Gönderen Konu: İlk çalışmada motor sesi  (Okunma sayısı 3690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
İlk çalışmada motor sesi
« : Ekim 17, 2011, 11:35:34 »
Merhabalar. Birkaç gündür sabah motoru ilk çalıştırdığımda motordan gelen kesik sesler dikkatimi çekti.  Önceden Tır-tır-tır-tır-tır-tır   tertemiz bir ses duyarken şimdi araya   tıııırrr-tıııırr-tııııırr diye biraz uzayan sonra düzelen bir ses giriyor. Ama motor ısınıp bir-iki km yapınca bu aksaklık olmuyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Teşekkürler.

(Aracım Auris dizel 2010)
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Toyota Club Türkiye

İlk çalışmada motor sesi
« : Ekim 17, 2011, 11:35:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk çalışmada motor sesi
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2011, 13:00:12 »
kış geldi sorunlar başladı .Motor hava şartları dolayısıyla gece ayazını yiyor yag olması gerekenden daha yogun halde oluyor.ilk çalışmada yag yogun halde bulundugundan tam anlamı ile istenilen yaglamayı yapamıyor.Yag normal yaglama seviyesine ulaşıp yaglama yaptıgında motor normal çalışma düzenine kavuşuyor bu benim aracım da da aynı sıcak havalarda hiç bu tip bir sorun olmada havalar soguyalı ilk çalıştırmada 25-30 saniye motor biraz titriyor daha sonra yaglama işlemi tamamlanınca sorun kayboluyor.Başka birşeyden olacagını sanmıyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2011, 13:44:02 »
Sorun soğuk. Tüm araçlarda o sorun var merak etme :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2011, 13:56:49 »
Cevaplar için sağolun ama şimdi hatırladım sanki daha önce de bu teklemeler oluyordu(yani daha sıcak havalarda). Galiba servise göstereceğim.
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2011, 00:26:02 »
Motor pistonlarında sorun olabilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2011, 00:05:37 »
Merhabalar. Birkaç gündür sabah motoru ilk çalıştırdığımda motordan gelen kesik sesler dikkatimi çekti.  Önceden Tır-tır-tır-tır-tır-tır   tertemiz bir ses duyarken şimdi araya   tıııırrr-tıııırr-tııııırr diye biraz uzayan sonra düzelen bir ses giriyor. Ama motor ısınıp bir-iki km yapınca bu aksaklık olmuyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Teşekkürler.

Aynı problemi ben de yaşıyorum 2010 Coralla Dizel aracımda. Soğuk ya da sıcak havalar  fark etmiyor. İlk çalışmada kesik kesik gürültülü sesler çıkartıyor.Sorun ne olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2011, 23:49:07 »
Beyler 10 yıldır Toyota kullanıyorum, bugüne kadar motorlardan çook enteresan değişik seslar duydum; hatta bir keresinde RAV4 ile yolda durup arabanın altına falan baktım dal mı takıldı nooldu diye...her türlü sese karşılık bugüne kadar yaşadığım arıza = 0.0000
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2011, 16:12:28 »

Olcay bey ilk akla gelen soğuk hava ve motor yağının soğuduğundaki durumu,serviste aracınıza 10w40 yağ koyuyorlarsa katılaşabilir.Aracınıza 5w30 yağ kullanmaya özen gösterin özellikle kış aylarında..
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6