0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahsettıgınız kor tapayıda gevseterek hava alma ıslemını yapabılırsınız. Lakın tedbırlı olun tıpa tamamen cıkmasın yerınden. Ayrıca hava alma ıslemı sıraısnda kombı devırdaım pompasının sırkulasyon yaptıgından emın olun.
Hava alma işlemini ben şu şekilde yapıyorum, gayette başarılı oluyorum Kombinin sıcaklık ayarı en yüksek seviyeye getirilir, tesisatta en uzak olan petek el değmeyecek ısıya ulaştıktan sonra kombiye en yakın radyatörün (varsa purjör vanası, yoksa tapa gevşeterek) havasını alıyorum. En son radyatöre kadar işlemi tekrarlıyorum. Eğer tesisatta hava miktarı çoksa kombinin basınç göstergesinde önemli bir düşme izlemek mümkün oluyor. Her radyatörden sonra olması gereken 1.5-2.0 bar arası basınç değerinide kontrol etmeden sonraki radyatöre geçmiyorum. Eğer basınç saatinde önemli bir düşüş gördüysem tesisata vanası yardımıyla olması gerektiği basınca kadar su ilave ediyorum. Bu işlemleri yaparken kombi tam gaz çalışıyor oluyor, devirdaim en hızlı yapılıyor halde oluyor. Yüksek ısılarda hava alma işleminin yapılması, tesisattaki sıcak kaynama noktasındaki suyla karışan havanın üste çıkmasını ve tahliyesinin en kolay yapılmasını sağlıyor.
değişik bir metod genelde (servislerin söylediği )ben kombi soğuk iken 1,5 kadar su basıp ,radyötörlerin havasını alıp eksilirse su basıncı nı 1,5 tamamlayıp sonra çalıştırıyorum.Acaba hangisi doğru teknik açıdan?
...sıcak su giriş vanası ile petek arasında bir somun var bildiğiniz gibi onu biraz gevşeltsem havayı alamazmıyım?
benim sorunum kaldığı yerden devam ediyor. En son peteği komple sökeceğim sanırım
O kadar uğraşacagınıza sistem kapalı iken suyunu boşaltın kombiden zorda olsa kör tapayı çıkarıp purjörü takın ve rahat edin nasıl olsa ev sizinmiş hocam Bu arada hayırlı olsun
sanki bu durumda da yine hava yapar gibi ne dersin
İyi de Yamaç abim, zaten havayı alsın diye purjör taksın diyorum ya istediği zaman rahatça alabilsin diye değişsin dedim
ben peteklerime havan batsın diyorum etkili oluyor