0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.. Rav4 arabamın otomatik şanzıman yağını değiştirmek için servise gittim.. Yağ değişimini yaptılar ve arabamı teslim aldım.. sonraki gün sanayide bir ustanın filtre değiştirildimi sorusu üzerine, Faturaya bakıp filtrenin değişmediğini gördüm.. Servisi arayıp şanzıman filtresinin değiştirilip değiştirilmediğini sordum. Servisin cevabı otomatik şanzıman filtresi yok değiştirilmiyor oldu.. Bende araştırıp buldum ve internetten satınaldığım otomatik şanzıman filtresini sanayide değiştirttim.. Bu olayı rav4 sahibi olan arkadaşıma anlattığımda kendisininde 1 ay öncesinde şanzıman yağını değiştirttiğini ama filtre değiştirilmediğini öğrendim.. Arkadaşımada şanzıman filteri satınaldık.. değiştirmeye gittiğimizde şanzıman karteri söküldü ve içindeki 1 aylık yağın yanık halde yoğun bir kokuda olduğunu gördük... şanzıman filtresi tıkanmıştı... Arkadaşım durumun vehametini görünce bana teşekkür etti.. Burada bu olayı paylaşma nedenim.. Şanzıman filterinin var olduğu ve şanzıman yağıyla birlikte her 60.000 km de değiştirilmesi gerektiğidir.. herkese arızasız günler diliyorum...
Merhaba Levent bey,Toyota web sitesinde, bize ulaşın bölümünden, bu durumu lütfen aynen aktarın.Ayrıca o değişimi yapan servisinize uğrayıp eksik yapılan işten dolayı yetkili kişileri uyarın.