Gönderen Konu: ön fren disklerim eğildi..garanti fiyaskosu  (Okunma sayısı 7797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
ön fren disklerim eğildi..garanti fiyaskosu
« : Ekim 18, 2011, 02:31:56 »
arabamla yüksek hızlarda fren yaptığımda titreme oluyordu ve bu arabam daha sekiz dokuz bin civarı km lerde yapmaya başladı ilk 10bin bakımında böyle bir titreme var dedim bakalım dediler sonuç herhangi birşey yok dediler. aracım su an 22binde ve 1 yaşında titreme artık çok bariz bir hale geldi hemde aşırı sekil de yüksek hızlarda fren yaptığım zaman 140 km hız ve üstü.servise tekrar gittim baktılar sonuç diskleriniz eğilmiş arka disklerde sorun var dediler dedim nasıl olur peki koskoca toyota yetkili servisinin bana verdiği cevap yolda su birikintisinden geçmişşsiniz diskleriniz sıcakken yada sert bir fren yapmışsınız yada su tutmussunuz tekerlere dediler.onlara söylediğim sey yolda su varsa üstünden atlamammı gerekiyordu :) yada sert fren yapınca eğilecek kadar adimi bu malzeme ve tüm samimiyetimle söylüyorum asla tekerlere su  falan tutulmadı arabamı birtek pazar günleri yıkatırım yıkmacı evimden 100mt mesafede oraya gidene kadarda ne kadar ısınabilir ki....sonra serviste diskleri söküp tam baktılar bu defa arkalar sağlam eğiklik öndeymiş dediler sol ön disk eğri sağ ön diskte hafif eğrilik var dediler arka disklerde de balata iz yapmış dediler.dedim sonuç peki, yetkili servisin cevabı:önce (tornaya) verecez diskleri düzen tutmazsa değişim olacak ama diskler garanti kapsamında değil set halinde 650 liraya değişim yapabiliriz dediler .bize 2000km de diskleri eğilmiş araçlar geliyor onları bile garantiye sokamıyoruz dediler. balatanın iz yapması benim elimde olan bişemi ve balatalarım hala sağlam bitmiş falan değil,,bunu bile müşteriye yüklüyorlar..kısacası.... today tomorrow toyota never again....

Toyota Club Türkiye

ön fren disklerim eğildi..garanti fiyaskosu
« : Ekim 18, 2011, 02:31:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: ön fren disklerim eğildi..garanti fiyaskosu
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2011, 03:08:05 »
Kötü bir durum geçmiş olsun. Diskler çok ısınınca suya girince eğilebiliyor. Ama değiştirmeleri gerekirdi. Böyle giderse aracı çekici üstünde gideceğiniz yere kadar götürün diyecekler.
Dönüşte Allah Kerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2011, 08:31:47 »
bu garanti kavramını oldum olası anlamadım....
bi cepkask maceram var... adamlar herşeye karşı sigortalıyoruz diyorlar sonra telefon ıslanınca ağır ihmaliniz var para vermeyiz diyorlar..
yani maalesef bizde herşey hikaye
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2011, 18:05:05 »
toyotada böyle bir durum gerçekten vahim. Bence her servis bu duruma bu şekilde yaklaşmayacaktır. "ne demek balata
sıcakken suya girmek" açıkçası benim başıma gelse o servisi karıştırırım. Bence biraz daha üsteleyin ve diğer servislerde bu olaya
nasıl bakıyor bir araştırın. İnsan güvenliği için önemli bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2011, 18:29:21 »
Değiştirmeleri gerekiyor, 8binde değişen biliyorum garantiden. Zaten 20binde arka balataları biten arabalar varsa, diski yamulan araba da vardır. Yaptıkları açıklama çok sıradan, herkesin bildiği bir açıklama. Bari söküp kontrole göndereceğiz filan deseler dimi...
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2011, 12:08:36 »
arabamla yüksek hızlarda fren yaptığımda titreme oluyordu ve bu arabam daha sekiz dokuz bin civarı km lerde yapmaya başladı ilk 10bin bakımında böyle bir titreme var dedim bakalım dediler sonuç herhangi birşey yok dediler. aracım su an 22binde ve 1 yaşında titreme artık çok bariz bir hale geldi hemde aşırı sekil de yüksek hızlarda fren yaptığım zaman 140 km hız ve üstü.servise tekrar gittim baktılar sonuç diskleriniz eğilmiş arka disklerde sorun var dediler dedim nasıl olur peki koskoca toyota yetkili servisinin bana verdiği cevap yolda su birikintisinden geçmişşsiniz diskleriniz sıcakken yada sert bir fren yapmışsınız yada su tutmussunuz tekerlere dediler.onlara söylediğim sey yolda su varsa üstünden atlamammı gerekiyordu :) yada sert fren yapınca eğilecek kadar adimi bu malzeme ve tüm samimiyetimle söylüyorum asla tekerlere su  falan tutulmadı arabamı birtek pazar günleri yıkatırım yıkmacı evimden 100mt mesafede oraya gidene kadarda ne kadar ısınabilir ki....sonra serviste diskleri söküp tam baktılar bu defa arkalar sağlam eğiklik öndeymiş dediler sol ön disk eğri sağ ön diskte hafif eğrilik var dediler arka disklerde de balata iz yapmış dediler.dedim sonuç peki, yetkili servisin cevabı:önce (tornaya) verecez diskleri düzen tutmazsa değişim olacak ama diskler garanti kapsamında değil set halinde 650 liraya değişim yapabiliriz dediler .bize 2000km de diskleri eğilmiş araçlar geliyor onları bile garantiye sokamıyoruz dediler. balatanın iz yapması benim elimde olan bişemi ve balatalarım hala sağlam bitmiş falan değil,,bunu bile müşteriye yüklüyorlar..kısacası.... today tomorrow toyota never again....
mustafa bey aracı alırken size soylemedilermi yolda yagmur suyu varsa kenarından dolaşin eger geçemezseniz geri donun yada uygun bi yerde bekleyin olmadı yazın kullanın diye :DUR: şaka bir yana durumunuz için soylenmesi gereken dunyanın en buyuk ureticisi fren diski ve balatasına bir garanti vermiyor olması üzücü bence ama müşteri hizmetlerini aradınızmı aradıysanız ne cevap verdiler size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2011, 14:39:15 »
Geçmiş olsun, aslında diskin aşırı ısınması ve sonra sudan geçmeniz düşük olasılıklı birşey. Bizim araçlardaki diskler malesef bu tür ani ısı değişikliklerine karşı zayıf. Siz garantiden değiştirebilirseniz değiştirin , ama yenilemeniz gerekiyorsa (anladığım kadarıyla aracınızı yüksek performansta kullanıyorsunuz) sizin sürüş stilinize uygun 'seramik disk frenlere ' geçin, bir daha böyle şeyler yaşamazsınız.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2011, 09:26:35 »
Bu tarz sarf malzemeler garanti kapsamına girmez, garantiden değiştirselerdi şaşırırdım. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için gerekli olduğu durumlar dışında ani ve güçlü frenlemelerden kaçının derim. Bir de bir arkadaş seramik frenlere geçin demiş ama o frenlerin bizim araçların yarı parasına satıldığından haberi yok galiba. Seramik frenler porsche'ta dahi opsiyonel olan bir şey. Ucuz bir şey olsalardı emin olun bütün arabalarda olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2011, 09:54:36 »
başlığı okurken bile bu ne yaa deim açıkcası..bununla alakalı çok şey yazılablinir..nedemek disklerin yamulması yaaa disk yamuluyorsa bu araç nasıl duracak? güvenlik nerde

aracınız sıfı ve daha 1 yaşnda iken diskler şu yada bu nedenle yamuluyorsa burada bir sorun var demektir zaten.geçmiş olsun umarmı en kısa zamanda sorunu çözersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2011, 09:38:42 »
Disklerin garanti kapsamında olduğu bir olay anlatmak istiyorum.2010 1.4-D4D MMT Plus kullanıyorum.Aracım 22.000 km de iken 90 km. de iken de ---km. de iken de cik cik ötmeye başlamıştı.Yani hızınınz ne olursa olsun külüstür bir araç gibi ses çıkarıyordu.Yetkili servise götrüdüğümde ön fren balatalarının her ikisininde yapımında hata olduğunu ve balataların diskleri yürünmez bir halde çizdiğini belirterek, balatalar ile birlikte ön disk takımının (sağ+sol) değişmesi gerektiğini söylediler.Araçla ilgilenen servis elemanları ve servis ustabaşısı aracın başındayken beni de çağırdılar içeri.Olayı anlattıktan sonra tepki bile vermeme gerek kalmadan yedek parçacı arkadaş hemen gelip garanti kapsamında olduğunu belirterek değişimi gerçekleştirdiler.Ama 22.000 km. ye kadar da --- km. hız'da yaptım,sudan da geçtim,dağ taş bayır da gezdim.Bunlar bence bahane değil.Servisin adını ve yerini vermek istiyorum reklam olmzassa....... İzmir/Gaziemir Tokullar Toyota.Gaddar bir kullanıcıyım, 2 toyota aracımız var,servis konusunda hiç üzülmedim,çok ta şikayetim oldu %95'ini çözdüler.Bölge bakımından imkanı olana tavsiye ederim.

Düzenleme:Trafik kuralları.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2011, 12:35:07 »
Bence toyota müşteri hizmetleri ile temasa geçin cevap aynı olursa,SANAYİYE gidin..Bana hava filtresi+polen filtresine 97 tl fiyat çektiler..müşteri hizmetlerini aradım sonuç alamadım bende sanayiden çiftini 20 tl ye aldım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2011, 13:35:00 »
bence yapacağınız ilk iş tüketici hakem heyetine başvurmak olsun... siz otomobili alırken tüm olarak alıyorsunuz.. disklerini ektradan satmıyor.. e o zaman motor da zamanla aşınan bir parça... onuda garanti dışına alsınlar.. geriye ne kalıyor.. ne anladık o garantiden.. hakkınızı yedirmeyin derim ben.. disklerin garanti kapsamına girmiyorsada garanti kağıdında yazması gerekir.. yazılı olmayan uydurma şeylerle şirketler hareket edemez.. öyle saçmalık mı olur !!
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '17
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2011, 09:24:28 »
öncelikle geçmiş olsun.aynı menuniyetsizlikte bende var.servis benim aracada her baktığı yeri değiştirecen dedi.güvendiğim ustam gerekmez dedi.ve ustam haklı çıktı gerekmiyor.servis elemanlarıda diyor bunu zaten.firma sattığı arabadan değil servisten para kazanıyor diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2011, 17:24:06 »
2011 Citröen C4 ön diskler de yamuldu aynen dediğiniz gibi 15.000 kmde. Garantiye sokturamadık. Bana da su tutmuşsunuz dediler. Söylediklerimi buraya yazamayacağım:))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2011, 16:47:06 »
Benim bildiğim soğuk sututmakla diskler eğilmez. Çok aşırı ısınmış diske soğuk su tutulduğunda ancak çatlama/kırılma riski olabilir.
Disklerin yamulma sebebi genelde frenli şekilde kasise ya da tümseğe girilmesidir. fren pabuçları esneme halinde diski tuttuğunda disk yamulabilir ve hatta kırılabilir. kasis ya da tümseğe  düşüleceği anda hız ne olursa olsun frenden ayak çekilmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 25, 2011, 17:33:15 »
Bence disk meselesi kullanıcı hatası..
Ama yinede garanti kapsamına giriyor, değiştirilmesi gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 25, 2011, 17:38:01 »
Fren diskleri genelde oldukca adi malzemeden dökülürler.
Isinmis halde iken su tutunca yamulma problemi yasanabilir veya su birikintisinden gecinde.

Disk karbonizasyon tarzi bir isil islemden gecmedi ise sogurken disk yüzeyinde deformasyon ortaya cikabilir.
Bazi orjinal olmayan spor fren balatalari da olmasi gerektiginden daha yüksek iis ürettigi icin disk dayanamayabilir.

Diskler frenler sogukken mi titreme yapiyor, yoksa isindiginda mi?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 25, 2011, 17:40:09 »
bu olay benimde başıma gelmişti ama toyotadan değildi. hondanın civic modellerinde disk problemleri vardı. hondadayken 10 binden sonra disklerde eğilmeler vardı. 2-3 defa tornaya girdi düzeltiyordular sonra tekrar 3000-5000 km sonra aynı olay. en son olarak  çok şikayet olarak sadece benim bindiğim honda aracımda sorun olmuyordu hemen hemen yuzde 80 honda kullanıcıları bu disk sorunundan şikayetciydi fabrika bir muddet sonra disk sorunu şikayeti olan her honda civic servise başvurduğunda yeni diskler ile değiştiriyordular. toyotada aynı şekilde davranması gerek araç düşük km deyse yani 10bin 20bin gibi diskleri garantiden değişmesi gerek. değiştirmese bile tornaya sokup ücretsiz düzeltmeleri gerek. 2-3 defa diskler tornaya girdiğinde birşey olmaz. ama birde şu var. aracı yüksek performans kullanıyorsanız bir dahaki sefere farklı diskler takarak kullanabilirsiniz. hava kanallı spor diskler var ( delikli diskler ) hava kanalları sayesinde diskleri daha çabuk soğutur. ama servis garantiden değiştirir inş. bu kadar ufak kmde 20 binde bir diskler giderse ohooo işimiz var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 29, 2011, 17:07:19 »
aslında tüm toyotaların diskleri eğriliyor. bunu nasıl anladım. 2003 model corolla sol umde yavaş garajdan çıkarken diskten sürtme sesi geliyodu. ve aynısını şimdi kullandığım auriste de var. bana göre toyota da fren sıkıntısı var yapamıyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Kasım 29, 2011, 17:27:35 »
Disk eğilmesi ve balata kaynaklı kullanıcı hataları garanti kapsamına girmez. Uzun yolda mola yerlerinde siz yemek yerken aracınızı yıkattığınız illa ki olmuştur. Ben de zaman zaman yıkatıyordum. Ancak disklerin bu tür ani ısı değişimlerinde zarar görebileceğini öğrendikten sonra asla uzun yolda ısınmış diske su tutturmuyorum. Benim diskler de benzer şekilde idi. 20000km de tornalandı 40000km de de tamamen değiştirdim. Ömürlü parça ve sarf malzemesi kapsamında değerlendirildiğinden garantiden değişmez. Ancak çok yeni ise ve fabrikasyon bir üretim hatası tespit edilirse değişmeli tabi ki.