Gönderen Konu: Lpg den benzine geçtiğimde oluşan sorun.  (Okunma sayısı 2672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Lpg den benzine geçtiğimde oluşan sorun.
« : Ekim 25, 2011, 10:07:25 »
Merhaba arkadaşlar

2 hafta önce 1996 model 180000 km 1.3 Corolla XL aldım. Arabada brc marka tüp var. Arabayı aldığım arkadaş benzin ve lpg yi fulleyip kullanıyormuş. Benzini ben aldığımda yarım depodan aşağıda idi. Fakat ne zaman aldığımı sorduğumda hatırlamadığını söylemişti. Yani depoda uzun zaman kalmış bir benzin.

Lpg ile 110 km gidip durduk daha sonra tekrar 110 km yol yaptım. Lpgnin bittiğini hissettiğimde benzine alarak yola devam ettim. Şehir içine girdiğimde arabanin devrinin 0-1 arasında altlara yakın düştüğünü fark ettim. Arabayı devirli sürerek benzin istasyonuna girdim. Arabaya gaz alacam anahtarı kapattıp baktımki araba pır pır ediyor. Araç sönük ama araba 30 saniye pır pır etti sonra kendi kendine söndü. Sonra lpg aldıktan sonra benzinle 4 marş denedim ve çalışmadı. Daha sonra lpgye aldım aracı 4 marş denedim önce çok düşük devirle ateşledi sonra birden kendine geldi. bu sorun neyden kaynaklanabilir ?

Toyota Club Türkiye

Lpg den benzine geçtiğimde oluşan sorun.
« : Ekim 25, 2011, 10:07:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Lpg den benzine geçtiğimde oluşan sorun.
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2011, 14:13:25 »
sıralı sistem olmayan, vakumlu lpg lerde çoğu lpg ve otomobil markası için hem benzinde hem lpg de aynı ayarı/verimi tutturmak çok zor.

benzine geçişi manuel yaptığınız için motor ayda-yılda bir benzinde kullanılacak, bu durumda benzin otomatiği, hortumları, karbüratör kuruyacak.

dolayısıyla motor ilk benzini yediğinde de verimsiz çalışacak,boğulacak.

her kullanımda kendiniz benzine geçirip sonra lpg ye geçirme niyetiniz yoksa, aracınızın motor ayarını lpg ye göre yaptırın.

varsın benzinde iyi gitmeyiversin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2011, 17:17:53 »
Şöyle bir sorunda olabilir. Depoda uzun süre bekleyen 8-10 ay gibi benzin yanıcı özelliğini kaybetmeye başlıyor. Bu sebepten çalışmama, zor çalışma ve ilk benzinde çalışmada siyah duman atıyor.

2 ayrı tanıdığımın başına geldi oradan biliyorum.

Bendede düz sistem lpg var. Ama ben haftada bir mutlaka benzine geçirip 5-10 km yol yapıyorum.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2011, 09:22:57 »
Cumhur bey peki nasıl çözmüşlerdi bu sorunu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2011, 10:29:11 »
Aracınızın karbiratör memleri lpg den dolayı tıkanmıştır.Karbiratörünüzü iyi bir karbiratörcüye temizletin degişmesi gereken parçaları o zaten size aldırıı.Ondan sonra benzinde güzel şekilde çalışır zaten aracınız.Birde iyi bir lpg ciye güzel bir ayar yaptırın .Sorun kalmaz.Lpd çok fazla kullanılan karbiratörlü araçlarda bu sorunlar olabiliyor benim dogan marka araçta başıma geldi ordan biliyorum karbiratörü yapıldıktan sonra canavar gibi olmuştu hiç sıkıntı yaşamadım.Çekişte çok artmıştı.Gerçi enjektörlü araçlardada bu tip sorunlarda depoyu fulleyip benzin tabiki würth gibi enjektör temizleyici katkılar katıp mootorun bir nebze olsun temizlenmesi saglanıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2011, 20:35:39 »
Cumhur bey peki nasıl çözmüşlerdi bu sorunu ?

Bence 25-30 liralik benzin ilave edin deponuzun uzerine. Benzin bitene kadar sadece benzinde kullanin. Sonrada haftada bir mutalaka benzine 3-5 km yapin.
Ayrica benzin hortumlarinin kurumamasi icin benzindede surmeniz gerek.
Opel Corsa D Enjoy