Gönderen Konu: yeni avensis rodaj  (Okunma sayısı 2173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
yeni avensis rodaj
« : Ekim 25, 2011, 01:08:33 »
Arkadaşlar sıfır araçları nasıl kullanmalıyız.Bir çok söylem var ama ben tecrübelere dayanarak bilgi almak istiyorum.Aracım 78 km 2 hafta sonra izmire gideceğim git gel 1000 km 800 km si uzun yolda olacak sizce uzun yolda nasıl kullanmalıyım?

Toyota Club Türkiye

yeni avensis rodaj
« : Ekim 25, 2011, 01:08:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni avensis rodaj
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2011, 01:15:18 »
Abi aracı 0 km edirneden aldım ve 500 km yaklaşık izmire geldim. ilk kez uzun yolda kullandım ve ben zorlamadan ortalama 100 km hızla shift lere uyarak izmire kadar geldim.
shift ler azcık canınızı sıkabilir ama bazen 2 vites birden düşürmeniz gerekiyor . sollamalarda dikkat edin shift lere pek uymayın araç sollarken en az 3000 deviri yakalayın
bizzat ben 5000 deviri hiç geçmedim ilk bakıma kadar yani ,1000 km ye kadar ...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2011, 19:32:59 »
Dostum sağol ya bu forumda senden başka arkadaş yok heralde bir tek sen yazıyorsun teşekkür ederim.Daha önce astra vadı bende forumlara üyeydim bi mesaj yazdımda 1 saatte en az 10 kişi yorumluyordu burda sen ve ben heralde başka kimse yok???

Dostum sana bir de şunu sorayım geri vites kullanımında baskı balatanın zorlandığını ve sorun çıkardığını okudum 3-4 bin kmlerde sorun yaşayan insanlar varmış o yüzden geri vitese her taktığımda tedirgin oluyorum.Sen bi sorun yaşadın mı bu baskı balata ile veya çevrende sorun yaşayan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2011, 19:37:56 »
Abi aracı 0 km edirneden aldım ve 500 km yaklaşık izmire geldim. ilk kez uzun yolda kullandım ve ben zorlamadan ortalama 100 km hızla shift lere uyarak izmire kadar geldim.
shift ler azcık canınızı sıkabilir ama bazen 2 vites birden düşürmeniz gerekiyor . sollamalarda dikkat edin shift lere pek uymayın araç sollarken en az 3000 deviri yakalayın
bizzat ben 5000 deviri hiç geçmedim ilk bakıma kadar yani ,1000 km ye kadar ...

çok mantıklı
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2011, 20:46:32 »
Dostum sağol ya bu forumda senden başka arkadaş yok heralde bir tek sen yazıyorsun teşekkür ederim.Daha önce astra vadı bende forumlara üyeydim bi mesaj yazdımda 1 saatte en az 10 kişi yorumluyordu burda sen ve ben heralde başka kimse yok???

Dostum sana bir de şunu sorayım geri vites kullanımında baskı balatanın zorlandığını ve sorun çıkardığını okudum 3-4 bin kmlerde sorun yaşayan insanlar varmış o yüzden geri vitese her taktığımda tedirgin oluyorum.Sen bi sorun yaşadın mı bu baskı balata ile veya çevrende sorun yaşayan var mı?
abi avensisi olan pek insan yok forumda ve en aylaklarıda benim sanırsam :) ben geri vites kullanımına dair bir sorun yaşamadım ,yaşayanda yok çevremde
ama bir kaç kez başıma geldi ,geri vitese sokarken zorlandı. bir kaç kez de girmedi açıkçası .o tarz durumda 1 vitese takıp aracı 1 cm 2 cm falan ilerlettinizmi hemen geri vitese                                                                                                             
sorunsuzca giriyor .bu sorunu eski aracımdada(albea) yaşıyordum diğer arabamızdada(vw bora) yaşıyorum. tüm araçlarda gözlenen bir problem sanırsam, şu an için hiç bir sorun yaşamadım arabayla...
10.000 bakımına sokucam aracı bayramdan sonra sizin için serviste sorabilirim bu sorunu ...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2011, 23:37:40 »
Çok iyi olur.Hemde yaptırdığınız işlemleri ve maliyetinide yazarsanız sevinirim.Ben manisalıyım eşimde izmirli o yüzden her tatilde muhakkak izmire gelirim.Uygun fiyata yaparlarsa orda yaptırım bende bakımı.Tabi 10000 km ye daha çok ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2011, 10:20:34 »
bende avensis yeni aldım fakat babamın aracındanda hatırlıyorum geri vitese hafif bir zorlanma oluyor.bende alışkanlık oldu önce 1.vitese ardından geri vitese taktığımda çok yumuşak geçiyor eskilerde hep öle yaparlardı ne marka olursa olsun önce 1.vites sonra geri vites 40 senelik şöför olan babamdan bilirim...
Yapman gereken hayırlı ve yararlı işleri yarına bırakma. Bakarsın yarın olur da, sen olmazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2011, 10:21:59 »
ayrıca aracınınızı fazla devirli kullanmamanızı öneririm.2500-3000 devir gibi normal bence normal hızda seyr ederken...
Yapman gereken hayırlı ve yararlı işleri yarına bırakma. Bakarsın yarın olur da, sen olmazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DİYARI MEVLANA
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 01, 2011, 14:59:20 »
güle güle kullanmanız dilegiyle.....1000 km de kadar arcınızı zorlamayın...her vitesi yeteri kadar kullanmaya özen gösterin.3000 devir üstüne çıkmayın.1000km bakımından sonra kademeli olarak 1vitesde 200 mt  2 de 200 3 te 200 .......6 da 200 mt gidin sonra tersden aynı sistemi uygulayın(vites düşürerekt 6 dan 5 5den 4 e.....) kısaca vites dişlilerini birbirine alıştırın. harika açarsınız aracı...bastınız mı gider ve az yakar.