Gönderen Konu: herkese merhabalar  (Okunma sayısı 1574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
herkese merhabalar
« : Ekim 23, 2011, 16:30:37 »
arkadaşlar herkese merhabalar ismim murat aydından katılıyorum askeri personelim
öncelikli olarak yılda 10.000 den fazla gitmiyorum fakat çocuklu bir aileyiz bagaj şart tüp de öyle ( bebe büyüsün gezmeye başlarız inşallah:)))) )
 2008 fabia var satıyorum ve yerine hayalim olan 96-97-98 corolla gli (klimalı-tüplü) almak istiyorum.kaç km ye kadar alınabilir motor ömrü nedir? alırken nelere dikkat edilmesi gerekir kronik sorunları nelerdir beni üzermi sanayiden çıkartmaz mı
siz sevgili kullanıcıların nacizane tavsiyelerini okumak isterim herkese teşekkürler kazasız belasız günler diliyorum

Toyota Club Türkiye

herkese merhabalar
« : Ekim 23, 2011, 16:30:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: herkese merhabalar
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2011, 17:01:46 »
arkadaşlar herkese merhabalar ismim murat aydından katılıyorum askeri personelim
öncelikli olarak yılda 10.000 den fazla gitmiyorum fakat çocuklu bir aileyiz bagaj şart tüp de öyle ( bebe büyüsün gezmeye başlarız inşallah:)))) )
 2008 fabia var satıyorum ve yerine hayalim olan 96-97-98 corolla gli (klimalı-tüplü) almak istiyorum.kaç km ye kadar alınabilir motor ömrü nedir? alırken nelere dikkat edilmesi gerekir kronik sorunları nelerdir beni üzermi sanayiden çıkartmaz mı
siz sevgili kullanıcıların nacizane tavsiyelerini okumak isterim herkese teşekkürler kazasız belasız günler diliyorum

Öncelikle hayırlısı olsun diyelim. Maddi durumdan dolayı mı satıyorsunuz 2008 fabia yı. yoksa araçta problem falan mı var?

İstediğiniz araçların motor ömrü bildiğim kadarıyla en az 500.000 gider diye düşünüyorum. forumda 400.000 lere yaklaşan ve sorunsuz binenler var. Özellikle ağır darbe almamış olsun ve boyası temiz olsun yeter bence. bu araçlar zaten efsane kasa ismini sonuna kadar hakediyor ve genel olarak sorunsuz. gli veya xei  almanızı tavsiye ederim. ortalama 96-97-98 model için 150-180 bin km civarı normaldir bence. İnşallah istediğiniz gibi bir araç bulursunuz :)
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2011, 19:54:25 »
ya bir ev düşündüm almak için kaçırdım ama esas sebebim 1.6 istiyorum 1.2 gerçekten az yakıyor tam şehir içi arabası düz yolda da süper içi dolu ve klima açıkken zorlanıyor birde önemli olan bagaj hacmi sınıfının en büyüğü ama genede bagaj lazım bebek arabası malum:) bastımmı gidecek ve dayanıklı olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2011, 20:10:48 »
Hoş geldiniz.

Ne civarda düşünüyorsunuz.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2011, 20:11:57 »
ya bir ev düşündüm almak için kaçırdım ama esas sebebim 1.6 istiyorum 1.2 gerçekten az yakıyor tam şehir içi arabası düz yolda da süper içi dolu ve klima açıkken zorlanıyor birde önemli olan bagaj hacmi sınıfının en büyüğü ama genede bagaj lazım bebek arabası malum:) bastımmı gidecek ve dayanıklı olacak

bütçeniz nekadar bilmiyorum ama benim aracın 1.6 vvti larını da önerebilirim. Yakıt-performans harika. benim aracım 1.4 16v 97hp. 1.6 larla kafa kafaya gidiyor ve gerçekten az yakıyor. uzun yolda inanılmaz keyifli ve yola yapışıyor. bi düşünün derim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2011, 20:53:31 »
aracım temizliğine göre maksimum ( tüplü olmak kaydıyla) 15 verebileceğim bir araç olacak 1.4 ler tutulmuyor sanırsam öyle duymuştum ama duymayla iş olmuyo malum ama arabayı ocak ayında almayı düşünüyorum kısmetse olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2011, 21:04:25 »
aracım temizliğine göre maksimum ( tüplü olmak kaydıyla) 15 verebileceğim bir araç olacak 1.4 ler tutulmuyor sanırsam öyle duymuştum ama duymayla iş olmuyo malum ama arabayı ocak ayında almayı düşünüyorum kısmetse olur

o tutulmuyo diyenler 1.4 corollaya binmiş mi acaba? ayrıca temiz bir tüplü 1.4 corolla 15.000 e biraz zor bulunur. benim araca 16.000 veren var ve ben vermiyorum.ayrıca benim aracımda abs ve klima yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2011, 21:11:02 »
buralarda klima şart yoks yumurta gibi pişeriz içinde alimallah 14 15 arası klimalı hangi corollalardan bulabiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2011, 22:06:47 »
buralarda klima şart yoks yumurta gibi pişeriz içinde alimallah 14 15 arası klimalı hangi corollalardan bulabiliriz

96-97 corollalardan veya 99-2000 pörtlek göz 1.6 abs klimalı corollalardan bulabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2011, 22:18:16 »
satış anında 96-97 daha kolay satılır galiba çünkü 3.arabam olacak 2sinde satarken baya zorlandım 2.si de bekliyo hala hemde beni sanayiye sokmayacak pörtlek gözler neden tutulmadı acaba??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2011, 22:23:50 »
satış anında 96-97 daha kolay satılır galiba çünkü 3.arabam olacak 2sinde satarken baya zorlandım 2.si de bekliyo hala hemde beni sanayiye sokmayacak pörtlek gözler neden tutulmadı acaba??

tutulmamasının tek sebebi tipi  :D

arabanın pek sorunu yok. motoru gayet performanslı ve yakıtı da gayet iyi. bildiğim kadarıylaa EFI motor. bizimkilerde VVT-I motor var. EFI motordan da şikayet eden pek duymadım  :)

tercih sizin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2011, 23:08:00 »
kedi gözlülerine hastayım ama 11 yaşındaki bi arabayada 17 18 milyar vermek ayıp ya bence arabaya lafım yok ama ben vermem o kadar parayı içim sızlar