Gönderen Konu: opel insignia 1.4 turbo  (Okunma sayısı 10725 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
opel insignia 1.4 turbo
« : Ekim 21, 2011, 12:36:50 »
arkadaşlar merhaba.. opelin yakıt düşmanı 1.6 turbosuna ekonomik bir alternatif getirdiğini öğrendim.. daha önce astra da kullanılan 1.4 turbo motoru opel insignia ya da uygulamış..
opelin sitesinde incelediğim kadarıyla diğer motorlara nazaran daha ekonomik görünüyor ve opelin iddiası d sınıfının en az yakan benzinlisi olacağı yolunda..
start&stop sistemi , ecoflex , ekonomikleştirilmiş lastiklerle çok ekonomik hale getirildiği söyleniyor... test etmeye çalışacağım ilk fırsatta ve yakıt oranları gerçekmi hayal mi göreceğiz.. :D :D

Toyota Club Türkiye

opel insignia 1.4 turbo
« : Ekim 21, 2011, 12:36:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
Ynt: opel insignia 1.4 turbo
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2011, 12:57:50 »
Bu araba istenilen ve kanaatimce hakettiği ilgiyi hiç görmedi. Bunun başlıca sebebi de yakıt. D segmenti bir arabaya 1.4 motor ne kadar gidecek onu da bilmiyorum ya.

En iyisi denedikten sonra edindiğin bilgileri beklemek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2011, 13:07:01 »
opel iddialı konuşmuş.. d sınıfının en cimri aracı demişler ve enteresan şekilde 5.7 litre gibi ortalama fabrika verisi var tüketimde...  :D :D bunu hiçbir allahın kulu yakalayamaz tabiiki de 7-7.5 litre yaksa kapış kapış gider bu araba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2011, 13:43:40 »
Vw jettalara passatlara 1,2-1,4 leri koyarken sorun olmuyor ama :) hiç biri uzun ömürlü motorlar değil !
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2011, 14:52:21 »
 :D :D hala küçük hacimli turbo motorların d sınıfına entegrasyonuna karşıyım ancak burada yakıt biraz ön planda.. insignia nın en düşündürücü tarafı yakıt sarfiyatı eğer bu motor dedikleri kadar ekonomikse insignia pazarda liderliğe oynar bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Opel Insignia 1.4 Turbo
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2011, 10:54:11 »
Merhaba arkadaşlar, ben bu araçtan satın alarak Toyota'ya ihanet etmiş bulunuyorum :)
1.4 motordan bende bir şey beklemiyordum ama bayideki satıcıyla biraz sert inatlaşınca ve bunun sonucunda biraz uzunca sayılacak bir teste çıkınca ağzımın payını aldım. Araç gayet atik ve konforlu. Avensis 1.8 sanırım muadili olabilir ki ben bu araca kafayı takmış vaziyetteydim. Ancak aradaki fiyat farkı ve sonrasında vergi avantajı insignia dedirrti bana. Tamam itiraf ettim, artık Taksim'de sallandırabilirsiniz beni :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2011, 14:00:04 »
hayırlı olsun yeni aracınız güle güle kullanın. kullanmınız sonrası izlenimlerinizi ve özellikle çok iddialı oldukları yakıt tüketimini gerçekçi ve tarafsız olarak bizlerle paylaşırsanız sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2011, 15:55:49 »
Vw jettalara passatlara 1,2-1,4 leri koyarken sorun olmuyor ama :) hiç biri uzun ömürlü motorlar değil !

+1

turboyu basıp gücü elde etmek çok da zor birşey değil, ama uzun yıllara fazla dayanabileceklerini düşünmüyorum ben bu araçların...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2011, 15:57:25 »
Hayırlı olsun Barbaros Bey, ayrı bir başlık altında izlenimlerinizi yazarsınız artık :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2011, 16:36:17 »
Tesekkur ederim. Tabii ki, sizler talep ettikten sonra elimden geldigince objektif bir inceleme basligi acip detaylica yazarim. Araci henuz teslim almadim. Haftaya alicam kismetse. Teslim aldiktan sonra ilk firsatta sozum olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2011, 16:46:40 »
şimdiden hayırlı olsun... aracın teknik bilgileri gayet güzel. incelemeni sabırsızlıkla bekliyorum.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2011, 18:01:26 »
ben de bu aracı arkadaşım vasıtasıyla görmüş oldum. kendisinin dizeldi ve otomatikti. ama açıkçası çok memnun değildi. araç oldukça gürültülü bunu bende farkettim, sesin ne olduğunu sorunca kendisi de bundan muzdarip olduğunu, motor sesini çok içeri verdiğini söyledi ki çok hızlı da gitmiyorduk..araç henüz 40 bin km de olduğu için bir problemi de yoktu..tabi kendisininki dizeldi.benzinlide durum nasıl bilemem..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • slmmmm
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2011, 20:26:46 »
Beklediği ilgiyi görmeyen ve tercih edilmeyen bir araç maalesef görüntüsü güzel ama çook sorunlu diyorlar..??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2011, 23:23:59 »
Hayırlı olsun..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2012, 02:52:54 »
Tesekkur ederim. Tabii ki, sizler talep ettikten sonra elimden geldigince objektif bir inceleme basligi acip detaylica yazarim. Araci henuz teslim almadim. Haftaya alicam kismetse. Teslim aldiktan sonra ilk firsatta sozum olsun.
aracınız hayırlı olsun .yakıtı nasıl ,özellikle şehir içinde ,passatın 1.4 tsi 122 beygirliklerinin ,alt devirlerde  hantal olduğundan bahsediyorlar, bu araçta durum nasıl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2012, 18:57:43 »
Beklediği ilgiyi görmeyen ve tercih edilmeyen bir araç maalesef görüntüsü güzel ama çook sorunlu diyorlar..??
aracın tek sorunu lpg takılmamasıydı valve care denilen bir sistemle yağlamalı sistem olyor kendileri bu sorun aşılmış gibi duruyor. forumda necati bey var 180 hp'lik gtc var aynı motor kullanılıyor o taktırmış bir sorun yaşamamış. ayrıca ses alma olayı kullanıcılardan gelen duyumlarda insigni forumunda çok ses alan bir araç değil sadece yüksek hızlarda oda zaten normal. birde cdti motor çok sesli çalışan bir motor değil fiatla ortak yapım bir motor dayımın corsası var çok çok sessiz çalışıyor sadece ilk çalıştığı zaman biraz gürültülü o kadar...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2012, 23:00:12 »
aracın tek sorunu lpg takılmamasıydı valve care denilen bir sistemle yağlamalı sistem olyor kendileri bu sorun aşılmış gibi duruyor. forumda necati bey var 180 hp'lik gtc var aynı motor kullanılıyor o taktırmış bir sorun yaşamamış. ayrıca ses alma olayı kullanıcılardan gelen duyumlarda insigni forumunda çok ses alan bir araç değil sadece yüksek hızlarda oda zaten normal. birde cdti motor çok sesli çalışan bir motor değil fiatla ortak yapım bir motor dayımın corsası var çok çok sessiz çalışıyor sadece ilk çalıştığı zaman biraz gürültülü o kadar...

Evet, aracı ben test ettiğim zaman sessiz bulmuştum. Dizel motorlarda durum nedir bilemiyorum tabii. Hatta benzinli motorun sesi hiç yok, devirlenince turbonun puflama sesiyle karışık az bir ses geliyor o kadar. O da tatlı bir ses zaten, hoş oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 07, 2012, 18:05:24 »
Evet, aracı ben test ettiğim zaman sessiz bulmuştum. Dizel motorlarda durum nedir bilemiyorum tabii. Hatta benzinli motorun sesi hiç yok, devirlenince turbonun puflama sesiyle karışık az bir ses geliyor o kadar. O da tatlı bir ses zaten, hoş oluyor.

Barboros bey aracın boş ağırlığı ve fiyat kıyaslaması hakkında bilgi verirmisiniz söylediğiniz gibi bir araç olması için önemli kriter söyledikleriniz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2012, 18:37:20 »
insignia 1.4 61000TL liste fiyatı

1438 kg ağırlığı, 70 litrelik de benzin deposu var
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2012, 16:30:06 »
Aracın ruhsat ağırlığı (ıslak ağırlık sanırım ruhsatta) 1500 kg'den fazla. Tam rakamı akşam yazabilirim. Liste fiyatı 61500 TL civarında ancak bizim alış fiyatımız 57.200 TL idi. (benim eklettiğim ekstralar hariç) Aracı teslim aldım. Deposunu fulledim. 1500 km rodaj var. İlk 500 km motorun biraz hırıltılı çalışacağı bilgisini de verdiler. 1 depoyla ne kadar km yapacağını ölçeceğim. Aracı çok sık kullanmadığımdan biraz uzun sürebilir bu :) Ama tahminim 1 depoyla 800 km istanbul kullanımında yakalayacak gibi. ilk 5000 km sonrası yakıt tamamen oturur diye düşünüyorum. Aracın resimlerini ve sizinde öğrenmek istediğiniz noktaları bir başlık altında paylaşmaya çalışacağım. Bu hafta sonu bu işi yaparım diye tahmin ediyorum :)