Gönderen Konu: Xenon Far..  (Okunma sayısı 1457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Xenon Far..
« : Ekim 18, 2011, 01:36:21 »
iyi geceler arkadaşlar aracıma Xenon taktırmayı düşünüyorum ama servis dışın da daha uygun bir yerde tavsiye ettiğiniz bi marka varmı pek bilmiyorum ampulleride bilmem kaç k falan diyorlar ne önerirsiniz fiyat olarak ta servisten uygun olsun :) garantiyi etkilermi servis dışında taktırmam sislere ve kısalara düşünüyorum sadece
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

Xenon Far..
« : Ekim 18, 2011, 01:36:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon Far..
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2011, 01:57:35 »
Ben kısalarda 6000 K kullanıyorum gayet yeterli sislerim 8000 binlik çok göz alıyor sislere 10 000 lik ideal Kelvin arttıkça ileriyi gösterme oranı düşüp rengi artıyor sadece..ben 6000 liklerin kısalar için ideal olduğu düşüncesindeyim mercekliyse eğer ki avensis kullanıcısısın abi yanlış bilmiyorsam güzel olur..garantiden çıkar benim bildiğim oralarda tanıdığım bir arkadaşım var seni ona yönlendirebilirim..İzmir/bornova..sanayinin ismini unuttum 1001 oto var Erkan isimli bir arkadaşım..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2011, 02:01:46 »
aynen alper mercekli farlar, peki bana tavsiye edeceğin bir marka varmı  yada herhangi bir link sislerle kısalara taksam yeterli dimi parklara xenon mu takılıyor yoksa beyaz ampul falan mı pek bilgim yok bu konu hakkında 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2011, 02:06:06 »
Abi parklara xenon takılmıyor beyaz ampül filan takarsın ama oda basitleştirir aracını..ben turuncu takardım amerikan işi turuncu park ampülü..Link bilmiyorum ama ben GT marka kullanıyorum kaç senedir tık yok ampüllerimde sararmada yok bazı 150-200 e satılan mallar var çin işi sararıyor bir süre sonra onlara hiç bulaşma derim..Cylone lar vardı onlarında iyi olduğunu söylüyorlar..sislerle kısalar yeterli ben sislere 8000 taktım şehir içinde park+sis dolaşıyorum kısalara gerek kalmıyor..ama 8000 k sislerde çok göz alıyor bilgine abi ve sisli havada pek işe yaramıyor 10000 tak renkli olsun daha güzel
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2011, 02:07:51 »
Ben kısalarda 6000 K kullanıyorum gayet yeterli sislerim 8000 binlik çok göz alıyor sislere 10 000 lik ideal Kelvin arttıkça ileriyi gösterme oranı düşüp rengi artıyor sadece..ben 6000 liklerin kısalar için ideal olduğu düşüncesindeyim mercekliyse eğer ki avensis kullanıcısısın abi yanlış bilmiyorsam güzel olur..garantiden çıkar benim bildiğim oralarda tanıdığım bir arkadaşım var seni ona yönlendirebilirim..İzmir/bornova..sanayinin ismini unuttum 1001 oto var Erkan isimli bir arkadaşım..
eyvallah alper sağolasın araç şu an edirnede servisteydi ufak bir kaza geçirdiğimiçin edirnede orda kaldı  hafta sonu gidip arabayı alıcam zaten memleket te de babam yedek parça ticaretiyle uğraşıyor o yüzden bana marka model versen ben uygun fiyata getirtçem ve sanayidede tanıdık bir elektirikçiye taktırtçam anlıycan pintilik peşindeyim azcık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2011, 02:09:25 »
Abi parklara xenon takılmıyor beyaz ampül filan takarsın ama oda basitleştirir aracını..ben turuncu takardım amerikan işi turuncu park ampülü..Link bilmiyorum ama ben GT marka kullanıyorum kaç senedir tık yok ampüllerimde sararmada yok bazı 150-200 e satılan mallar var çin işi sararıyor bir süre sonra onlara hiç bulaşma derim..Cylone lar vardı onlarında iyi olduğunu söylüyorlar..sislerle kısalar yeterli ben sislere 8000 taktım şehir içinde park+sis dolaşıyorum kısalara gerek kalmıyor..ama 8000 k sislerde çok göz alıyor bilgine abi ve sisli havada pek işe yaramıyor 10000 tak renkli olsun daha güzel
valla oldum olalı çözemedim şu zenon işini şimdi anladığım kadarıyla sadece kısa ve uzunlara zenon takılıyor diğerleri normal ampul doğrumu anlamışım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2011, 02:11:02 »
Geçmiş olsun abi...kısalarla uzunlara + sislere takılıyor geri kalanı küçük park ampülü ve sinyal ampülü abi :)
Valla marka olarak cylone+mtec+ztech(bunlar var aklımda ama mtecle ztechler pahalı biras) bide bendeki GT ler var :D
Ama senin kasanın ampül tiplerini hiç bilmiyrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2011, 02:15:06 »
hmm anladım şimdi alper :) parkları ben sis okuyorum 2 saattir kafam karıştı malum saat geç :) 6000 k alıcam kısalara o zaman sislerede 10000 k parklarda sarı dediğin gibi hoş olur ... sağol alper bu saatte uğraştırdım senide ama bi soru daha sorcam h1 h2 h3 dedikleri ne oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2011, 02:17:33 »
Aracında ki ampül tipi oluyor abi benimkiler 9006 diye geçiyor değişkenlik gösterebiliyor.Servisten sordurabilirsin seninkileri..
Önemli değil bu arada ne demek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2011, 02:20:45 »
Aracında ki ampül tipi oluyor abi benimkiler 9006 diye geçiyor değişkenlik gösterebiliyor.Servisten sordurabilirsin seninkileri..
Önemli değil bu arada ne demek :)
eyvallah alper teşekkür ederim ... iyi geceler dilerim sanada ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 18, 2011, 02:21:24 »
Teşekkürler abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 18, 2011, 02:58:47 »
   Bulabilirseniz Mtec veya Philips marka 4300kw xenon alin.Farlarinizda mercek olması sadece karşıdakilerin gözünü almasını engeller.Ama orjinal xenon gibi aydınlatmaz.Bunu bilerek takın.Ayrıca bu ikimarkanin hem kendileri hemde ampulleri pahalidir.Başka markanın ampulleri uymaz.Philips 300, Mtec 480 civarı bir fiyata satılıyor ve Mtec balast'lari küçücük.Motor kabininde fazla yer kaplamaz.Motor kabini sık ve dar olan araçlar için idealdir...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR