Gönderen Konu: ae101 araç calışırken kapı kilitlenmesi  (Okunma sayısı 4670 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
ae101 araç calışırken kapı kilitlenmesi
« : Ekim 13, 2011, 19:21:59 »
arkadaşlar arabayı çalıstırıp harekete geçtikten sonra kapılar kilitleniyor ya da arabayı stop ettiğim anda kilitleniyor soldaki tuş ile açıyorum fakat ben bu özelliği kullanmak istemiyorum iptal etmenin yolu nedir ? var mıdır ? cahilliğime verin artık :)
1996 Corolla 1.6 XEİ AC

Toyota Club Türkiye

ae101 araç calışırken kapı kilitlenmesi
« : Ekim 13, 2011, 19:21:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 araç calışırken kapı kilitlenmesi
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2011, 19:34:16 »
Alarmla alakalı, tam emin değilim ama alarmın açma ve kilitleme düğmelerine aynı anda basılıyordu veya açma düğmesine uzun süre basılı tutuluyordu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2011, 19:40:10 »
Alarmla alakalı, tam emin değilim ama alarmın açma ve kilitleme düğmelerine aynı anda basılıyordu veya açma düğmesine uzun süre basılı tutuluyordu...

alarm yok ama arabada  ..
1996 Corolla 1.6 XEİ AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2011, 20:24:59 »
Araban 98 specıal edıtıon mu?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2011, 20:30:50 »

96 xei ac
1996 Corolla 1.6 XEİ AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2011, 20:55:26 »
O zaman kesın aracında alarm tesısatın vardır.
Benım aracımda da benzer kapı kılıtleme fonksyonları var. Bunların hepsı alarm sayesınde oluyor.
Iyı bır oto elektrıkcısıne ugra ıstersen.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2011, 21:01:52 »
O zaman kesın aracında alarm tesısatın vardır.
Benım aracımda da benzer kapı kılıtleme fonksyonları var. Bunların hepsı alarm sayesınde oluyor.
Iyı bır oto elektrıkcısıne ugra ıstersen.
teşekkür ederm yarın uğrarm fakat kafama takılan konu arabanın sanki kendi özelliği çünkü cam açma dümelerinin oldugu yere bi tuş var o kilitleyip açıyor kapıları o na basıp açıyorm o düğmenin olması kafamı karıstırdı ...
1996 Corolla 1.6 XEİ AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2011, 21:10:48 »
12 senedır aynı arabanın ustundeyım.
Soyledıgın dugme merkezı kılıt dugmesı. Kapıları dedıgın sekılde acıp kapatması normal ve aracının ozellıgı. Fakat arac hareket halıne gecınce kapıları kendı kendıne kılıtlemesı, aracı stop ettgınde kapıları acması gıbı aracınızın standart bır ozellıgı yok.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2011, 21:08:01 »
hareketten sonra otomatik kilitlenmesi bencede alarmla ilgili.
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2011, 22:26:38 »
kapı kilitleme tuşu yıpranmışsa kendi kendine devreye girebiliyor diye düşünüyorum , bendede ana konsol bazen kafayı yediği oluyordu , kople çıkardık , kontak spreyi ile biraz temziledik düzeldi gibi , çıkarabilme şansın varsa , kontak spreyi ile temizleme çalış derim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2011, 13:08:05 »
eyvallah saolun ...
1996 Corolla 1.6 XEİ AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2011, 13:54:47 »
Selçuk bey kapı kilitlenme durumu benim aracımda da var,arabam 98 model XLİ ayrıca alarm da var,ancak önceki hiçbir aracımda (alarm sonradan takılmasına rağmen) böyle bir durum olmamıştı.98 modellerde standart bir özellik midir bu durum acaba? Çünkü fiat albea-palio larda da benzer bir durum var d,ye biliyorum,şehir içi güvenliği açısından (kapkaç vs)
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2011, 20:01:58 »
98 glı specıal edıtıonlarda standart olarak bu ozellık alarmı ıle beraber var ama xlı lerde var mı? Emın degılım. Aracınızda orıjınal alarm varsa sızın aracınızda da var demektır.
Bu ozellık alarmlarda var ama aktıf edıp etmemek kullanıcı ınsıyatıfı ıle talep dogrultusunda montajı yapan teknısyenden talep edılırse aktıf hale getırıyorlar.
Ben ıstemedım. Cunku, bu ozellıkle beraber kontak kapattıktan bellı bır sure sonra kapılar kılıtlenmezse kullanıcı unuttu mantıgı ıle kapatıyor kapıları. Benımde acı bır tecrubem oldugu ıcın, aracımla seyehat ederken el alıskanlıgı yaptım kendım kılıtlıyorum kapılarımı ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 27, 2011, 09:46:45 »
98 glı specıal edıtıonlarda standart olarak bu ozellık alarmı ıle beraber var ama xlı lerde var mı? Emın degılım. Aracınızda orıjınal alarm varsa sızın aracınızda da var demektır.
Bu ozellık alarmlarda var ama aktıf edıp etmemek kullanıcı ınsıyatıfı ıle talep dogrultusunda montajı yapan teknısyenden talep edılırse aktıf hale getırıyorlar.
Ben ıstemedım. Cunku, bu ozellıkle beraber kontak kapattıktan bellı bır sure sonra kapılar kılıtlenmezse kullanıcı unuttu mantıgı ıle kapatıyor kapıları. Benımde acı bır tecrubem oldugu ıcın, aracımla seyehat ederken el alıskanlıgı yaptım kendım kılıtlıyorum kapılarımı ;)
Alarmın orjinal olmadığını sanıyorum (malum en boş versiyon).Ancak tecrübesine güvendiğim oto elektrikçime gösterdiğimde alarmla alakalı olmadığını söylemişti.Bende fiat unomla kolumla otomatik kilit yapıyordum :) çünkü onda sürücü tarafını kilitlediğiniz anda 4 kapıda kilitleniyordu ekstra bir düğmesi yoktu.Corollamda da tek kızdığım konu yolculardan biri inecekse kapı kolunu deli gibi zorlamaları,birde onlar zorlarken ben stop etsemde yada kapıyı düğmeden açsam da elleri kapı kolunda olduğu için kilidin açılmaması.İdare edeceğim artık.Bilgi için çok teşekkür ederim.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 27, 2011, 12:51:16 »
Alarmın orjinal olmadığını sanıyorum (malum en boş versiyon).Ancak tecrübesine güvendiğim oto elektrikçime gösterdiğimde alarmla alakalı olmadığını söylemişti.Bende fiat unomla kolumla otomatik kilit yapıyordum :) çünkü onda sürücü tarafını kilitlediğiniz anda 4 kapıda kilitleniyordu ekstra bir düğmesi yoktu.Corollamda da tek kızdığım konu yolculardan biri inecekse kapı kolunu deli gibi zorlamaları,birde onlar zorlarken ben stop etsemde yada kapıyı düğmeden açsam da elleri kapı kolunda olduğu için kilidin açılmaması.İdare edeceğim artık.Bilgi için çok teşekkür ederim.
e tabi amaca göre dediğiniz konu artı ya da eksi olarak yorumlanabilir. benim küçük çocuklarım olduğu için yolcu kapılarının açılmaması faydama oluyor. :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 27, 2011, 13:00:20 »
bundan önce kullandığım 2006 model peugeot 307 de kapılar aynı şekilde  kilitleniyordu fakat kitapcığını okuduğumda güvenlik için olduğunu ve de kapı kilitleme düğmesine basılı tuttuğum zaman devre dışı kaldığını yazıyordu .. bende öyle yaparak devre dışı bıraktım .. şimdi corolla'mda da içeriden kapı kilitleme tuşunu gördüğüm için acaba güvenlik için mi diye düşünüp istenilirse iptal olabileceği aklıma geldi fakat söylediğinize göre öyle bi durum yok sanırım ...
1996 Corolla 1.6 XEİ AC