0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alarmla alakalı, tam emin değilim ama alarmın açma ve kilitleme düğmelerine aynı anda basılıyordu veya açma düğmesine uzun süre basılı tutuluyordu...
Araban 98 specıal edıtıon mu?
O zaman kesın aracında alarm tesısatın vardır. Benım aracımda da benzer kapı kılıtleme fonksyonları var. Bunların hepsı alarm sayesınde oluyor. Iyı bır oto elektrıkcısıne ugra ıstersen.
98 glı specıal edıtıonlarda standart olarak bu ozellık alarmı ıle beraber var ama xlı lerde var mı? Emın degılım. Aracınızda orıjınal alarm varsa sızın aracınızda da var demektır.Bu ozellık alarmlarda var ama aktıf edıp etmemek kullanıcı ınsıyatıfı ıle talep dogrultusunda montajı yapan teknısyenden talep edılırse aktıf hale getırıyorlar.Ben ıstemedım. Cunku, bu ozellıkle beraber kontak kapattıktan bellı bır sure sonra kapılar kılıtlenmezse kullanıcı unuttu mantıgı ıle kapatıyor kapıları. Benımde acı bır tecrubem oldugu ıcın, aracımla seyehat ederken el alıskanlıgı yaptım kendım kılıtlıyorum kapılarımı
Alarmın orjinal olmadığını sanıyorum (malum en boş versiyon).Ancak tecrübesine güvendiğim oto elektrikçime gösterdiğimde alarmla alakalı olmadığını söylemişti.Bende fiat unomla kolumla otomatik kilit yapıyordum çünkü onda sürücü tarafını kilitlediğiniz anda 4 kapıda kilitleniyordu ekstra bir düğmesi yoktu.Corollamda da tek kızdığım konu yolculardan biri inecekse kapı kolunu deli gibi zorlamaları,birde onlar zorlarken ben stop etsemde yada kapıyı düğmeden açsam da elleri kapı kolunda olduğu için kilidin açılmaması.İdare edeceğim artık.Bilgi için çok teşekkür ederim.