Gönderen Konu: petrol istasyonlarındaki oto yıkama noktaları....  (Okunma sayısı 9520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: petrol istasyonlarındaki oto yıkama noktaları....
« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2011, 19:48:15 »
Evet fırça vurmayın, makinaya sokmayın, kimyasal kullanmayın. Bunların hepsini yaparsanız kendi aracınızın yararınadır. Kimse aracını mezara götürmüyecek ama 50 bin TL verdiğiniz aracada biraz dikkat etmek lazım. Ama siz yaparsınız yapmazsınız o sizin bileceğiniz iş. Ben aracıma fırça vurdurtmam dışarıda yıkatırsam sünger ile yıkatırım. O köpük dediğiniz kimyasallar 300 TL lik boya korumaları tek sıkışta kaldırıp atıyor. Sizce bu aracınızın boyasına zarar vermiyormudur? Ben imkanım oldukça kendim yıkıyorum arabamı. Aldım cilalı şampuan sünger yıkıyorum. Benzinliklerdeki oto yıkama makinaları sizden önce bir kamyoneti yıkar üzerindeki taşı alır aynen sizin aracınıza sürer. Sonra aracınızın heryeri kılcal çizik içinde kalır. Aracınız beyazdır az görünür koyu renktir çok görünür. Ama sonuçta ikisinde de aynı çizik oluşur.
  bu arkadaşa zaten ben dizel benzinli muhabbetinden ayarım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2011, 19:48:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 18, 2011, 21:05:04 »
Benzinliklerdeki döner fırçalar direk sabunlu suyla yıkamaya başladığı içi zımpara gibi çiziyor ama önce kendiniz tozu felam bi hortumla yıkarsanız kirler çözülüyor.Genelde bu makinaların yanında oluyor.Ama illaki ufak çizikler yapıyor.Eğer bi suikaste kurban gitmezseniz tabi... Bazen rakip firmalar tel felam doluyorlarmış bu makinalara die duymuştum , şehir efsanesi mi bilmem ama korkutucu..En iyisi sıkılmadan kendiniz evinizde yıkayın en iyi parlaklığı pril veriyor söylemesi benden...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #22 : Ekim 18, 2011, 22:38:42 »
bu aletler arabada kılcal çizikler oluşturuyo diyen arkadaslara şiddetle katılıyorum ;)
ama gönül isterki müstakil bir evde oturalım ve arabamızı kafamıza göre yıkayalım... :(
apartman dairesinde bu söylediklerinizi yapmak mümkün değil... bu iş ancak babamlara gittiğimizde olacak bir iş... o da bayramdaaaan bayramaaa.. :argh:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 18, 2011, 22:41:45 »
Benzinliklerdeki döner fırçalar direk sabunlu suyla yıkamaya başladığı içi zımpara gibi çiziyor ama önce kendiniz tozu felam bi hortumla yıkarsanız kirler çözülüyor.Genelde bu makinaların yanında oluyor.Ama illaki ufak çizikler yapıyor.Eğer bi suikaste kurban gitmezseniz tabi... Bazen rakip firmalar tel felam doluyorlarmış bu makinalara die duymuştum , şehir efsanesi mi bilmem ama korkutucu..En iyisi sıkılmadan kendiniz evinizde yıkayın en iyi parlaklığı pril veriyor söylemesi benden...
Pril veya herhangi bir bulaşık detarjanıda tavsiye edilen birşey değil evde yıkama yapıyorsanız güzel bir oto şampuanı ve peluş en iyisi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Ekim 19, 2011, 00:37:09 »
yıkamaya imkanı olmayanlarda meguiars 3m sonax gibi yerlerde sıkatsınlar güzel yıkarlar onlar
çizik içindeki araba at arabasından farksızdır yau
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 19, 2011, 18:30:35 »
yıkamaya imkanı olmayanlarda meguiars 3m sonax gibi yerlerde sıkatsınlar güzel yıkarlar onlar
çizik içindeki araba at arabasından farksızdır yau

usta ben bu söylediğin yerlere ayda 2 kere yıkatsam evin yolunu bulamam kusura bakma ama..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 19, 2011, 18:31:12 »
Ben aracını kendi yıkayanlardanım yıkama makinem var çok kirlendigi zaman ..Elektirk süpürgesi ve yıkama makinemi indiriyorum bir güzel iç temizligi ve dış temizligi yapıyorum sabulama aşamasında ise el yıkama sabunu tercih ediyorum .ve genelde araç yıkama süngerimi kullanıyorum.Toz lu aşırı kirli olmayan durumlarda büyükce bir su bidonum var onla aşagıya iniyorum .Ufak bir tas ile ıslatıyorum daha sonra fırça ile kiri akıtıyorum.Dha sonra kuruluyorum.Snede 2 defada cila atarım .Yıkamaya gidince artık yıkamacının insafına kalıyorsunuz ama seneden 3-4 kereyi geçmez yıkamaya girdigim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Lastik24 - Oto Lastik ve Jant Online Alýþveriþ Sitesi | En uygun lastik ve jant fiyatlarý
« Yanıtla #27 : Ekim 20, 2011, 13:57:44 »
Bende kendi aracım için karşıyımdır döner fırçalı temizlik robotlarına. Bazen iç dış yıkamaya veriyorum. Çünkü içini temizlemek çok zor oluyor. Dış o kadar sorun olmuyor haliyle. Tanzikli ama sprey şeklinde püskürten bir hortum tabanca. Az biraz köpük ve tertemiz bir araç :) Aracımın içi temiz ve havadar olsun yeter. Tozlu olduğunda nefes alamıyorum o çok kötü bir şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Ekim 20, 2011, 19:13:13 »
usta ben bu söylediğin yerlere ayda 2 kere yıkatsam evin yolunu bulamam kusura bakma ama..
yıkama 25-30 lira civarı çok fazla değil
Ben aracını kendi yıkayanlardanım yıkama makinem var çok kirlendigi zaman ..Elektirk süpürgesi ve yıkama makinemi indiriyorum bir güzel iç temizligi ve dış temizligi yapıyorum sabulama aşamasında ise el yıkama sabunu tercih ediyorum .ve genelde araç yıkama süngerimi kullanıyorum.Toz lu aşırı kirli olmayan durumlarda büyükce bir su bidonum var onla aşagıya iniyorum .Ufak bir tas ile ıslatıyorum daha sonra fırça ile kiri akıtıyorum.Dha sonra kuruluyorum.Snede 2 defada cila atarım .Yıkamaya gidince artık yıkamacının insafına kalıyorsunuz ama seneden 3-4 kereyi geçmez yıkamaya girdigim
sıvı sabun yerine güzel bi şampuan alın en baba şampuan 25 lira ve yıllarca kullanırsınız...sünger yerinede bi yıkama eldiveni alırsanız tamamdır
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 20, 2011, 20:12:24 »
sünger yerinede bi yıkama eldiveni alırsanız tamamdır
+1

sünger de oldukça çizici bir malzeme. Özellikle de toz ve kum içine girerse. Ben polisaj makinam ile gelen 100% koyun yünü cila pedini kullanıyorum, ucuza böyle birşey bulursanız tavsiye ederim. Bauhausta bazen ucuz peluş eldüvenler de bulunabiliyor.

Ayrıca sabunlu su ve durulama suyu olarak iki kova su kullanın. Sildikten sonra kullandığınız bez/sünger/herneyseyi durulama suyunda duruladıktan sonra sabunlu suya daldırın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #30 : Ekim 20, 2011, 20:20:31 »
Valla verıyorum 15 tl yıkatıyorum eskıden yıkamacıya vermez kendım şampuanla yıkardım ama en sonunda bulunduğum ilçede benım kadar titiz ve kalıtelı malzeme kullanan bır yer açıldı kurtuldum eskıden hıc üşenmez 4 saat yıkardım şımdı havamı soguk yada hevesımmı kaçtı bılmıyorum ama oto yıkamacı kullanıyorum ayda 2 defa yıkatıyorum.Zaten kız arkadaşım ve ben bınıyoruz araca ıkımızde araçta sıgara içmiyoruz pek kırlenmıyor ıcı dısıda kırlensede görmezden gelıyorum artık naparsınız :D Ama hayatta ne benzınlıkte fırça vurdurum arabama nede onların köpük dediği pis şeyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 20, 2011, 20:23:09 »
İlaçlar aracın boyasını matlaştırıyor boya metalik olmaktan çıkıyor ve aşırı derecede çizikler oluşturuyor paranız varsa hiç yıkamayın onunla tecrubeler sabittir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Ekim 21, 2011, 00:07:00 »
+1

sünger de oldukça çizici bir malzeme. Özellikle de toz ve kum içine girerse. Ben polisaj makinam ile gelen 100% koyun yünü cila pedini kullanıyorum, ucuza böyle birşey bulursanız tavsiye ederim. Bauhausta bazen ucuz peluş eldüvenler de bulunabiliyor.

Ayrıca sabunlu su ve durulama suyu olarak iki kova su kullanın. Sildikten sonra kullandığınız bez/sünger/herneyseyi durulama suyunda duruladıktan sonra sabunlu suya daldırın.

çift kova olayı çok güzel
hem şampuanlı su kirlenmiyor hemde çıkan kiri görme şansınız oluyor
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 21, 2011, 00:53:51 »
pek çok lüx aracı bu makinelere girerken görünce açıkçası bende aracımı sokuyorum.hiç bir şey olmadı bu güne kadar,işalahda olmaz.
 50 binlik araç almak ve ona dikkkat etmek güzel ama 250 binlik araçta aynı fırçadan geçebiliyor..
 zaten fırçalarına şöyle bir bakınca eski yeni az çok belli oluyor. istanbulun göbeğinde yoğun yerlerde benzinlikler çok yoğun ve pekde ilgilenilmiyor olaiblir.
benim geçtiğim benzinciler silivride gayet ilgili ve gerekirse adam kendi yıkıyor su tutarak 5 dakkada....
 herkesin kendine göre görüşü var bu konuda bu da benim ki:=)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 21, 2011, 09:28:20 »
pek çok lüx aracı bu makinelere girerken görünce açıkçası bende aracımı sokuyorum.hiç bir şey olmadı bu güne kadar,işalahda olmaz.
 50 binlik araç almak ve ona dikkkat etmek güzel ama 250 binlik araçta aynı fırçadan geçebiliyor..
 zaten fırçalarına şöyle bir bakınca eski yeni az çok belli oluyor. istanbulun göbeğinde yoğun yerlerde benzinlikler çok yoğun ve pekde ilgilenilmiyor olaiblir.
benim geçtiğim benzinciler silivride gayet ilgili ve gerekirse adam kendi yıkıyor su tutarak 5 dakkada....
 herkesin kendine göre görüşü var bu konuda bu da benim ki:=)

Evren hocam 50 bin TL zor kazanılmış bir para ile 250 bin TL kolay kazanılmış bir paranın sahiplerinin aracı hakkındaki düşüncesi bir olmayabilir :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ekim 21, 2011, 10:39:17 »
250bin liralık aracı bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla yıkarlarsa o zaman problem olcak gibi :)
kimin ne parayla aldığını bilemeyiz herkes kaçakçı değil
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 21, 2011, 10:46:31 »
   250 bin liralık aracı sahip pek kullanmaz.Genelde şoför kullanıyordur.Zaten onun içinde fark etmiyordur o aracın nerede yıkandığı.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR