0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o lınke baktım ama benım dedıgımı anlatamadım ben heralde vıtes kolunun uzunlugu degıl kolun vıtes gecıslerı arasındakı mesafeleri uzun onu nasıl kısaltırım
size gereken bir "quick shifter kit"
evet arkdaslar benım corolla ıle bı sıkayetım var.vıtes araları cok uzun yanı 1. vıtes den 2. vıtes e kadar kolu cekene kadar bayagı uzun zaman alıyor vıtes kolu araları cok uzun nasıl kısaltırım bı bılgınız varmı?
arkadaşım selamlar. benimde 93 corolla gl marka arabam var. senden ricam el kitabın varmı. varsa bana yardımcı olabilirsen sevinirim. ertugrul dörter ertugruldorter@hotmail.com selamlar.
tamam kardesım nasıl oluyor o bı acıklarsan cok memnun olurum
Kardeşim dediğin insan senden yaşça epey büyük kullandığın üsluba biraz dikkat et bence,+1
Bence sizin sorununuz 1. vites dişlisiyle 2. vites dişlisi arasındaki mesafenin uzun olması. Bana göre bunun için şanzımanın yapısının değiştirilmesi gerekiyor.
konuyu dikkatlice okursanız ne demek istediğimi anlarsınız vites oranlarını kısaltmak istemiyorum.
Sizin anlattıklarınızdan anladığım şu:1. vitesten 2. vitese takarken vites kolunun size göre fazla bir mesafe kat ediyor oluşu. Yani ana dişlileri mile kilitleyen mekanizmanın 1. ile 2. vites arasında fazlaca bir yol kat etmesi.Sonuçta bu şekilde şanzımanın içerisine kumanda ediyorsunuz ve bunu kısaltmak için de şanzımanın yapısına müdahele etmek gerekiyor ki o kilitleme mekanizması 1. ile 2. vites arasında daha kısa bir yol alarak görevini yapsın.