüşsün. ben hurdalıktan o metali bulmuştum oyle yapmıştım. benim kapaktan ses yok hala. ama renk farkı belli olmuyor. kafaya takmaya değmez. masaüstü pc çoktu. burda programım yok şu an yukleyınce resimleri atarım hemen. bu arada debriyaj tam kalkıyor dimi yarıda kalmasın dikkat et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #259 : Ocak 05, 2012, 13:56:29 »
tam kalkıyor bitim noktasına ayardım zaten hafif esneme payı var sorun olmaz
44 MALATYA 44
2007  verso comfort