0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet fırça vurmayın, makinaya sokmayın, kimyasal kullanmayın. Bunların hepsini yaparsanız kendi aracınızın yararınadır. Kimse aracını mezara götürmüyecek ama 50 bin TL verdiğiniz aracada biraz dikkat etmek lazım. Ama siz yaparsınız yapmazsınız o sizin bileceğiniz iş. Ben aracıma fırça vurdurtmam dışarıda yıkatırsam sünger ile yıkatırım. O köpük dediğiniz kimyasallar 300 TL lik boya korumaları tek sıkışta kaldırıp atıyor. Sizce bu aracınızın boyasına zarar vermiyormudur? Ben imkanım oldukça kendim yıkıyorum arabamı. Aldım cilalı şampuan sünger yıkıyorum. Benzinliklerdeki oto yıkama makinaları sizden önce bir kamyoneti yıkar üzerindeki taşı alır aynen sizin aracınıza sürer. Sonra aracınızın heryeri kılcal çizik içinde kalır. Aracınız beyazdır az görünür koyu renktir çok görünür. Ama sonuçta ikisinde de aynı çizik oluşur.
Benzinliklerdeki döner fırçalar direk sabunlu suyla yıkamaya başladığı içi zımpara gibi çiziyor ama önce kendiniz tozu felam bi hortumla yıkarsanız kirler çözülüyor.Genelde bu makinaların yanında oluyor.Ama illaki ufak çizikler yapıyor.Eğer bi suikaste kurban gitmezseniz tabi... Bazen rakip firmalar tel felam doluyorlarmış bu makinalara die duymuştum , şehir efsanesi mi bilmem ama korkutucu..En iyisi sıkılmadan kendiniz evinizde yıkayın en iyi parlaklığı pril veriyor söylemesi benden...
yıkamaya imkanı olmayanlarda meguiars 3m sonax gibi yerlerde sıkatsınlar güzel yıkarlar onlarçizik içindeki araba at arabasından farksızdır yau
usta ben bu söylediğin yerlere ayda 2 kere yıkatsam evin yolunu bulamam kusura bakma ama..
Ben aracını kendi yıkayanlardanım yıkama makinem var çok kirlendigi zaman ..Elektirk süpürgesi ve yıkama makinemi indiriyorum bir güzel iç temizligi ve dış temizligi yapıyorum sabulama aşamasında ise el yıkama sabunu tercih ediyorum .ve genelde araç yıkama süngerimi kullanıyorum.Toz lu aşırı kirli olmayan durumlarda büyükce bir su bidonum var onla aşagıya iniyorum .Ufak bir tas ile ıslatıyorum daha sonra fırça ile kiri akıtıyorum.Dha sonra kuruluyorum.Snede 2 defada cila atarım .Yıkamaya gidince artık yıkamacının insafına kalıyorsunuz ama seneden 3-4 kereyi geçmez yıkamaya girdigim
sünger yerinede bi yıkama eldiveni alırsanız tamamdır
+1sünger de oldukça çizici bir malzeme. Özellikle de toz ve kum içine girerse. Ben polisaj makinam ile gelen 100% koyun yünü cila pedini kullanıyorum, ucuza böyle birşey bulursanız tavsiye ederim. Bauhausta bazen ucuz peluş eldüvenler de bulunabiliyor.Ayrıca sabunlu su ve durulama suyu olarak iki kova su kullanın. Sildikten sonra kullandığınız bez/sünger/herneyseyi durulama suyunda duruladıktan sonra sabunlu suya daldırın.
pek çok lüx aracı bu makinelere girerken görünce açıkçası bende aracımı sokuyorum.hiç bir şey olmadı bu güne kadar,işalahda olmaz. 50 binlik araç almak ve ona dikkkat etmek güzel ama 250 binlik araçta aynı fırçadan geçebiliyor.. zaten fırçalarına şöyle bir bakınca eski yeni az çok belli oluyor. istanbulun göbeğinde yoğun yerlerde benzinlikler çok yoğun ve pekde ilgilenilmiyor olaiblir.benim geçtiğim benzinciler silivride gayet ilgili ve gerekirse adam kendi yıkıyor su tutarak 5 dakkada.... herkesin kendine göre görüşü var bu konuda bu da benim ki:=)