Gönderen Konu: RAV4 Otomatik şanzıman filtresi hakkında;  (Okunma sayısı 8710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: ---
RAV4 Otomatik şanzıman filtresi hakkında;
« : Ekim 21, 2011, 21:29:57 »
Arkadaşlar yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.. Rav4 arabamın otomatik şanzıman yağını değiştirmek için servise gittim.. Yağ değişimini yaptılar ve arabamı teslim aldım.. sonraki gün sanayide bir ustanın filtre değiştirildimi sorusu üzerine, Faturaya bakıp filtrenin değişmediğini gördüm.. Servisi arayıp şanzıman filtresinin değiştirilip değiştirilmediğini sordum. Servisin cevabı otomatik şanzıman filtresi yok değiştirilmiyor oldu.. Bende araştırıp buldum ve internetten satınaldığım otomatik şanzıman filtresini sanayide değiştirttim.. Bu olayı rav4 sahibi olan arkadaşıma anlattığımda kendisininde 1 ay öncesinde şanzıman yağını değiştirttiğini ama filtre değiştirilmediğini öğrendim.. Arkadaşımada şanzıman filteri satınaldık.. değiştirmeye gittiğimizde şanzıman karteri söküldü ve içindeki 1 aylık yağın yanık halde yoğun bir kokuda olduğunu gördük... şanzıman filtresi tıkanmıştı... Arkadaşım durumun vehametini görünce bana teşekkür etti.. Burada bu olayı paylaşma nedenim.. Şanzıman filterinin var olduğu ve şanzıman yağıyla birlikte her 60.000 km de değiştirilmesi gerektiğidir.. herkese arızasız günler diliyorum...

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 21, 2011, 21:29:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: RAV4 Otomatik şanzıman filtresi hakkında;
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2011, 12:28:54 »
Kaç model rav4 bu Levent bey
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2011, 12:32:42 »
bende şanzıman yağını değiştirttim ama filtre değişmedi. araç 114.000km'de birde ben bakayım. teşekkürler bilgilendirme için.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2011, 01:27:48 »
2002 model benim aracım.. arkadaşın aracı 2004 model...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2011, 09:04:48 »
Benim aracım Carina ama bende şüphelendim şimdi, geçen ay yağ değiştirirken sordum, bunun filitresi yok mu diye yok dediler, 4 ileri vitesli klasik tam otomatik şanzıman mı yoksa sizdekiler farklı mı, birde filtrelerin fiyatı nekadar tutuyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2011, 19:03:32 »
Arkadaşlar yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.. Rav4 arabamın otomatik şanzıman yağını değiştirmek için servise gittim.. Yağ değişimini yaptılar ve arabamı teslim aldım.. sonraki gün sanayide bir ustanın filtre değiştirildimi sorusu üzerine, Faturaya bakıp filtrenin değişmediğini gördüm.. Servisi arayıp şanzıman filtresinin değiştirilip değiştirilmediğini sordum. Servisin cevabı otomatik şanzıman filtresi yok değiştirilmiyor oldu.. Bende araştırıp buldum ve internetten satınaldığım otomatik şanzıman filtresini sanayide değiştirttim.. Bu olayı rav4 sahibi olan arkadaşıma anlattığımda kendisininde 1 ay öncesinde şanzıman yağını değiştirttiğini ama filtre değiştirilmediğini öğrendim.. Arkadaşımada şanzıman filteri satınaldık.. değiştirmeye gittiğimizde şanzıman karteri söküldü ve içindeki 1 aylık yağın yanık halde yoğun bir kokuda olduğunu gördük... şanzıman filtresi tıkanmıştı... Arkadaşım durumun vehametini görünce bana teşekkür etti.. Burada bu olayı paylaşma nedenim.. Şanzıman filterinin var olduğu ve şanzıman yağıyla birlikte her 60.000 km de değiştirilmesi gerektiğidir.. herkese arızasız günler diliyorum...
   Levent kardeş filtreyi nereden kaça aldın?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2011, 22:00:15 »
http://www.orhanotomotiv.com/iletisim.html bu siteden görüştüğüm şahıs bana kargoladı. 40 tl para verdim. sanırım yan sanayi ama 40 tl için bizi riske atan toyota servislerinden alış veriş yapmak bile içimden gelmiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 09, 2011, 22:21:05 »
Çok teşekkürler; ben de hemen notumu aldım. Bu arada model farkeder mi acaba; varsa hepsinde vardır diye düşünüyorum.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2011, 20:40:39 »
Merhaba Levent bey,

Toyota web sitesinde, bize ulaşın bölümünden, bu durumu lütfen aynen aktarın.

Ayrıca o değişimi yapan servisinize uğrayıp eksik yapılan işten dolayı yetkili kişileri uyarın.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2011, 20:58:39 »
Merhaba Levent bey,

Toyota web sitesinde, bize ulaşın bölümünden, bu durumu lütfen aynen aktarın.

Ayrıca o değişimi yapan servisinize uğrayıp eksik yapılan işten dolayı yetkili kişileri uyarın.

Geçen gün buradaki toyota servisinin ustasına olayı arkadaşım aynen aktardı.. baktı kaldı.. diyecek birşey bulamadı... bizim listemizde yok.. gibi bir şeyler söyledi... Yani tepkimizi gösterdik.. ama dediğiniz gibi birde toyota resmi sitesine bildirmek lazım.. teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2016, 21:12:52 »
Bende 2 kez üst üste sanziman yagini degistirttim (2 hafta arayla ve 3.5 litre + 3.5 litre). Ama hic aklima gelmedi filtre olayi  :( ikinci kez degistirme sebebim yag sizdirmasiydi. Alttan yag sizdirmasi yapiyordu, o yagin depolandigi yerin contasi degisti. ilk yag degisimi yapan usta ile ikinciyi yapan usta farkli kisilerdi. Ikinci usta bana yag cok siyahti uzun zamandir degistirmedin galiba dedi, yok dedim daha 2 hafta önce degismisti.. Nasil 2 haftada yeni yag kararir ki? filtresinin pis olmasindan dolayi mi ? Keske filtresini de degistirtseydim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2016, 10:31:23 »
Ben de şanzıman yağı değiştirdim  ben bilmiyordum filtre falan olduğunu adam söktü getirdi baktım yağ çamur olmuş.  Filtrede birde yağ çubuğu kırığı vardı.  Nasıl becerdilerse çubuğu kırmışlar.