Gönderen Konu: Yeni gelişen hasta profilleri ve davranış şekilleri  (Okunma sayısı 2802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
ALINTIDIR...

On beş yıllık hekimim, son 8 yıldır da uzmanım. Daha önce devlette çalıştım, 6 yıldır özel sektördeyim.
Özel hastanelerde, son yıllarda giderek artan hastalar ve davranış şekillerinden birkaç örnek vermek istedim. Bu tarz hastaları görünce meslekten soğuyorum, Örnekler çoğaltılabilir.

1)    Tetkikleri kendi belirleyen ya da belirlemek isteyen hasta profili

Hasta polikliniğe girer girmez rastlanan türler, dialog şöyle:
Hasta: Ben film çektirmeye geldim, ondan sonra da bütün tahlillerimi yapalım, kan, film ne varsa işte. Hepsine baktırmak istiyorum.

Doktor: Şikayetiniz neydi?

Hasta: Hafif öksürüyorum, film çekip bakalım işte.
Doktor: Şikayetiniz ne zaman başladı?

Hasta: Fazla vaktim yok, hemen filme kana gönderseniz.

Doktor: Filminiz nasıl olsun? Yandan mı çekelim, düz mü olsun? Kaç yönlü olsun? Renkli mi olsun? Kan tetkiklerinizi de buyrun siz işaretleyin.

Hasta: ?

2) Cep telefonu elinden düşmeyen hasta profili
Solunum sistemi muayenesi esnasında yaşanan türler, hastanın sırtı açık muayene ederken cep telefonu çalar;

Hasta: Alo, hee evet, dokturdayım. Muayene ediyor şu anda, n’aptın işleri?

Doktor: Telefonunuzu kapatır mısınız?

3) Hastanın muayenesi biter, tetkik, filmler bakılmış. Reçete yazılmış, tatmin olmayan hasta profili

Hasta: Ama siz kolesterole bakmadınız, benim şuram da ağrıyordu muayene etmediniz. Tansiyonuma bakmayacak mısınız?

Doktor: ?!

4) Öksürük ve terleme ile gelen, tetkikler sonucunda tüberküloz tanısı almış ve bilmiş hasta profili

Doktor: Şu anda akciğer tüberkülozu yani enfeksiyonunuz var, tedavi için reçetenizi yazdım.

Hasta: Hocam benim bildiğim tüberküloz da kan tükürme falan olur, bu nasıl tüberküloz?

Doktor: Bu sizin bildiğiniz tüberküloz bizim bildiğimizden farklı.

5) Randevu anlayışı olmayan ve sorun olmadığı halde sürekli hak arama, haklı-haksız savaşındaki hasta profili
9.20 randevusuna 10.20'de gelen sorun çıkaran hasta grubu;

Hasta: Bizim randevumuz 9.30’daydı, bizi ne zaman alacaksınız?

Doktor: Randevunuza geç kaldınız, randevusuna normal zamanda gelen hastalar var, bittikten sonra sizi almaya çalışacağım.

Hasta: Ama bizim hastamız 65 yaş üstü, hemen almanız lazım.

(Polikliniğe gelen hastaların yaş ortalaması 65+ ve bu talep her geldiğinde, randevu listesi karışıyor. Muayeneye erken gelen hastalar, geç gelen hastalar, randevusuz muayene olmak isteyen hastalar, 65 yaş üstü hastalar, acil hastalar ve konsültasyon hastaları için her gün akşama kadar sıraya koyma ve düzenlemek için efor gerekiyor)

6) Sürekli doktor doktor gezen hasta profili

Hasta: Bir yıldır göğsüm ağrıyor, daha önce devlete gittim, özelde şuraya gittim, sonra üniversiteye gittim. Geçen hafta doktor beni yatırdı, tedavi verdi, MR kalp grafisi çekti, bir şey çıkmadı. İlaç verdi, şikayetlerimde hiç düzelme olmadı. Sizin adınızı duydum, iyi doktormuşsunuz, bir de size muayeneye geldim.

7) Kendi kendine iyileşen hasta profili;
Sol üst kadran ağrısı olan hastayı ultrasona gönderdiğinizde, USG ve jelin etkisiyle o taraftaki ağrısının geçme vakası.

8) Kendisi dışında hasta olanları kabul etmeyen hasta profili
Poliklinik yaparken acil servise gelen ve entübe edilen hastayı ambulansla yoğun bakımı olan hastaneye naklederken yaşananlar;

Poliklinikte kargaşa, şikayet kutusunda 3 adet şikayet mektubu, poliklinik sekreterine bağırmalar, tartışmalar.

Hasta/yakını: Doktor nerde? Çabuk çağırın, randevumuz geçti, 45 dakika oldu.
Sekreter: Doktor ambulansla acil bir hastayı naklediyor.
Hasta/yakını: Ne biçim özel hastane burası? Arayın doktoru telefonla gelsin.

9) Reçeteyi beğenmeyen hasta profili
Halsizlik, kırgınlığı olan, boğaz muayenesi sonrasında farenjit, tonsillit yakınmaları olan yaşlı hastaya antibiyotik, antigribal ve vitamin reçete edilmesi sonrası şikayet kutusundaki mektup

Doktor baktı, muayene etti, bize hiçbir şeyin yok dedi, vitamin yazdı gönderdi. Bu ne biçim doktor.

10) Polikliniğe gelen ve ağzından baklayı çıkarmayan hasta profili

Hasta: Rahatsızım
Doktor: Neyiniz var? Şikayetiniz nedir?

Hasta:Sen doktor değil misin, bak işte.

11) Tedavileri kullanmayan ama sürekli doktora gelen hasta profili

Bir yıl önceki epikrizde ilaçlarını düzenli kullanmadığı not alınan hastanın 3 ayda bir polikliniğe gelerek
“Hocam bu sefer ilaçlarınızı kullanacağım” demesi.

12) Doktoru ve diğer doktorların tanılarını test ettiren hasta profili

Yapılan tetkikler sonucundan gastrit tanısı konan hastanın, reçete yazmadan önce;

Hasta: Biz ...doktora da gitmiştik bugün, bize şu reçeteyi verdi. Bunları da alalım mı?  Daha önce de şu doktora gittik, o da bunları verdi.

13) Prospektüsü okuyup, orada yazan tüm yan etkilerin kendisinde olduğunu söyleyen ve telefonda yan etki değerlendirmesi isteyen, vakit düşmanı hasta profili

14) Özel muayene ücreti ödeyerek muayene olan, yeşil kart sahibi hasta profili

reçete yazıldıktan sonra;
Hasta: Hocam bu reçeteyi yeşil karta yazdırabilir miyiz, durumumuz pek uygun değil de.

15) Randevusu olan ve yanlış branşa başvurmuş olan hasta profili

Doktor: Şikayetiniz nedir?

Hasta: Dizimi bükemiyorum, basamıyorum.
Doktor: Sanırım yanlış branşa geldiniz, burası iç hastalıkları. Ortopediye gitmeniz lazım.
Hasta: Benim pek vaktim yok, randevu alamam şimdi, size muayene olsam.

Doktor: Dizinizde problem olabilir, menisküs olabilir, muayenenizi iptal edelim. Vaktiniz yoksa ağrı kesici bir şeyler alabilirsiniz, sonra vaktiniz olduğunda ortopediye gidiniz.

Hasta: Siz muayene etmeyecek misiniz beni şimdi?

Doktor: Hayır.

İki gün sonra şikayet kutusunda mektup; “Doktor beni muayene dahi etmeden bana menisküssün dedi. İlaç önerdi, ortopediye gitmemi söyledi, şikayetçiyim.”

Ben sadece özel sektördeki durumu biraz olsun izah etmeye çalıştım. Devlet hastanesinde 3 dakikada bir muayene, performans ve puan kaygısı, üniversitede maaşların düşük olması, araştırmaya - hasta bakma kalitesine değil de bakılan hasta sayısına, paraya önem verilmesi, tam gün yasası, sürekli yeni yasa ya da KHK, Danıştayın bir şeyleri iptal etmesi, yeni yasa çıkması, yeni yönetmelik, mahkemeler, yeni yasalar vs vs.

Doktorların bu meselelerle son 10 yılda ne kadar yorulduğuna bir bakınız.

Son yıllarda doktorların hedef tahtasına konarak şikayet edilen merci olarak göstermeleri, 17-18 bin maaş verdiklerini ileri sürerek sürekli hastaya karşı hedef göstermeler, sürekli hasta hakları derken, doktor haklarının unutulduğu bu devirde her gün benzer vakaları artan sayıda görmekten ve gazetelerde “Doktora şiddet uygulayan insan profillerini” görmekten dolayı mesleği bırakma noktasına geldim.

Sağlık Bakanımıza saygılarımı sunuyorum...

Dr. A.
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni gelişen hasta profilleri ve davranış şekilleri
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2011, 15:33:43 »
vay bee :) adam haklı ama  ;)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2011, 17:14:53 »
Kesinlikle burada hastaların çoğu haklı. Bunca vergi bunca kesinti hepsi nereye gidiyor anlamak mümkün değil???? Ne demek doktor ambulansla hasta sevk ediyor demek? başka doktor yok mu bu hastanede????? Hele özel hastaneler. saçım dökülüyor desen ultrasona sokuyorlar en ucuz çıkılan muayene 500-600 TL. Bahsi geçen çoğu olay yaşanmışlıklarla ilgili. Daha önce doktora gidip ilgisizlikle karşılaşan. Randevusu olmasına rağmen 3 saat bekletilen hasta kendisini muayene etmeyide öğrenmiş oluyor. Her an hakkım yenecek sırama doktorlar tanıdıklarını sokacak kaygısıyla bütün silahlarını kuşanmış bir şekilde beklemekte. Bu nedenle öncelikle sağlık kurumlarının ticaret merkezi olmaktan sıyrılıp hizmet veren hayat kurtaran merkezler olması lazım. Sonra belki şikayet hakları olur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2011, 17:43:39 »
Neyse ki fen çıkışlı olmama rağmen dil sebebi ile tıp okuyamamıştım.Allah kolaylık versin :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2011, 17:58:16 »
Yazida hasta veya doktor hakli diye yazmiyor ki. Yargisiz infaz olmus hastalar hakli demek.

Doktor'lar serzeniste bulunmus ve bence normal bir günlerini tasfir etmisler. Halk cahil olursa sonucu da böyle olur. Hakkini aramayi bilmeyen ama baskasinin hakkini da yemegi cok iyi bilen bir milletiz. Doktor'lar da bu ülkenin cocuklari ve ay'dan Mars'tan gelip egitim görüp doktor olmuyorlar. Toplumun kalani nasilsa onlar da öyle. O yüzden kutupculuk yapip doktor kötü kaka tüüü demeye gerek yok; cünkü hepsi bizden biri.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2011, 19:51:41 »
Sahi Angaralı doktor nerelerde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2011, 19:55:14 »
güzel paylaşım olmuş... bazen gülmeyi atlayıp devlet meselesine geçiyoruz... bence arada bir gülelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2011, 20:01:56 »
güzel paylaşım olmuş... bazen gülmeyi atlayıp devlet meselesine geçiyoruz... bence arada bir gülelim...
Gülmek ? O ne? lugatta okumuştum yıllar önce.Sanırım anlamı şu idi :Kişinin hissettiği mutluluk gibi hislerle yüzkaslarına gönderilen sinyaller ile yüzün aldığı şekil.Yüz bu şekli aldığında karşıdaki de çogu zaman aynı hisle karşılır verir.Hımmm evet evet bazen gülmek lazım.Zira yaşam kısa ve dalga geçilmeyecek kadar ciddi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2011, 20:03:30 »
kesinlikle :) ben de sağlık sektörünün sorunlarını okuyormuş gibi okumadım bunu :) güldüm :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2011, 22:00:40 »
DR.A ya katıldığım noktalar da var katılmadıklarımda esnaf gibi aksama kadar kapalı bi odada bi ton insan la uğraşmak gibi.

katılmadığımsa özel muayene ücretleri ve aile hekimleri ...

aile hekimine 3 yılda 1 kere gittim adam a sen benim hastam mışsın dedi.. benım sayemde yıllardır maaş alıyor almaya devam ediyor .. baktığı hasta kadar para almalı bence..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2011, 08:33:06 »
dostlar ben kara mizah olarak yazdım o yazıyı
çünkü dr olarak çok dertliyiz...
bakanın maaş saçmalaması yüzünden ev sahibiyle kavga etmişliğim, hala anne babama ki 70 devirdiler maaşallah ikiside üniversite mezunu maaşımı inandıramıyorum. 10000 dr un 1 i çok kazanıyor diye hep suçlu olduk 17 yıllık uzman hekimim maaşım 1840 ve emekli olursam 1400 e düşüyor gerisi hikaye...
bakın izmirde bile önemli zor ameliyatlar kaldı. ama buraya yazı yazanlar, mesala kerem bey gibiler kafa yapısını değiştirmez bakanda hala bize düşman olursa bi apandisit yapacak dr kalmayacak.. hastanemde dermatoloji polikliniğinde bayan asistana döner bıçağı çektiler; ne bekliyorsunuz bizden muslukcu bile bi musluğa 50 lira alıyor benim 120 saat icap nöbetim 297 lira, her an dövülme bıçaklanma mahkemeye verilme riskim var....
en kötüsü saçma performans sistemiyle özellikle dahili branşlarda otursanda hasta baksanda aynı para niye risk alsin insan.. izmirin göbeğinde dahiliye uzmanı 120 lira döner alıyor... gazete haberlerini okuyunca küfrediyoruz..
bizde halkız ve halkı birbirine düşüren zihniyeti Allaha havale ediyoruz ve ben HAKKIMI BUNU YAPANLARA HELAL ETMİYORUM
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2011, 09:43:00 »
Gerçekten kara mizah....
Ama her mizah unsurunda olduğu gibi burada da realite çok fazla.
Öncellikle yer yüzünde kutsal meslekler olduğunu kabul eden bir insan olarak ve bunların başında öğretmenlik ve doktorluk geliyor. Bu noktaya kadar sorun yok. Sorun bundan sonrası .....
Özel hastaneler mantar gibi türemeden önce devlet hastanelerinde yaşadığımız rezillikleri hiçbirimiz unutmamışızdır sanırım. Sıra beklerken 3 gün hastahaneye gidip geldiğimi ve doktora görünene kadar ilk okul mezunu annenmin teşhisi ve yazdığı reçete !!! ile iyileştiğim çok zamanı bilirim. O zaman şimdi kalkıp halk cahil cehaletten şöyle böyle demenin pek bir anlamı yok. Ben sorunun doktor veya hasta ile ilişkili olduğunu söylemiyorum sorun sistem. Sistem bu kadar çürükse halk kendi teşhisini kendiside koyar. İlk okul mezunu annem etrafındakileri muayenede eder ve reçeteyide yazar. Ondan sonrada böyle traji komik hikayeler türer gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2011, 11:35:23 »
Yahu tamam da ülkede ne dogru da, doktor hastaneler düzgün olsun.

Eskiden teknoloji ile bilgi bu kadar yayilmadan tüketici haklari, forumlar vs gibi insanlarin fikirlerini ve tecrübelerini paylastiklari ortam ya misafirlikti ya da kahveydi. Murat 131 gibi bir arabayi yillarca üretip bize kakaladilar. Kendinden yürüyen TOC camasir makinalarini millet halatla baglardi. Nüfüs dairesine gidip "kardesim sen ölüsün. nüfüs cüzdanini yenileyemeyiz. Git Trabzon'dan ölmedigine dair belge al getir Istanbul'a" gibi örnekleri eminim herkesin etrafinda bulmak mümkün.

O yüzden genel bir degisimin de oldugunu unutmayalim. Bu teknolojinin gücüdür; hicbir siyasi partinin degil.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2011, 17:51:29 »
dostlar ben kara mizah olarak yazdım o yazıyı
çünkü dr olarak çok dertliyiz...
bakanın maaş saçmalaması yüzünden ev sahibiyle kavga etmişliğim, hala anne babama ki 70 devirdiler maaşallah ikiside üniversite mezunu maaşımı inandıramıyorum. 10000 dr un 1 i çok kazanıyor diye hep suçlu olduk 17 yıllık uzman hekimim maaşım 1840 ve emekli olursam 1400 e düşüyor gerisi hikaye...
bakın izmirde bile önemli zor ameliyatlar kaldı. ama buraya yazı yazanlar, mesala kerem bey gibiler kafa yapısını değiştirmez bakanda hala bize düşman olursa bi apandisit yapacak dr kalmayacak.. hastanemde dermatoloji polikliniğinde bayan asistana döner bıçağı çektiler; ne bekliyorsunuz bizden muslukcu bile bi musluğa 50 lira alıyor benim 120 saat icap nöbetim 297 lira, her an dövülme bıçaklanma mahkemeye verilme riskim var....
en kötüsü saçma performans sistemiyle özellikle dahili branşlarda otursanda hasta baksanda aynı para niye risk alsin insan.. izmirin göbeğinde dahiliye uzmanı 120 lira döner alıyor... gazete haberlerini okuyunca küfrediyoruz..
bizde halkız ve halkı birbirine düşüren zihniyeti Allaha havale ediyoruz ve ben HAKKIMI BUNU YAPANLARA HELAL ETMİYORUM

Dr. saygılar dışarıdan görünenle içi farklıymış gerçekten.Bi dr maaşı nın daha fazla olduğunu duymuştum. Gerçekten haklısınız doktorum.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 21, 2011, 19:26:18 »
Sahi Angaralı doktor nerelerde ?

Şu sözler bile toplum için yeterli....
Sanki uzaklardan ruh çağırıyor... Ben küfreden hasta ve yakınlarınıda gördüm daha neler... İşte Doktorla bu kadar rahat ve alaycı konuşulabiliniyor....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 21, 2011, 21:11:55 »
evet bende hastanede biyomedikal bölümünde stajyerdim hasta ameliyat olmaya hazırlanıyordu cep telefonu yanımda olmazmı dedi ameliyat biter bitmez ailemi arayacağımda demişti off of
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 21, 2011, 21:18:41 »
Bazen diyorum Tıp Fakültesi yerine mühendislik mi okusaydım diyorum ...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 22, 2011, 20:54:09 »
Şu sözler bile toplum için yeterli....
Sanki uzaklardan ruh çağırıyor... Ben küfreden hasta ve yakınlarınıda gördüm daha neler... İşte Doktorla bu kadar rahat ve alaycı konuşulabiliniyor....
Mustafa bey yazdıklarınıza alınıp alınmamakta tereddüt ettim doğrusu.Zira benim kimse ile dalga geçmek gibi bir niyetim olmadı.Kast ettiğim ise Sitemizin baştacı hanımefendilerinden Sevgili yöneticimiz Hande Bayram hanımefendi dir.
Görevini canla başla yapan insanlara küfür edenler ise cahil bile sayılmazlar.Kırsal bölgelerde görev yapan pratisyenlerin yaşadıkları acı ve tatlı anları yaşamadan kimse anlayamaz.Allah yardımcıları olsun.
Okuduğunuz bölüm zor ama kutsal bir mesleği kazandıran bölümlerden biri.Durumunuzu bilmiyorum ama tıp fakültesinden sonra braşlaşmaya gidebilirsiniz.İlla hasta muayene edeceksiniz diye bir şart yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 24, 2011, 12:06:50 »
Burdayım dostlar.....

önce şehit haberleri ardından deprem ben de ne yorum yapacak hal kaldı ne gülecek ne kızacak.....

yalnız bir arkadaşa bilgi vermek istiyorum aile hekiminiz sizden ayda 76 kuruş kazanıyor çok afedersiniz benim gibi bir hanfendiye yakışmaz ama bana bunu söyleyen hasta olursa "al şu 1 lirayı git başka aile hekimi bul......" diyebilirim.... tabi o anki ruh halime bağlı...... biraz moralim düzelsin atışırız bu başlık altında hadi bakalım.... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 24, 2011, 13:31:15 »
Çok iyi doktorlar var, Allah başımızdan eksik etmesin onları. Bu yasalar mesleğini kötüye kullanan şeref yoksunları yüzünden çıkıyor, birçok iyi doktorumuzda bu yüzden mağdur oluyor. Doktor hakettiğini kazansın, kutsal görevleri sonuçta ve gerçekten zor. Devlet hastanesinde 3dakikada muayene etmek zorundalar.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!