Gönderen Konu: yakıt tüketimim  (Okunma sayısı 2460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
yakıt tüketimim
« : Ekim 21, 2011, 22:15:46 »
Merhaba;
1 ay önce depoyu fulledim ve anlık kilometre sayacınıda sıfırladım bugüne kadar 210 km yol yapmışım şehir içi malum istanbul trafiği.Ve bugün depoyu yine fulledim 19 litre aldı.Bu değer beni ürküttü açıkçası :) aracım 2006 dizel corolla.

2.sorumda yakıtı devamlı shell den alıyorum, 3 tane yakıt cinsi var bugünde v-power gtl aldım normalde hangisini tavsiye edersiniz.

şimdiden teşekkürler :)

Toyota Club Türkiye

yakıt tüketimim
« : Ekim 21, 2011, 22:15:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt tüketimim
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2011, 00:46:57 »
Arabayı satmanı tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2011, 01:33:06 »
Arabayı satmanı tavsiye ederim

sen toyota piyasasını düşürmeye çalışıon ama olmayacak kemal amca :D.. uğraşma artık..
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2011, 01:49:26 »
1.soru:tüketim fazla gibi ama hesaplayınca 19/210:0.09litre/km çıkar
mazotu shell gtl aldığınızı var sayarsak 0.09x4:0.36 lira yapar yani kmde 36 kuruş yakmış bence çok
2.soru:tam depoda normal mazot ve gtl arasındaki fiyat farkı 10 lira civarıymış sanırım...öle ise gtl almak daha mantıklı daha sağlıklı olur araç...yazılımlı ibizada gtl ile kullanımda hem daha performanslı olduk hemde duman daha azdı
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2011, 09:35:27 »
yok aracımızı satmayı düşünmüyoruz fakan uzun yolda 1 depo ile sakin kullanımda 1000 km yol yaptığımız oluyor.Fakat bu şehir içi çok yakma canımı sıktı bakalım bidahaki yakıt aldığımda tekrar hesaplıyacağım.
Ufuk bey dediğiniz gibi 10 lira civarı fiyat farkı araştırdımda motoru temizleme ve performansını değiştiriyormuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2011, 11:49:03 »
depoda 10 lira ucuz olması için normal mazot almaktan iyidir gtl :)
şehir içi biraz sert kullanıyorsunuz sanırım..8-9 litre arası yakıyorsunuz 100km ve dizel için çok fazla bi değer
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2011, 12:54:42 »
şehir içi bi yere kadar sert kullanılır, artık anlık yakıt hesaplamayı açık bırakıcam ona göre tedbirli bi 100 kilometre yol yapıp tekrar yakıt almayı düşünüyorum, belki ben yanlış hesaplıyorum yada kilometre sayacı bi şekilde sıfırlandı daha önce :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2011, 14:07:18 »
ayda 210 km yapmak için mi dizel aldın? :) daha geçen gün mazot aldım 80 TL karma kullanımda 440km yol yaptım. yani 0,182 TL/km yakıt sarfiyatı. bu bile biraz fazla bence. ama sizin araçta bir problem var yada durduğu yerde mazot harcadı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2011, 16:00:52 »
Oktay bey, araç dedemin genelde şehir dışı kullanılıyor.Bu 210 km sadece şehir içi .  Şehir dışı kullanımlarda 1 depo ile 1000 kilometre  yapıyoruz fakat ilk defa şehir içi hesap yapınca bu durum banada anormal geldi :S aracımız servis bakımlı .Acaba diyorum anlık kilometre sayacınımı sıfırladı biri böyle garip yakıt yakma sonucu çıktı ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2011, 16:24:03 »
Oktay bey, araç dedemin genelde şehir dışı kullanılıyor.Bu 210 km sadece şehir içi .  Şehir dışı kullanımlarda 1 depo ile 1000 kilometre  yapıyoruz fakat ilk defa şehir içi hesap yapınca bu durum banada anormal geldi :S aracımız servis bakımlı .Acaba diyorum anlık kilometre sayacınımı sıfırladı biri böyle garip yakıt yakma sonucu çıktı ..
Şehirler arası 1000 km yapyorsanız bence ölçümünüzde bir hata var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2011, 18:58:58 »
ya ölçümde hata var yada mazotta bi sahtekarlık yapılmış olabilir. bir kere daha kontrol et bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2011, 19:28:26 »
Evet haklısınız tekrardan bi ölçüm yapmak en iyisi, biraz acemisi sayılırız bu şehir içi hesaplama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2011, 19:55:16 »
Evet haklısınız tekrardan bi ölçüm yapmak en iyisi, biraz acemisi sayılırız bu şehir içi hesaplama.
Emre bey ölçümü şu şekilde yapın depoyu fulleyin ve pompa atınca yakıt alımını durdurun pompacılar genelde küsürat giderilsin diye pompa attıktan sonrada az miktar yakıt katar bu konuda pompacıyı uyarın . Daha sonra 100 km yol yapıp aynı pompadan yine pompa atıncaya kadar yakıt alın en doğru ölçüm bu şekilde yapılır bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2011, 22:07:03 »
Emre bey ölçümü şu şekilde yapın depoyu fulleyin ve pompa atınca yakıt alımını durdurun pompacılar genelde küsürat giderilsin diye pompa attıktan sonrada az miktar yakıt katar bu konuda pompacıyı uyarın . Daha sonra 100 km yol yapıp aynı pompadan yine pompa atıncaya kadar yakıt alın en doğru ölçüm bu şekilde yapılır bilginize.

bu arada arabayı başkasına vermeyın olakı biri km yi sıfırlamasın...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2011, 22:38:28 »

Mahmut bey; Dediğinizi deniyeceğim.Geçen gün doldurttuğumda pompa atınca, pompacı biraz daha doldurdu.

Kerem bey; aracı 3 kişi kullanıyoruz babam, amcam ve ben  dediğiniz gibi de olmuş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 22, 2011, 22:52:00 »

Mahmut bey; Dediğinizi deniyeceğim.Geçen gün doldurttuğumda pompa atınca, pompacı biraz daha doldurdu.

Kerem bey; aracı 3 kişi kullanıyoruz babam, amcam ve ben  dediğiniz gibi de olmuş olabilir.

emre bey ozaman aracınızın ayarıyla oynamadan tek seferde kendiniz kullanmayı deneyin tekrar tartışalım.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 23, 2011, 00:43:20 »
Şimdi dostum bende arabayı aldığımdan beri shell den alıyorum,gtl tavsiye ederim büyük ihtimalle yakıtı yanlış hesapladın bukadar olmaz çok sıkıştırmıyorsan,şöyle olmuş olabilir ilk depoyu fullediğinde tabanca atmıştır sen doldu diye bırakmışsındır,fakat ikinci alışında busefer sonuna kadar doldurmuştur pompacı yani ilk seferden 4lt. daha fazla almış olabilir ben her zman depo kapağının orda mavi bir huni var başında durur mazotu orda görene kadar doldururum çünkü ilk tabanca atığında ortalama 3-4 lite daha alıyor fakat sakince basmalı yoksa taşıyor ;) yani mazotu gözünle gör 2 seferde doldurduğunda, birde en az 100km. derle ama sen 300km. yap sonra tekrar mazotu görene kadar doldur aynı pompadan aynı istasyondan gtl. al. birde bakımları muhtemelen yapılmıştır birde hava filtresine bak çok kolay sökülüyor ;) haydi kolay gelsin..
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......