Gönderen Konu: Frendeki boşluk  (Okunma sayısı 5985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Frendeki boşluk
« : Ekim 21, 2011, 15:05:01 »
Arkadaşlar başka bir auris kullanma şansım olmadığı için kendim değerlendiremedim o yüzden sizlerle paylaşmak ve görüşünüzü almak istiyorum. Aracımın ön fren balatalari yarım yani daha idare eder durumda. Yeni balata aldım ama üstündeki orjinal balatayı bitmeye yakın değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak fren pedalına bastığım zaman yaklaşık 2 belki 3 cm kadar bir boşluk var. Aslında bu boşlukta fren bir miktar tutuyor ama özellikle dur kalk trafiğinde anında tepki alamadığım için kaza riski yaşıyorum. Sizin aurislerin frenleride böyle bir boşluk varmı ?
2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Toyota Club Türkiye

Frendeki boşluk
« : Ekim 21, 2011, 15:05:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: Frendeki boşluk
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2011, 15:57:57 »
O boşluk her arabanın fren pedalında olan bir boşluk, farklı bir şeyden bahsetmiyorsanız. Frene ayağınız dokunduğu anda tutmaya başlamaz yani, dediğiniz gibi 2-3 cm bir boşluk vardır, eğer bu boşluk olmasaydı fren dozajlamasını yapamazdık, ayağımız değer değmez fren tutmaya başlardı. Bu 2-3 cmlik boşluktan sonra tutmuyorsa o zaman sorun vardır frenlerinizde. Kaza riski yaşamanızı da takip mesafenizin kısa olmasına ya da son anda frene basmanıza bağlıyorum.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2011, 16:37:06 »
O boşluk her arabanın fren pedalında olan bir boşluk, farklı bir şeyden bahsetmiyorsanız. Frene ayağınız dokunduğu anda tutmaya başlamaz yani, dediğiniz gibi 2-3 cm bir boşluk vardır, eğer bu boşluk olmasaydı fren dozajlamasını yapamazdık, ayağımız değer değmez fren tutmaya başlardı. Bu 2-3 cmlik boşluktan sonra tutmuyorsa o zaman sorun vardır frenlerinizde. Kaza riski yaşamanızı da takip mesafenizin kısa olmasına ya da son anda frene basmanıza bağlıyorum.

Hergün belki 10 dan fazla farklı marka araç kullanıyorum ve aradaki kıyaslamayı yapabiliyorum.Bende otomotiv sektörüde çalışıyorum. Normalde pedala dokunduğunuzda pedal mekanizmasında 1-1,5 cm kadar bir boşluk olur ve bu boşlukta fren hiç tutmaz.Ancak benim aracımdaki boşluk gereğinden fazla.Hatta geçenlerde şirketteki başka bir aurisi kullanan arkadaşımda aynısını söyledi. Bende de auris olduğu için yorum yaptı araç hakkında yol tutuşu konforu güzel ama frenleri geç tutuyor pedalda boşluk var dedi. Bende bu konuda genelleme yapabilirmiyim diye sizlere sormak istedim. Durum bu.
2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2011, 16:41:51 »
Yanlış anlamışım, ama baştan bu açıklamayı yapsaydınız olmazdı heralde bu yanlış anlaşılma. Bu durumda bir yorum yapamıyorum.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2011, 16:49:16 »
Auriste 2cm kadar boşluk var diye biliyorum ancak öle ölesiye bir boşluk değil.. Bu boşluğun en az olduğu araçlar eski kasa corollalar :) dokununca başlar frenlemeye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2011, 12:07:39 »
Bizde de var o boşluk. Corollaların frenleri ise tam aksine frene basıldığı anda tutmaya başlıyor. Bu yüzden babamın corollasından aurisime geçerken çok zorlanmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2011, 17:12:58 »
Arkadaşlar başka bir auris kullanma şansım olmadığı için kendim değerlendiremedim o yüzden sizlerle paylaşmak ve görüşünüzü almak istiyorum. Aracımın ön fren balatalari yarım yani daha idare eder durumda. Yeni balata aldım ama üstündeki orjinal balatayı bitmeye yakın değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak fren pedalına bastığım zaman yaklaşık 2 belki 3 cm kadar bir boşluk var. Aslında bu boşlukta fren bir miktar tutuyor ama özellikle dur kalk trafiğinde anında tepki alamadığım için kaza riski yaşıyorum. Sizin aurislerin frenleride böyle bir boşluk varmı ?

Çok az bir basma payı olması normal her araçta vardır bu.Benim aracımda boşluk diyemiyeceğim kadar ufak bir pay var ,boşluk gibi bir sorun söz konusu değil.Anladığım kadarıyla sizin fren pedalınızdaki boşluk baya farkedilir düzeyde.Aracınızı servise götürdüğünüzde kontrol etsinler sizin frenlerdeki boşluk başka bir sebebten kaynaklı olabilir.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • trafikte eğitim şarttttttttttttttt
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2011, 13:48:13 »
sayın arkadaşım
aynı sorunu yaşayan biri olarak ;
eğer 3-4cm den sonra araç küt diye ani fren yapıyorsa bil ki fren merkezin bozukkkkkkkk
ha yok fren aniden tutmuyorsa sadece balataların eskimiş yada disklerin incelmiş olabilir..
carpe diem