Gönderen Konu: noluyo bu arabaya anlamadım  (Okunma sayısı 1136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
noluyo bu arabaya anlamadım
« : Mayıs 06, 2008, 08:27:00 »
biliyosunuz 97 xei
ilk kalkışta yarım debriyajda sütme sesine benzer bi ses geliyo başıma iş açarmı?
sebebi ne olabilir.

Toyota Club Türkiye

noluyo bu arabaya anlamadım
« : Mayıs 06, 2008, 08:27:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: noluyo bu arabaya anlamadım
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2008, 08:36:09 »
  Selam.
 Debriyaj balatanı test etmeni öneririm. Hafifi rampa çıkarken hızın 50-60Km/s. civarı iken 5. viteste gaza yüklen. Devir artıyorda hızın bununla doğru orantılı olarak hemen artmıyorsa debriyajın bitmiştir. Debriyaj balatan bitik olarak uzun süre aracı kullanırsan ya da araca çok yük bindirirsen Volan'ı sıyırma ihtimalin olur ki bu oldukça yüksek bir miktarda masraf açar sana. Aklıma gelen bu. Belki başka bir arkadaşımız daha fazla yardımcı olabilir sana. Ama debriyaj testini yapmanı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2008, 08:38:35 »
aynı zamanda bazende irkilme yapabiliyo
acaba debrijajı zorluyomuyum
cevaplar için şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2008, 21:20:03 »
dostum aynı model araç arkadaşımdada tesadüfen benzer sesler geliyor.bence baskı balatayı değiştirmeniz gerekiyor.iyi bir usta deneyerek sana  kesin cevabı verir.açıpta bakılacak bir parça değil malesef.açtıktan sonra değiştirirsin.aman güvendiğin bir ustaya göster arabanı.kimi ustalar durumu daha ileri boyutlarda farkedebiliyor aksi haldede akılları sıra iyilik yapmak için bu seni daha götürür diyor.sonuçtada arkadaşın dediği gibi volana zarar veriyor :( senin durumum gerçi ilerlemiş gibi duruyor.kalkışlarda titretme yapması balatanın sertleşmesine işaret yanılmıyorsam aynı zamanda.kişisel deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki balata bitmese dahi uzun yıllar içinde kimyevi özelliğini yitiriyor.yani yeterli kullanım olmasada yıl baz alınarak yenilenmeside gerekir.usta muhakkak söküldüğünde volanda çatlama olup olmadığınıda kontrol edecektir.iyigünler.