Gönderen Konu: debriyaj..  (Okunma sayısı 1675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
debriyaj..
« : Ekim 17, 2011, 14:40:25 »
slmlar.2007 model yenı kasa d4d kullanıyorum,75000 km de debrıyajdan ses gelmeye basladı ama cok kucuk ses.aracım garantı extra kapsamında servise goturdum, servis debrıyaj setının degısmesının gerektıgını ustelık sesı zorda olsa duyarak anladı,acıp bakmadı bıle :) 1500tl cıvarı masrafı varmıs.debrıyajımda kacırma gıbıde bır durum yok sadece kucuk bı ses var.garantıyede gırmıyor dedıler.ama daha goturur dedıler.sızce degıstırtmalımıyım?kullanmalımıyım?serviste mı dısarda mı degıstırtmelıyım?degerli yorum ve fıkırlerınıze ıhtıyacım var..
corolla comfort D4D 2007

Toyota Club Türkiye

debriyaj..
« : Ekim 17, 2011, 14:40:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj..
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2011, 14:48:33 »
Gıcırtı şeklinde bir ses ise gerek bile yok :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2011, 16:02:44 »
slmlar.2007 model yenı kasa d4d kullanıyorum,75000 km de debrıyajdan ses gelmeye basladı ama cok kucuk ses.aracım garantı extra kapsamında servise goturdum, servis debrıyaj setının degısmesının gerektıgını ustelık sesı zorda olsa duyarak anladı,acıp bakmadı bıle :) 1500tl cıvarı masrafı varmıs.debrıyajımda kacırma gıbıde bır durum yok sadece kucuk bı ses var.garantıyede gırmıyor dedıler.ama daha goturur dedıler.sızce degıstırtmalımıyım?kullanmalımıyım?serviste mı dısarda mı degıstırtmelıyım?degerli yorum ve fıkırlerınıze ıhtıyacım var..
merhaba ibrahim bey benimde debriyaj ses yapıyordu fakat sesi basınca kesiyordu.servise gösterdim garantiden degiştiler debriyaj balatası,rulman falan değişti eger rulman arızası ise benim gibi işlemi halletmeleri lazımdı bence toyota müşteri hizmetlerini ara yardım iste ve bunu sakın unutma karalı ol,bu aralar bu baskı balata olayları sanki çoğalıyor  tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2011, 18:48:35 »
ugur bey carsamba gunu acıp bakıcaklar araca hala kararlı iseler para almaya sızden yardım ısteye bılırım örnek teskıl etmesı için.bunlar degısmıycekse ben neden extra garantı yapıp para odedim ki?
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2011, 12:27:21 »
sabah aracı servise götürdüm ve aracımın extra garantide oldugu için debriyaj setının sadece normal garantıye gırdıgını soyledıler!ne kadar sacma hala anlamıyorum??debrıyaj balatasında sorun yok sadece yaylar gevsemiş bu kullanıma bagla deforme olucak bır parca degılmıs ama boyle sorunlar olabılıyormus!yanı bu benım kullanımıma baglı bır problem degılmıs ben bunu servıs mudurunun agzından duydum ama hala garantıye gırmıyor aracım!lanet olsun toyotaya lanet olsun boyle servıse nasılda kandılıp satıldı bana extra garantı!!bunu bana soylemedıler satarken su gırıyor bu gırıyor dıye,satan suslu puslu satıs elemanın cılvelerıde cabası=pazarlama stratejısıymıs demek acı tecrubelerım!!!lanet olsun toyotaya baskada bısey demıyorum!!
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2011, 15:34:12 »
İbrahim bey benim ae101 efsanedede ilk kalkış esnasında bazen bi gıcırtı yapıyordu. ustaya götürdüm fren testinden sonra değişmesi gerektiğini söyledi. 110.000 km deydi. aşağı yukarı bu km lerde değişmesi gerek. tabi kullanıma bağlı. benimki bi 10000 20000 km daha götürürdü. değiştirdiğime pişman oldum. siz bilirsiniz ama bence çok erken değişim için. bırakın gitiiği yere kadar gitsin. zamanı gelincede aisin marka bir debriyajı piyasadan temin edip işinin ehli bir ustaya taktırabilirsiniz. ben 2009 senesinde 160 tl debriyaj şanzıman yağının değişimiye birlikte 120 tl işçilik artı 35 tl alt motor kulağını değiştirmiştim. servis bunun 3 katını söylüyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2011, 16:28:27 »
bekir bey zaten ılk servıse gıttıgımde sormustum bende nekadar gıttıgını debrıyajın servıs mudurude bana 110bın kmde degısır genelde dedi!ama sonuc 70bın!!bende dedıgınız gıbı yapıcam!
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2011, 16:34:33 »
ibrahim beny debriyaj setinde öle yay gevşedi gibi ucuz numaralara kanmayın. internet izerinden debriyaj çalışma videolarına da bakarsanız bunu görürsünüz o yayları. asla da kanmayın debriyajınızı. ufak kaçırmalar hissettiğiniz zaman değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2011, 19:44:09 »
Her tülü gider daha :) 2001 model var 135.500 kmde clio gibi sonda kavrıyor ama hala gidiyo sıkıntı yapmayın :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)