Anket

1.4D 4-D Auris 2011 Confort Extra Aracıma Chip mi yaptırayım yoksa sadece Sprint booster mı uygulayayım ?

Chip - 90 Hp dan 118 Hp a yükselir
Sprint booster - gaz pedalındaki sinyali güçlendirici anfi,sadece kalkışlar ataklaşır.

Gönderen Konu: 4D lere Chip mi yoksa Sprint booster mı ?  (Okunma sayısı 5529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
4D lere Chip mi yoksa Sprint booster mı ?
« : Ekim 20, 2011, 16:23:44 »
Arkadaşlar,

Aracımı biraz kalkışlarda hantal buluyorum ve bunu Sprint boosterla düzelteyim diyordum.

Fakat forumlarda gezinirken birde chip olayını gördüm, şimdi kararsızım.

Aşağıdaki linkten chip ile ilgili konuşulanlara ulaşabişlirsiniz;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36260.0

Motora zarar vermeden yapaılabilecek en iyi uygulama Sprint booster gibi geliyor bana ama dediğim gibi bilgisiz ve kararsızım ?

Engin tecrübelerinize vede yardımlarınıza ihtiyacım var.

Şimdiden katılım gösteren herkeze çok teşekkürler.

Saygılar
Mr.Aylin YILMAZ

Toyota Club Türkiye

4D lere Chip mi yoksa Sprint booster mı ?
« : Ekim 20, 2011, 16:23:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: 4D lere Chip mi yoksa Sprint booster mı ?
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2011, 19:55:40 »
Ama şöyle bir alternatif daha var:) Sat daha hızlısını al :) supra mesela

Şaka bir yana chip uygulaması yapılken subap ayarlarından tut diğer birçok ayarın aynı hassasiyetle yapılması lazım.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2011, 20:02:21 »
Diğer konuyada yorum yazmıştım ama bence 118hp çok fazla max 110 olsa sprint boster takılsa çok güzel olur egzozlada oynanabilir...Chip tuning yapılınca illa 118hpp olacak diye birşey yok bu arada kullanıcıya bağlı ve uygulamayı uygulayacak firama çok önemli bir faktör

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2011, 22:21:23 »
C: ikisini de yapın, araba şahlansın :D
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2011, 00:10:27 »
Yap yada yapma değil duymak istediğim...
Benim duymak istediğin nedenleri ??
şunu yap şu nedenden dolayı,Şunu yapma şu nedenden dolayı gibi !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2011, 16:31:25 »
Yap yada yapma değil duymak istediğim...
Benim duymak istediğin nedenleri ??
şunu yap şu nedenden dolayı,Şunu yapma şu nedenden dolayı gibi !

Chip tuning yapın çünkü araç her devirde canlanır gaza sprint boostere göre 0.6saniye daha geç cevap verecektir ama her devirdeki canlılığı yokuşlaı daha canlı çıkışı ayrı bir konu ve ekonomiside olacaktır size elbet diye düşünüyorum dezavantajı eğer turbo dizel motorun nasıl kullanılması gerekiyor nelere dikkat edilmeli bilmiyorsanız bunları turbonuz ve motorunuz daha çabuk tükenir ama uygun kullanımda pek farketmez...Ayrıca yazılımı yapan usta aracınızı kömürlü trenede çevirebilir ve muayenede geçemezsiniz yada orjinalinden farksız ama 110hp lik bir motorda elde edebilir...

Sprint Booster ise gaza bastığınız anda direk tepki almanızı sağlayacaktır ve toyota elektronik boğaz kelebeğini konfor için sarsıntılara engel olmak için kullanıyor...Kalkışlara ve her gaza basışınızda ani bir öne atılmayı yaşarsınız zevk meselesi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2011, 16:56:04 »
Chip tuning yapın çünkü araç her devirde canlanır gaza sprint boostere göre 0.6saniye daha geç cevap verecektir ama her devirdeki canlılığı yokuşlaı daha canlı çıkışı ayrı bir konu ve ekonomiside olacaktır size elbet diye düşünüyorum dezavantajı eğer turbo dizel motorun nasıl kullanılması gerekiyor nelere dikkat edilmeli bilmiyorsanız bunları turbonuz ve motorunuz daha çabuk tükenir ama uygun kullanımda pek farketmez...Ayrıca yazılımı yapan usta aracınızı kömürlü trenede çevirebilir ve muayenede geçemezsiniz yada orjinalinden farksız ama 110hp lik bir motorda elde edebilir...

Sprint Booster ise gaza bastığınız anda direk tepki almanızı sağlayacaktır ve toyota elektronik boğaz kelebeğini konfor için sarsıntılara engel olmak için kullanıyor...Kalkışlara ve her gaza basışınızda ani bir öne atılmayı yaşarsınız zevk meselesi...

Bu bilgiler biraz daha iyi oldu işte, ama ben yine karar veremedim hımm chip mi sprint booster mı ?

Birde bilimsel açıdan birkaç fikir alsak bir kaç kişiden çok daha iyi olacak sanki.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2011, 17:18:00 »
Bu bilgiler biraz daha iyi oldu işte, ama ben yine karar veremedim hımm chip mi sprint booster mı ?

Birde bilimsel açıdan birkaç fikir alsak bir kaç kişiden çok daha iyi olacak sanki.

Saygılar.
Aylin bey chip tuningi bende ciddi ciddi düşünüyordum bu işi yapanlarlada 2-3 kere konuştum ilkinde 205 torklularda beyini söküyoruz dediler en son gittiğimdede sökmeye gerek duymadan yapacaklarını söylediler fakat benim kafam karıştı ve şu an bende yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım .

Sebepleri .
1. Turbo dizel araçlarda elde ettikleri gücü turbonun basıncını arttırarak elde ediyorlar buda hem turboya hemde motora daha fazla yük demektir .
2. Turbonun basıncı arttığından söndürmeden önce rolantide bekleme sürelerinide uzatmamız gerekir .
3. Bakım aralıklarını kısaltmamız gerekir .
4. Cihpten sonra ilk başta alt devirlerin canlandığını fakat chipsizine göre alt devirlerin daha erken öleceğini duydum ne derecede doğru bilmiyorum bunu forumun birinde okumuştum

Kararsız kalmamın en önemli sebebi 4. madde 1. maddede motora ve turboya fazla yük bindiğini söylemiştim fakat aracın her parçası belli töleranslar düşünülerek üretildiğinden pek sorun olacağını sanmıyorum özellikle bakım aralıkları kısaltıldığında .

Ben şu an race chipi de düşünüyorum aracın rail sensörüne bağlanarak beyni yanıltıyor avantajı istediğiniz zaman söküp aracı eski haline getirebiliyorsunuz ama onuda şu an araştırıyorum kullananlardan çok memnun kalanlarda var fakat sorun yaşayanlarda .

Sprint booster ın ise araca zararını olacağını düşünmüyorum aslında cihipten ziyade bu ürünü takıp sınırlıda olsa tepkileri ileştirmek aracın sağlığı açısından bana daha mantıklı geliyor bununsa tek zararı oda olursa baskı balataya olur ama düzgün kullanımda bir zararı olacağını sanmıyorum .

Sonuç olarak bende şu an sizin gibi kararsızım ben bunları araştırırken öğrendiğim bilgileri sizle paylaşmak istedim umarım size yardımcı olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2011, 21:12:26 »
Mahmut Bey

Bilgiler için çok teşekkürler, Tabiki bilgilerin yararı oldu, en ufak ayrıntıya bile ihtiyacım var benim.

Yapacağım işin risksiz ve güvenilir olmasını istiyorum.

Aracı bir mod için çöpe atamam..( tamircilerde sürünemem )

Tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2011, 21:42:11 »
ben chip yaptırmıştım aurise  :) aracın sesi mükemmel değişiyor baştan söyleyeyim :) traktör gibi oluyor en başta bujiler alışana dek :) sonra sizde alışıyorsunuz o ayrı...
yakıt deseniz ilk bir kaç depo araç alışana dek rakamlar uçuyor...bakım aralığı kısalıyor 7,500 km de bir yaptırmanız gerekiyor.
fakat en can alıcı nokta şu ki eğer basarsanız daha fazla yakıyor ama basmazsanızda daha az yakıyor.ne için kullanacağınıza bağlı.dizel araba  18" jantlarla birlikte 10 lt. yakıyordu :)
sonra benim bu arabayı satmamdaki en önemli sebepde bu chip olayında olmuştu ve araçtan soğumama sebep olup hergün fiyatrını 250 tl düşürerek kısa bir sürede aracımı satmıştım...ama benımkisi talihsizlikti ama eğer binecekseniz bundan sonrada chip ide yaptırın bence bossterıda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2011, 21:45:00 »
Mahmut Bey

Bilgiler için çok teşekkürler, Tabiki bilgilerin yararı oldu, en ufak ayrıntıya bile ihtiyacım var benim.

Yapacağım işin risksiz ve güvenilir olmasını istiyorum.

Aracı bir mod için çöpe atamam..( tamircilerde sürünemem )

Tekrar teşekkürler.
Rica ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2011, 22:10:20 »
chip tunning daha mantıklıdır bence bende de d4d var ben de çok araştırdım a dan z ye tabiki chipinde 50 çeşidi var ucuza kaçmayıp yapılırsa çok iyi sonuçlar alınır düşünce değil verilere dayanarak konuşuyorum saygılar
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2011, 23:29:01 »
Aylin bey chip tuningi bende ciddi ciddi düşünüyordum bu işi yapanlarlada 2-3 kere konuştum ilkinde 205 torklularda beyini söküyoruz dediler en son gittiğimdede sökmeye gerek duymadan yapacaklarını söylediler fakat benim kafam karıştı ve şu an bende yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım .

Sebepleri .
1. Turbo dizel araçlarda elde ettikleri gücü turbonun basıncını arttırarak elde ediyorlar buda hem turboya hemde motora daha fazla yük demektir .
2. Turbonun basıncı arttığından söndürmeden önce rolantide bekleme sürelerinide uzatmamız gerekir .
3. Bakım aralıklarını kısaltmamız gerekir .
4. Cihpten sonra ilk başta alt devirlerin canlandığını fakat chipsizine göre alt devirlerin daha erken öleceğini duydum ne derecede doğru bilmiyorum bunu forumun birinde okumuştum

Kararsız kalmamın en önemli sebebi 4. madde 1. maddede motora ve turboya fazla yük bindiğini söylemiştim fakat aracın her parçası belli töleranslar düşünülerek üretildiğinden pek sorun olacağını sanmıyorum özellikle bakım aralıkları kısaltıldığında .

Ben şu an race chipi de düşünüyorum aracın rail sensörüne bağlanarak beyni yanıltıyor avantajı istediğiniz zaman söküp aracı eski haline getirebiliyorsunuz ama onuda şu an araştırıyorum kullananlardan çok memnun kalanlarda var fakat sorun yaşayanlarda .

Sprint booster ın ise araca zararını olacağını düşünmüyorum aslında cihipten ziyade bu ürünü takıp sınırlıda olsa tepkileri ileştirmek aracın sağlığı açısından bana daha mantıklı geliyor bununsa tek zararı oda olursa baskı balataya olur ama düzgün kullanımda bir zararı olacağını sanmıyorum .

Sonuç olarak bende şu an sizin gibi kararsızım ben bunları araştırırken öğrendiğim bilgileri sizle paylaşmak istedim umarım size yardımcı olur .

Beyni kandırmak hiiç iyi birşey değil forumda uygulayanlarda motor arza ışığı yakmaya başlamıştı şikayet çok yazılımın en önemli faktörü şu yazılımı yapacak olan kişi! Daha üç yıl öncesine kadar yazılımlar yurt dışında yapılıp geliyordu şimdi heryerde herkes yapıyor ben buna çok şaşırıyorum işte ve 4.maddeyi ben yazmıştım galliba :) 207 deneyimler sabittir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2011, 00:56:39 »
chip iyi birşey değil gibi algılamaya başladım, yanlışsa biri beni mantıklı açıklama ile durdursun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2011, 01:36:52 »
chip iyi birşey değil gibi algılamaya başladım, yanlışsa biri beni mantıklı açıklama ile durdursun :)

neyi iyi değil ki?
performanssa yardımcı oluyor basmazsanız daha az yakıyor...problem nerede :) ?  bilmiyorumda  turbo  benzinli/dizel  motorun başına gelebilecek en iyi şey bence :)
biz bu uygulamayı bmw sinden jaguarına,toyotasından opeline her araçda uyguladık ve gördük sonuçlarını...fakat tabi sorunsuzluk istiyorsanız yine orjinalinden şaşmayacaksınız  ama en azından benim için artık  birazda olsun aracınızdan soğuyacak gibi olduğunuz dönemlerde denenip yapılması gereken birşey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #15 : Ekim 22, 2011, 02:26:23 »
sprint booster tamamen düzmece siz gaz pedalına yuzde 10 basarken o sadece yüzde 30 olarak gösteriyor yani yüzde 80 den sonra gaz pedalı tamamen boşta... chip tuning ise tamamen başka ve gerçekten arabanızı tanıyamayacagınız bir şekilde performans elde ediyorsunuz... :) kendi corollamdan biliyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Ekim 22, 2011, 08:44:00 »
Beyni kandırmak hiiç iyi birşey değil forumda uygulayanlarda motor arza ışığı yakmaya başlamıştı şikayet çok yazılımın en önemli faktörü şu yazılımı yapacak olan kişi! Daha üç yıl öncesine kadar yazılımlar yurt dışında yapılıp geliyordu şimdi heryerde herkes yapıyor ben buna çok şaşırıyorum işte ve 4.maddeyi ben yazmıştım galliba :) 207 deneyimler sabittir...
Arda beyni kandırmanın iyi birşey olmadığını bilyorum zaten mesajımdada yazdım kullananların içinde memnun olanda var sorun yaşayanda diye.
Herkes kendi yaptığı işi övüyor cihipi yapan box u kötülüyor box u yapan chipi kötülüyor ikisini yapan kararı sana bırakıyor. Bide şu var yapanlara ya bunun herhangi bir zararı var mı diye sorduğumda kesinlikle hiç bir zararı yok diyorlar deseler şu şu şu zararı şu nedenle var bilerekte olsa ilerde bana zararı ne olacağını bildiğim için yaptırırım dedikleri tek şey bakım aralıklarını kısaltacaksınız bide şimdi pc kullanmayı bilen chip yazıyor kime nasıl güvenecen chip olayında adam sana almanyadan şu firma ile çalışyorum der gider başka araçtan kopyaladığı yazılımı aracına yükler ondan ben race chipide araştırdım ama galiba bu işten vazgeçecem gibi çünkü nerde çokluk orda .......  ve inan aracı aldığımdan beridir araştıryorum bir yerden duyduğum diğer yerden duyduğumu doğrulamıyor .

Chip kötü birşey demiyorum elbette iyi motoru daha verimli hale getiriyor ondan bir şüphem yok ama uzun vadede kimse garanti vermiyor aracını fazla kullanmayanlar için cazip olabilir ama aracına uzun yıllar binmeyi düşünenlerin bence yaptırmaması gerekir .

Sprint booster da güzel fakat o paraya bence değmez sonuçta sadece gaz tepkisini iğleştiryor fiyatları 200 tl civarı olsa idi ben alacaktım fakat 400 tl den bahsediyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 22, 2011, 12:10:44 »
Chip yaptırırsanız aracın ömründen çalarsınız. Herkes 100 binden sonra turbo değişirken siz 50 binde değişirsiniz. Bu araçları yapan adamlar aptal değilki yazılımla bg arttırmasını onlar da biliyorlardır. Ama yapılmadığına göre demekki bir sebebi var. Aynı motorun, hiçbir donanımsal değişiklik yapılmadan sağlıklı bir şekilde +20 bg kazanabileceğine siz inanıyorsanız bir şey demiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 22, 2011, 13:12:02 »
Aslında BuraK  beyin de dediği gibi çok mantıklı Toyota bu + bg neden kendisi koymamış araca, bence de bildikleri birşeyler olmalı..
ama ne ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2011, 14:51:11 »
Raşit abi Burak abi Mahmut abi hepside güzel noktalara değinmiş gerçekten yalnız sprint booster gazı sizin bastığınızdan fazla açmaz eğer öyle olsaydı direk gaza basma miktarınızla gazın hızın oranları değişirdi ve bunu araç kullanan herkes farkederdi... :) ve aracı rolantide yada o devirlerde ilerletmek imkansızlaşırdı :) ki sprint boosterde gaza bastığınız anda tepki alıyorsunuz normal boğazda isterseniz aniden sonuna kadar basın yinede boosterdeki kadar hızlı cevap alamıyorsunuz :)