Gönderen Konu: Kovanlarına ve Kendisine Saldıran Ayıyı Öldürdü, 18 bin TL Ceza Aldı .....  (Okunma sayısı 1314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi

Erzurum'da arı kovanlarına ve kendine saldıran ayıyı öldüren bir arıcıya 18 bin TL ceza kesildi. Geçimini bal satarak sağladığını belirten arıcı, üç gün üst üste kovanlarına zarar verdiği ve kendisine saldırdığı için öldürmek zorunda kaldığını söyledi.

Çat ilçesine bağlı Yeşilçimen köyünde arıcılık yaparak geçimini sağlayan Ahmet Yıldız ve eşi Medine Yıldız, köy kırsalındaki arı kovanlarına bir ayı tarafından üç gün üst üste zarar verilmesi üzerine tüfekle nöbet tutmaya başladı. Akşam üzeri Golan Tepesi denilen mevkinden gelen erkek boz bir ayı önce kovanlara ardından da Yıldız çiftine saldırdı. Ahmet Yıldız, yanındaki yanında bulundurduğu tüfekle iki el ateş ederek ayıyı öldürdü. Durumun muhtar tarafından jandarma ilçe karakol komutanlığına bildirilmesi üzerine Yıldız'ın başkasına ait silahla ayı öldürdüğü gerekçesiyle tüfeğine el konuldu. Erzurum Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine de haber verilmesi üzerine ayının ölüsü Erzurum'a götürüldü. Yıldız'a ayı öldürdüğü için 18 bin TL para cezası yazıldığı ancak henüz cezanın tebliğ edilmediği öğrenildi.
Yeşil kartlı olduğunu ve 7 çocuğuyla birlikte güçlükle geçindiğini söyleyen Yıldız ise ayıyı öldürdüğü için kendisine kesilen 18 bin TL'lik cezayı ödeyemeyecek durumda olduğunu ifade etti.
Eşi Medine Yıldız ise ayının kendilerine saldırdığı için eşinin de mecbur kalarak ayıyı öldürdüğünü dile getirdi.

"CEZA, AYIYA VERİLEN DEĞERİN İNSANA VERİLMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Köylülerden Hasan Girgin de saldırı esnasında Yıldız'ın kendisinden cep telefonuyla mermi ve yardım istediğini dile getirdi. Ayının insan yaşamından değerli olamayacağına işaret eden Girgin, "Silah sesi geldi. Cep telefonuyla Ahmet, 'Mermi bitti, ayı beni yedi' dedi. Arabayla yardıma gittim ve yerde cesedi gördüm. Bu da can, kendini kurtarmak ayıyı vurmuş. Bir ayı bir insana değer mi, kendini kurtarmak için ayıyı öldürmüş. Kesilen 18 bin lira ceza çok. ceza ayıya verilen değerin insana verilmediği gösteriyor." diye konuştu.

Kaynak...
http://www.cihan.com.tr/newsAction!captionNews;jsessionid=F622DA2DF4EB3F74C252D8D896836EB2?newsId=404286&categoryId=1

Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Bu gazeteleri anlamiyorum. Karar mercisi mahkeme ama gazeteler veya gazeteciler haber yaparken zaten bir yan tutarak giriyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Evet, haber yok ortada, sırf hikaye yazmış bunu yazan. İzin verselerde yorumu okuyucular yapsa.
Ayı hakkı olanı istemiş. Sen onu ormanını kesince ayı kızmayacak ama o arının balını alınca bir insanoğlu onun canına kastedecek. Ayı'ya savunma hakkı verdik mi? Vermedi isek gerçek vahşiler bu insanoğlu değil mi? ;)
Bu arada güzel paylaşım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Erzurum'da bir ayı için vurma izni çıkarılmıştı.Acaba bu ayı o ayımıydı? Çünkü bir çok insana ve tarla-bahçe'ye zarar vermişti.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Çalıştığım kurum itibari ile yakından biliyorum. Ayıların saldırısı açıkta arıcılık yapan çiftçilerin sıkça karşılaştığı bir risk.. Büyük olasılıkla köylüye idari para cezası kendisine ait olmayan tüfeği bulundurduğu ve kullandığı için verilmiştir. Eğer bu ceza ayıyı öldürdüğü için verilmiş ise "meşru müdafa" gerekçesi ile ceza yargıda iptal edilir.

Not: Aylardan sonra foruma yazdığım ilk mesajın bir ayı ile ilgili olması bana da tuhaf geldi ama bundan sonra daha aktif biçimde konuların içinde yer almayı umuyorum. Saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Çalıştığım kurum itibari ile yakından biliyorum. Ayıların saldırısı açıkta arıcılık yapan çiftçilerin sıkça karşılaştığı bir risk.. Büyük olasılıkla köylüye idari para cezası kendisine ait olmayan tüfeği bulundurduğu ve kullandığı için verilmiştir. Eğer bu ceza ayıyı öldürdüğü için verilmiş ise "meşru müdafa" gerekçesi ile ceza yargıda iptal edilir.

Not: Aylardan sonra foruma yazdığım ilk mesajın bir ayı ile ilgili olması bana da tuhaf geldi ama bundan sonra daha aktif biçimde konuların içinde yer almayı umuyorum. Saygılarımla...
   uzun zamandır görünmüyordun Dursun abi.Hoşgeldin tekrar :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hoşbulduk Özcan.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
arabayla çarpsan,adam öldürsen bukadar para cezası vermezler...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ayı ayının halinden anlamamış:((
VW Golf 7 1.4 TSI Highline