Gönderen Konu: Ön cam buğusu, kafayı yedirtti doğrusu....  (Okunma sayısı 29690 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön cam buğusu, kafayı yedirtti doğrusu....
« Yanıtla #20 : Ekim 17, 2011, 12:55:29 »
Bugu çözülene kadar dışarıdan gelen havayı tercih etmeniz gerekiyor .Asi halde hava sirklasyonu içeri olan konumda iken buhu yapar çözmeside epeyce zaman alır ben kendi aracımda klima yok ae101 içewri dışarı hava ayarını tam ortaya alıyorum yani hem dışarı hava hem içeri hava yarı açık hem eksoz gazı gibi kötü koku pek olmuyor hemde camlarım bugu yapmıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 17, 2011, 12:55:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 17, 2011, 13:27:40 »

nasıl yani???? arabanın içine çocuk bezi koymamız yeterlimi yoksa bu bezlerlemi camı silmemiiz tavsiye ediyorsun?
vallahi abi bilmiyorum ben hiç kullanmadım ama arabanın içinde bulunması yeterli dediler banada
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 17, 2011, 13:31:24 »
Selçuk, termostatlı eski tip ve yeni tam otomatiklerde kompresör gerektiğinde (ayarlı ısıya göre) devreden çıkıyor. Hepsinin bell alt ve üst ısı derecesi var. Zaten yeniler gücünü direk motordan bile almıyor. Eski tiplerde ise kompresör hep devrede kalıyor diye biliyorum.
Bu arada camda buğ oluştuğunda elle silmeyin.

Mehmet, şimdi buğuyu önleyeceğiz diye zorla bebek mi yapacağız? 3 tane falan gerekmiyor değil mi? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 17, 2011, 13:42:31 »
Selçuk, termostatlı eski tip ve yeni tam otomatiklerde kompresör gerektiğinde (ayarlı ısıya göre) devreden çıkıyor. Hepsinin bell alt ve üst ısı derecesi var. Zaten yeniler gücünü direk motordan bile almıyor. Eski tiplerde ise kompresör hep devrede kalıyor diye biliyorum.
Bu arada camda buğ oluştuğunda elle silmeyin.

Mehmet, şimdi buğuyu önleyeceğiz diye zorla bebek mi yapacağız? 3 tane falan gerekmiyor değil mi? :)
:) abi en az 3 tane diye tavsiyeler geliyor büyüklerimizden olsun abi ya bulunsun arabada ileri doğru bir vergi onada gelmeden stoklamış olursun bari :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 17, 2011, 13:45:24 »
vallahi abi bilmiyorum ben hiç kullanmadım ama arabanın içinde bulunması yeterli dediler banada

ilahi Mehmet sen beni güldürdün Allah'ta seni gülsürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 17, 2011, 13:48:24 »
:) abi en az 3 tane diye tavsiyeler geliyor büyüklerimizden olsun abi ya bulunsun arabada ileri doğru bir vergi onada gelmeden stoklamış olursun bari :)

hangisi daha kaliteli acaba :) 3M Bebek bezi çıkaracakmış ben onu bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 17, 2011, 14:41:25 »
biz prima kullanıyoruz:))) deneyeceğim:)))))

cam buğusu araç içi ile dışı arasındaki ısı farkından oluyor bnuda dostların dediği gibi klimayı çalıştırarak nemini almak sureti ile sağlarız..ben yaz kış nezaman arabaya binsem kar fırtına farketmiyor tüm camları açar içerideki havanın çıkmasını sağlarım havalndırmayı ve klimayıda bu arada çalıştırırmki havalndırma borularında kalan havayı dıarı atmak içni bu en fazla 1-2-dk alıyor zaten ...kışın klimayı çalıştırmam ama motor ısınana kadar havalndırmayı çalıştırırm soğuk konumda buda buğuyu yok ediyor motor ısındıkca kademeli olarak havalnadırmayı soğuktan sıcağa alırım. geçen zonguldağa giderken buğu sorunu yaşadım onun dışında böyle bir sorun yaşamıyorum çok şükür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 17, 2011, 14:47:47 »
Şehiriçinde egzos gazı olayı konusunda haklısınız ama uzun yolda dışarıdan hava gelsin toz vs gelmez zaten kabin filtreniz var uzun yoldada bir kamyonu babam sollarken orta konsol bana ait oluyor fanı açarım ve havayı içerde dolaştırırım geçtikten sonra tekrar eski sistem dışarıdan hava ve ya 1. kademede fan genelde fan kapalı :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 17, 2011, 14:55:44 »
biz prima kullanıyoruz:))) deneyeceğim:)))))

cam buğusu araç içi ile dışı arasındaki ısı farkından oluyor bnuda dostların dediği gibi klimayı çalıştırarak nemini almak sureti ile sağlarız..ben yaz kış nezaman arabaya binsem kar fırtına farketmiyor tüm camları açar içerideki havanın çıkmasını sağlarım havalndırmayı ve klimayıda bu arada çalıştırırmki havalndırma borularında kalan havayı dıarı atmak içni bu en fazla 1-2-dk alıyor zaten ...kışın klimayı çalıştırmam ama motor ısınana kadar havalndırmayı çalıştırırm soğuk konumda buda buğuyu yok ediyor motor ısındıkca kademeli olarak havalnadırmayı soğuktan sıcağa alırım. geçen zonguldağa giderken buğu sorunu yaşadım onun dışında böyle bir sorun yaşamıyorum çok şükür...
haha denemek lazım abi bende bi siteden buldum ilgimi çekti direk yapıştırdım buraya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 17, 2011, 14:59:51 »
haha denemek lazım abi bende bi siteden buldum ilgimi çekti direk yapıştırdım buraya :D

hadi bizde çocuk varda yırttık:))))) olmayanalr ne kullanacak KANATLIMI kullanacaklar:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 17, 2011, 15:04:57 »
hadi bizde çocuk varda yırttık:))))) olmayanalr ne kullanacak KANATLIMI kullanacaklar:)))
:argh: :alkis: Aman abi en iyisi açalım camları biz ne buğu kalıyor ne bişey bu kadar dert etmeyelim azcık üşürüz ama kafamız rahat olur bari :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 17, 2011, 15:29:48 »
Konu aldı başını gidiyor :) Arkadaşlar hafta sonu istanbula gittim malum sürekli yağmur vardı 980km yaptım, yolda öncam için en iyi çözüm, klima otomatikte 26 derecede,  dışarıdan gelen hava kapalı, arada dışarıdan gelen havayıda açtım ama bi kamyon gelince kapattım :) klima kapalıyken buğu yapıyor,yakıtıda ölçmüş oldum, klimayı hiç kapatmadım 2 kişi 90-110 arası 100km/4.9lt. yaktı.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 23, 2011, 12:06:49 »
Konu aldı başını gidiyor :) Arkadaşlar hafta sonu istanbula gittim malum sürekli yağmur vardı 980km yaptım, yolda öncam için en iyi çözüm, klima otomatikte 26 derecede,  dışarıdan gelen hava kapalı, arada dışarıdan gelen havayıda açtım ama bi kamyon gelince kapattım :) klima kapalıyken buğu yapıyor,yakıtıda ölçmüş oldum, klimayı hiç kapatmadım 2 kişi 90-110 arası 100km/4.9lt. yaktı.

değerler fena sayılmaz gibi geldi yasin bey...ani hava değişimlerinde cam buğulanması maalesef oluyor siz klimanın yanı sıra havalandırmayıda deneyin...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 23, 2011, 23:10:29 »
  Yasin bey, buğu yapan en önemli sebep sirkülasyon. Buğu istemiyorsanız kesinlikle sirkülasyon yaptırmayın. Ayrıca ön buğu gidericiyi açtıktan sonra buğu gidince kapatsanız bile klima otomatik olarak buğu tekrar oluşmaması için uygun sıcaklıkta açık kalıyor(siz klimayı da kapatasıya kadar) ve buğu tekrarlamıyor. Ama dışarıdan gelen egzoz kokusu için korkarım yapacak bir şey yok.