Gönderen Konu: Size güzel bi soru  (Okunma sayısı 5250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Size güzel bi soru
« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2011, 21:01:46 »
canlı müzik bile yapıyor toyota bu boru mu? Arkadaşınıza neden sormadığınızı da merak ettim doğrusu.

aynen  :D
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2011, 21:01:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 12, 2011, 21:07:43 »
hakkaten ben niye sormadim ki arkadasima?
bilse konu acarmiydim buraya konu :)
cd calarin ustunde vma yaziyo ona dikkat ettim de mp3 e dikkat etmedim
Valla 60 binlik arabada hiz sabitleyicisi yok mp3 calar da olmaz olmaz valla
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 12, 2011, 21:39:12 »
Seçkin dizel araçlarda hız sabitleyicisi olmaz zaten güzel kardeşim. Kinayeli konuşmalarından şunu anlıyorum ki biraz asabiyiz galiba. Araçta MP3 var ama sen yinede bize itibar etmiyorsan Sana basit bir yol söyleyeyim. Aracın bluetooth ile telefonunda bulunan mp3 şarkıdan birini bağlanarak dinle şimdi sen bluetooth var mı diye sorarsın sakın yeni konu açma var. Kendine iyi bak.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 12, 2011, 22:26:53 »
Gokhan abi asabi değilim sadece amacım orada şakaydı. dizel arabada hız sabitleyicisi olur ama dizel toyotada olmaz. araba benim değil benim olsa herseyini bilirim zaten. 0 araba almış 55 binde şu an daha mp3 çalıyor mu bilmiyor
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 12, 2011, 23:13:19 »
mp3 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 13, 2011, 00:56:42 »
2008 den sonra denmişte benim ki 2007 mp3 çalıyor..Acaba Caponyadan gelen ilk part aracı diye mi :P :P :P
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 13, 2011, 18:38:06 »
Dizel araçlarda hız sabitleyicisi tavsiye edilmeyen ve istenmeyen bir özellik. Olanlar varsa sadece olması için koyulmuş diye düşünüyorum. Çünkü dizel araçların devirli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. 
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 14, 2011, 21:10:20 »
Herkese tesekkur ederim. bugun abanta kadar denedik hatta cd calarin ustunde de yaziyor mp3 caliyor.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 20, 2011, 20:05:36 »
2008 den sonra denmişte benim ki 2007 mp3 çalıyor..Acaba Caponyadan gelen ilk part aracı diye mi :P :P :P
Yeni kasaların hepsi mp3 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 20, 2011, 21:47:33 »
yeni kasalar mp3 çalıyor

nasıl yani bendeki cd çalara napmam gerekiyo zormalam için ? silah felam mı dayıcam başına?? ;) ;) ;) ;) ;)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #30 : Ekim 21, 2011, 13:04:12 »
nasıl yani bendeki cd çalara napmam gerekiyo zormalam için ? silah felam mı dayıcam başına?? ;) ;) ;) ;) ;)
aynen, 2008 den sonrası denmiş de, tüm yeni kasalardan bahsedilmiş. 2007 yeni kasalar da dahil yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 22, 2011, 17:02:39 »
Dizel araçlarda hız sabitleyicisi tavsiye edilmeyen ve istenmeyen bir özellik. Olanlar varsa sadece olması için koyulmuş diye düşünüyorum. Çünkü dizel araçların devirli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. 

Devirli mi kullanılması gerkekiyor ? O zaman fabrikalar araçların 1800 rpmde max tork vermesini yanlış ayarlamışlar ve saçma sapan iş yapmış oluyor fabrika ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 22, 2011, 17:42:33 »
o zamanda sürekli turbo açık seyir edersin dizel arabaya bindiğine lanet edersin (benzinliden fazla yaktığını görünce)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 22, 2011, 17:49:10 »
o zamanda sürekli turbo açık seyir edersin dizel arabaya bindiğine lanet edersin (benzinliden fazla yaktığını görünce)
Aracım en agrasif kullanım şekli ile şehir içinde klima full açık şekilde 6.5 lt yakıyor normal kullanımda 6 lt yakıta dikkat ederek kullanırsamda 5,5 lt yakıyor ondan bugüne kadar dizel arabaya bindiğime lanet etmedim tam aksine petrole her girdiğimde iyiki dizel almışım diyorum . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 22, 2011, 17:52:09 »
Sanırsam bir yanlış anlaşılma oldu hız sabitleyicili küçük motorlu araçlar hem fazla yakar hemde gürültülü çalışır hız sabitleyici ancak büyük motorlu dizellerde verimli çalışır
yoksa dizel in yakıtına laf yapmadım ben düz yolda 6.5 ykar bayırda 8. yakar ona lafım yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 22, 2011, 18:22:16 »
Sanırsam bir yanlış anlaşılma oldu hız sabitleyicili küçük motorlu araçlar hem fazla yakar hemde gürültülü çalışır hız sabitleyici ancak büyük motorlu dizellerde verimli çalışır
yoksa dizel in yakıtına laf yapmadım ben düz yolda 6.5 ykar bayırda 8. yakar ona lafım yok

2.0 motoru 110 km sabit hızda 100km/ 4,0 litreye kadar düşürdü c.control.Ben kendim manuel tutturamıyorum o litreyi...
Ama belkahve yi (izmir) bilen varsa ccontrolde belli bir hızda çıkarken devir düşünce 4 den 3 e atıp deviri 4000 e dayamasına bayılıyorum..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Ekim 22, 2011, 19:51:46 »
Mehmet bey hız sabitleyicinin motor büyüklüğü ile ilgisi yok onun yaptığı görey sizin yerinize gaza basmak ve bunu elektronik olarak yaptığından motorun ne gücüyle ne büyüklüğü ile alakası olamaz mekanik olarak yapsa idi yani gazı motordan bir güç alarak sabitlese idi ozaman size katılırdım . Küçük hacimli motorlarda hız sabitleyici örnekleride günümüzde fazlaca mevcut ben sürekli şehir içi araç kullandığımdan aramıyorum fakat şehir dışı araç kullananlar illa ki arıyordur ve toyotanın buna çözüm bulmaması kendi ayıbı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ekim 22, 2011, 19:57:41 »
Mehmet bey hız sabitleyicinin motor büyüklüğü ile ilgisi yok onun yaptığı görey sizin yerinize gaza basmak ve bunu elektronik olarak yaptığından motorun ne gücüyle ne büyüklüğü ile alakası olamaz mekanik olarak yapsa idi yani gazı motordan bir güç alarak sabitlese idi ozaman size katılırdım . Küçük hacimli motorlarda hız sabitleyici örnekleride günümüzde fazlaca mevcut ben sürekli şehir içi araç kullandığımdan aramıyorum fakat şehir dışı araç kullananlar illa ki arıyordur ve toyotanın buna çözüm bulmaması kendi ayıbı .
Tabiki dediklerinize katılıyorum ama otomatik vitesli araçlarda geçerli bir durum o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #38 : Ekim 22, 2011, 20:59:00 »
Tabiki dediklerinize katılıyorum ama otomatik vitesli araçlarda geçerli bir durum o
Hız sabitleyicinin yanında vitesinde otomatik olması dediğiniz gibi çok daha iyi çünkü vites değişimlerinde hız sabitleyici devre dışı kalmamış oluyor ve tekrar hız sabitleyiciyi devreye alma gibi bir zahmete girmemiş olyorsunuz ama vitesin menuel olması hiç birşeye engel değil belki küçük hacimli benzinli motorlarda düşük devirlerde rampaya geldiğinizde motor bayılacağından hız sabitleyici dediğiniz gibi verimli olmayabilir ama dizel motorlarda tork düşük devirlerde elde edildiği için vitesin manuel oluşu hız sabitleyici için pek sorun olmuyor yeterki aracın devri 2100 rpm lerde olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 23, 2011, 23:18:03 »
Turbo marşa basıldığı anda devreye giren bir elemandır.. Diye biliyorum yanlışım varsa düzeltilsin :)

Bu arada dizellerin 1750devir gibi bir devirde maksimum torku vermesi hep saçma gelmiştir 2000gibi 2300gibi birşey olsa çok güzel olurdu :) çünkü araç yokuşlarda çekmiyor o devirde :)