Gönderen Konu: Bridgestone - Nokian - Continental arasında kaldım, tecrübeleriniz nedir?  (Okunma sayısı 17671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Aracım 2005 corolla terra, lastik ölçüleri 195-60-15

Bridgestone Ecopia Ep 100A - Nokian V - Continental Premium Contact 2  arasında kaldım. Michelin Engergy Saver , Pirelli P1 , Goodyear EfficientGrip seçeneklerini ıslak zemindeki performanslarından dolayı eledim.

Benim için önemli olan ıslak kuru performans ve sessizlik.

İnternetteki araştırmalarım sonucu ep100A ıslak kuru zeminde ve sessizlikte iyi, Continental ıslak kuru zeminde iyi, Nokian da ıslak kuru zeminde iyi bir performans sergiliyor.(Tabi bunlar sadece teoride)

Bridgestone ep 100 A yeni bir ürün olduğu için aranızda kullanan var mı merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
testlerde continental pc2 hepsinde iyi fren mesafesi olarakta onlardan önde.Ben kullanmadım.Almak üzereyken bayide 2 adet kalmıstı vazgeçmiştim..forumda bunlarla ilgili bir sürü konu var bakabilirsiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Evet konuları 1 aydır tarıyorum hepsinin eksisi artısı var. Pirelli p7 ve p1 ile, Bridgestone ecopia serisi ile yumuşak hamurlu lastikte atağa kalktı. Bulunduğumuz bölgeye göre karar verip seçeceğiz artık. Bizim ebatlardaki testlerde nokian v  önde görünüyor. Ama Bridgestone Ecopia Ep 150 de fena değil. Anladığım kadarıyla ülkemizde desenleri aynı olan Ep 100A satışta ikisi arasında fark var mı bilmiyorum ve bu lastik hakkında fazla yorum yok şu an.   
R1 3 5
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
continental PC 2 var bizimkinde de, genel olarak memnunuz, ses olarak rahatsızeder bir yanı yok, güvenlik olarak da çoksorun yaşatmadı, ama ıslak zeminlerde zayıf kalabiliyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Nokian dışında pek çok lastik markasını kullandım. şu anda kullandığım 2008 model Laguna'da fabrika çıkışı Continental var.(3 yıl/40000 km) Henüz ıslak zeminde kullanmadım ama kuru zeminde sessizlik ve fren performansı olarak kesinlikle Bridgestone'den daha iyi hep örnek gösterilen michelin'den ise kesinlikle aşağı kalır yanı yok. Bridgestone'mi Continental'mi derseniz ben Continental'i öneririm. Ama ıslak zeminde güvenlik arıyorsanız Goodyear Efficengrip'ten şaşmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
Efficientgrip'in bence ıslak yol tutuşunu tekrar bir irdele, ıslak yol tutuşu yeterli çıktı benim araştırmalarımda, ayrıca kampanya da var:
15 Eylül - 15 Kasım 2011 tarihleri arasında sürdürülecek kampanya ile, Goodyear bayilerinden 4 adet yaz, 4 mevsim, kış binek ve 4x4 lastik alan müşteriler, satın almış oldukları lastik desenine göre Piranha Neo 3,5’ veya Piranha Infiniti HD 5’ navigasyon cihazı almaya hak kazanacak.

Michelim primacy hp ile energy saver daki ıslak yol tutuş sorununu düzeltti diye biliyorum. conti ve bridgestone sert lastik ve yol sesi alması konusunda çok şikayet var.
Burdur'da yollar çok kötü değil ise (en azından senin kullandıkların) michelin ya da goodyear da düşünebilirsin. tercih senin elbette.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
alakasız gelmezse dün birinin okuduğu gazeteyi dikizliyodum:)
goodyear muhtemelende gene gogıl amcaya sorun 4 lastik alana navigasyon veriyor
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
nokian,perfect ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Aracım 2005 corolla terra, lastik ölçüleri 195-60-15

Bridgestone Ecopia Ep 100A - Nokian V - Continental Premium Contact 2  arasında kaldım. Michelin Engergy Saver , Pirelli P1 , Goodyear EfficientGrip seçeneklerini ıslak zemindeki performanslarından dolayı eledim.

Benim için önemli olan ıslak kuru performans ve sessizlik.

İnternetteki araştırmalarım sonucu ep100A ıslak kuru zeminde ve sessizlikte iyi, Continental ıslak kuru zeminde iyi, Nokian da ıslak kuru zeminde iyi bir performans sergiliyor.(Tabi bunlar sadece teoride)

Bridgestone ep 100 A yeni bir ürün olduğu için aranızda kullanan var mı merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

Bridgestone ECOPİA  tavsiye ederim yeni bir lastik emmineyetten ödün vermeden yuvarlanma direncini düşürmüşler (yakıt ekonomisi için) ,eğer lastik ölçünüleriniz 205/55/16 ve üzeri olsaydı Continental derdim.Lastik markası seçerken bence ölçüleri dikkate almakta fayda var.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ben adac testlerini dikkate aldım ama yanlış bir yol izliyor olabilirim. İsterseniz sizde inceleyin...

test sayfası bu;
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx

alt bölümdeki 195-65-15 testi var.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=63377&SourcePageId=31821

R1 3 5
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ben adac testlerini dikkate aldım ama yanlış bir yol izliyor olabilirim. İsterseniz sizde inceleyin...

test sayfası bu;
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx

alt bölümdeki 195-65-15 testi var.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=63377&SourcePageId=31821

Benim kullandığım lastikler 205/55R16 olduğu için ben bu lastikleri ADAC gibi sitelerden araştırmıştım ve daha önce vermiş olduğum bilgiler 205/55R16 ebatları için geçerliymiş (195/65R15 sonuçlarını ADAC'ta gördükten sonra), ebatlara göre lastik test verileri çok değişiyormuş.

195/65R15 için test sonuçları dediğin gibi, karar senin, kararsız kaldığın 3 lastikte güzel, alınabilir.
bence hangisi ekonomikse onu al. sesi dert etmezsen bridgestone ya da  conti, ses konfor önemli ise nokian (nokian içinde kilometre ömrü az gibi yorumlar var yalnız).
Özetle: Ekonomi, sessizlik/konfor, güven (ıslak yol tutuş, fren mesafesi), kilometre ömrü gibi; ne istediğine karar vermen gerekiyor öncelikle.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Evet kesinlikle ebatlara göre performans ve kalite değişiyor. Dün Biridgestone Ecopia EP100A için mail göndermiştim. Akşamına müşteri hizmetlerinden bir bayan aradı; "Çok yeni bir ürün olduğu için tanıtımlara yeni başlayacağız. Özellikle testlerde çok iyi sonuçlar aldık ve ıslak kuru performansı, 3 boyutlu kenar teknolojisi ile ürünümüz sessiz konforlu bir sürüş sunuyor" dedi.  Benim merak ettiğim lastiğin ömrüydü. Malum yumuşak hamur 1 yılda parçalanır mı acaba diye düşünüyordum. Buna ise  "Kullanılan malzeme ve teknolojiyle lastiğimiz uzun ömürlüdür" dedi. Ürün hakkında yorum bulmak çok zor ancak yurt dışındaki web sitelerinde yorumlar var ve bunların çevriminde google translate zayıf kalıyor. Araştırmaya devam edeceğim.

İncelemek isteyen arkadaşlar için videoları...

http://www.ecopia.eu/psr/en/video_download.html

R1 3 5
  2 4 6