Gönderen Konu: ACİL; 6 aylık yağ değişimi ve 10.000 bakımı çakışırsa?  (Okunma sayısı 2969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
   Aracımın altı aylık yağ değişim zamanı geldi ve şu an 8000 km de. Servis(Eskişehir) 10000 km bakımını da şimdi yapalım diyor. Sebebi ise çok ilginç! Şimdi, yani 8000 km de altı aylık yağ değişimini yaptırırsam 10000 km de tekrar yağ değiştirmem zorunluymuş. Diyelim 5 gün de 2000 km yol yaptım, bu durumda 2000 km ve 5 gün sonra tekrar yağ değiştirme zorunluluğum oluşuyor. Bu nasıl tuhaf durum böyle... Bilgisi olan varmı?  Altı aylık zorunlu yağ değişimini neyse diyerek kabullendik de, yukarıda ki örnek de olduğu gibi zaman ve km den bağımsız bir zorunlu yağ değişim periyodu nasıl oluyor ya.  Hangi otomobil firması sıfır aldığınız aracınızı ilk on bin km de ve sekiz-dokuz ay da 3 defa sıfır motor yağı ve filtresi zorunluluğu koyar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ya abicim ne 6 ayı yok öyle bir şey. Sen 10 bin km ni doldurunca servise götür aracını. Bu servisler iyice dolandırıcı olmaya başladı. 6 ay sadece tavsiye niteliğinde.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
  Serkan Bey haklısınız da, yağ ilk yağ( biliyorsunuz fabrika da 0-20 koyuluyor) kışa giriyoruz ve inanılmaz kirli, simsiyah. İlk yağ olmasa ben de 6 ay olayına taraftar değilim.  Asıl mesele yukarıda anlattığım ilginç durum ben 8000 km de yağ değiştirince 10000 km de yağ ve filtre değişim zorunluluğu nedir böyle!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Servis şaçmalamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
  Serkan Bey haklısınız da, yağ ilk yağ( biliyorsunuz fabrika da 0-20 koyuluyor) kışa giriyoruz ve inanılmaz kirli, simsiyah. İlk yağ olmasa ben de 6 ay olayına taraftar değilim.  Asıl mesele yukarıda anlattığım ilginç durum ben 8000 km de yağ değiştirince 10000 km de yağ ve filtre değişim zorunluluğu nedir böyle!

Ben ilk bakım için 9000 km de servise gitmiştim. 10 bin bakımı bu sırada yapıldı. Bir sonraki bakım için 20 bin km de gittim servise. Siz 8000 km de 10 bin bakımını yaptırmak istediğinizi belirtirsiniz bir sonraki bakıma da 18.000 km de gidersiniz. Hatta 20 bin km de de gitseniz bir sorun olmazda yinede maksat içiniz rahat etsin. Bakımda yağı dışarıdan kendiniz alın tam sentetik yağ kullanın. Mobil 0-40 new life tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
   Bunu ben istemiyorum servis tavsiye ediyor. Değilse 2000 km sonra bir yağ ve filtre değişimi masrafı daha diyor.  Bu arada servis Eskişehir Sarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
  Bu arada yağ konusunda size katılıyorum Mobil harika fakat Eskişehir servis dışarıdan yağ alınırsa olası problemlerde garanti dışı kalacağını çok açık olarak söylüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
6 aylık yağ değişimi zorunlu değil. ayrıca 8000 de değişirse yağ 10000km de tekrar değişmez. İlk ya da son hiç farketmez. Kışa girmeden değiştirmek isterseniz değiştirin sonraki bakım için de 19000km de falan gidersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
Vaktiniz olur da Ankara'ya geliyorsanız aracınızın bakımını 10.000 km de Ankara'da yaptırmanızı öneririm. Ankara Reis hem bu tarz sıkıntılar çıkartmaz hemde dışarıdan yağı getirdiğinizde sizi tehtit etmez. Bir ilde en az 2-3 tane servis olacak ki bunların burnu sürtünsün. Terbiyesiz herifler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
"Bir ilde en az 2-3 tane servis olacak ki bunların burnu sürtünsün. Terbiyesiz herifler."  İşte asıl mesele de bu zaten.
  Bu tür durumlarda keşke Toyota merkez de müşteri şikayetleri muhatabı olsa(gerçek muhattap). Servislerin kafalarına göre hareket etmelerini denetleyememek Toyota Türkiye nin büyük ayıbı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: ACİL; 6 aylık yağ değişimi ve 10.000 bakımı çakışırsa?
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2011, 23:35:36 »
"Bir ilde en az 2-3 tane servis olacak ki bunların burnu sürtünsün. Terbiyesiz herifler."  İşte asıl mesele de bu zaten.
  Bu tür durumlarda keşke Toyota merkez de müşteri şikayetleri muhatabı olsa(gerçek muhattap). Servislerin kafalarına göre hareket etmelerini denetleyememek Toyota Türkiye nin büyük ayıbı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: ACİL; 6 aylık yağ değişimi ve 10.000 bakımı çakışırsa?
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2011, 23:44:51 »
servislerle ilgili şikayetlerinizi toyota müşteri hizmetlerine iletmekten çekinmeyin. Servisler üzerinde büyük yaptırımları var. Toyota bu konuda hassastır. Müşteriye karşı bu şekilde kimse cevap vermemeli. Zorunluluktur, yoksa gibi tehditler savuramazlar.