Gönderen Konu: motor problemi olabilir.  (Okunma sayısı 1112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
motor problemi olabilir.
« : Mayıs 05, 2008, 11:59:44 »
arkadaşlar
motoru ilk çalıştırdığımda bazen civciv sesine veya kayış sesine benzer bi ses geliyo
bir müddet sürüyorr bu ses neden kaynaklanabilir.
şimdi ne pipirikli adam diyeceniz ama nabayım oğulumu çok seviyom bi şey olmasından korkuyorum
bide dün ön konsülü ufak beyaz bir tüp var üzerinde pasları kirleri söker parlatır diye bi ibare var bunu ıslak bir süngerle ön göğüse uyguladım fakat sanki rengi gri gibi oldu acaba boyasımı açıldı yoksa orjinal rengi bu muydu bilemiyorum
bu arada arabam 97 xei
herşeyi orijinal olduğundan kıyamıyorum
bir şey daha belki çok masraflıyım ama ne yapayım cahillik işte :)
arabamdaki ön ve arka logoların boyaları paslanmış ve toyota corolla yazısının üzerindeki boyalar dökülmüş plastiği belli oluyor bunun için ne yapabilirim
başkada sorunum şimdilik yok gibi
cevaplarınız için şimdiden teşekkür.

Toyota Club Türkiye

motor problemi olabilir.
« : Mayıs 05, 2008, 11:59:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: motor problemi olabilir.
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2008, 12:17:56 »
Motoru ilk çalıştırdığında civciv diye gelen ses aracın direksiyon sisteminede hidroliği dolaştıran pompanın kasnağına bağlı rulmandan geliyor yağsız kaldığı için bunun değişmesi gerekiyor. Denemesini ise şöyle yapabilirsin araç relentide çalışırken direksiyonu tam sola veya tam sağa çevirdiğinde turun bitim noktasına geldiğinde sesin değiştiğini duyacaksın.
Logo lara gelince ön logo zaten yerinden çok kolay  çıkıyor arka logo biraz uğraştırıcı olabilir bunun için misina kullanman gerekir  sanayide satılan tüp içerisinde nikelaj boyalar mevcuttur.