0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nikon lenslerde Vibration Reduction (VR) Titreşim azaltıcı sisteme sahip lens demek Zoom lenslerde size yapısına göre +2-+3 stop avataj sağlar. ve elbette bu sisteme sahip olmayanlara göre daha pahalıdır. Konu ettiğniz 18-105 mm VR lensin, VR' siz olanı yoktur ve Nikon' un en kaliteli kit lensidir. Aynı sistem: Canon Lenslerde (IS) (Image Stabilizer) Tamron lenslerde (VC) (Vibration Compensation) Sigma Lekslerde (OS) (Optical Stabilization) Panasonic lenslerde (M.OIS) (Mega Optical Image Stabilization) veya (P.OIS)(Power Optical Image Stabilization) PENTAX gövde de (SR) (Shake Reduction) Sony gövde de (SSS) (Super SteadyShot Olympus gövde de (IS) (Image Stabilizer) Samsung ASR (Advanced Shake Reduction) dSLR' de gövde de (SR) (Shake Reduction)
teşekkürler murat abi. o zaman canon a odaklanayım ben.
Dedigimi yanlis anladin. Ben Canon'a odaklan demiyorum ki. Canon'da böyle bir fark yok diyorum.Sen kendine hangisi yakin gelirse onu al. Sonucta Canon, Nikon, Pentax gibi büyük firmalarin ürünleri birbirine cok yakin. Cok ufak tefek farklarla ayriliyorlar.Önce "ben ne yapmak istiyorum, ben ne tarz fotolar cekmekten hoslanabilirim, benim bütcem su an ne kadar, ileride ne kadar ayirabilirim" gibi sorulari cevaplamalisin. Ona göre bir lens ve gövde bulunur. Sonucta DSLR isi para ve sabir isi. Okuyup ögrenmen gerekiyor. Yaparim diyor musun? Unutmayin DSLR ile fotograf cekerken önem sirasi söyle1- Kullanici (ne kadar okuma, deneme, o kadar güzel foto)2- Lens (iyi lens cok cok önemli3- GövdeSu an gövde 3100 olur, 1100D olur vs. Gövde degisir, lensler baki kalir. Hangi ekolden olayim diye sormak lazim. Etrafinizda DSLR'si olanlar varsa markalari nelerdir?