Gönderen Konu: ileri sürüş teknikleri kursları hakkında?  (Okunma sayısı 3098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
ileri sürüş teknikleri kursları hakkında?
« : Ekim 12, 2011, 04:07:41 »
Merhaba arkadaşlar ileri sürüş teknikleri kursuna gidenler varmı aramızda böyle bir kursa gitmeyi düşünüyorum bana ne gibi katkısı olur sertifika ne işe yarar . ve tabi ücretleri ne kadar ?
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

ileri sürüş teknikleri kursları hakkında?
« : Ekim 12, 2011, 04:07:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: ileri sürüş teknikleri kursları hakkında?
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2011, 07:11:37 »
Autodrom'a gitmiştim. Fiyatlarını net bilmiyorum ama programa göre değişebilir. Önce trafik ile ilgili teorik bilgiler veriliyor ki bunları sitemizde de edinebilirsin. Sonrasında Abs fren sistemli araçda, panik frende engelden kaçış, değişik yol ve hava koşullarında manevra, savrulma önleme vb. eğitimleri pratik olarak görüyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2011, 17:33:55 »
sertifika özellikle bir işe girerken yarar ya da hatıra olarak saklarsınız, eğitimdede Hakan beyin dediği gibi teorik eğitimler alırsınız, abs, ebs, asr nedir? lastikler hakkında detaylı bilgiler, takip mesafesi, ön görülü araç kullanma gibi içeriklerin olduğu bir eğitim. pratiktede eğer eğitim alacağınız firmada varsa eğer Skidcar aracıyla savrulma kontrolü yaşarsınız bildiğim kadarıyla bu Autodromda ve Türk Sürüş Akademisinde var sadece. Bu en faydalısı diğer parkurlarda slalom, fren engel vb. ben bu 2 firmadan da eğitim aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: '08
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2014, 23:21:30 »
Arkadaşlar ben sürücü kurusu olarak katılım sağladım. İleri sürüş teknikleri eğitimine açıkçası çok itibar etmemiştim. Daha öncede bu şekilde bir eğitimi kardeşim almıştı. Fakat benim aldığım kurs çok kaliteli idi bu konuda takla atma nedenlerinden 180 km hızlarda fren eğitimlerinden geçtim. Korktum ilk başta ama gerçekten 2 dakika sonra bu performansa alıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '97
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2014, 01:22:10 »
Eğitimin yeterlisi,yetersizi olur ancak gereklisi gereksizi olmaz düşüncesindeyim.Acil tıp teknisyeniyim ve mesleğim gereği ambulans kullanıyorum.Ambulans kullanmaya başlamadan önce hem defansif sürüş teknikleri hem de ileri sürüş teknikleri eğitimi aldım.Daha sonrada eğitici eğitimi aldım.Şu an İzmir de ambulans kullanmaya başlayan arkadaşlara eğitmenlik yapan bir eğitmen kadrosuna dahilim.Arkadaşlar bana kalırsa her sürücü adayının aktif olarak araç kullanmaya başlamadan önce her iki eğitimide alması şart koşulmalı.Tabii ki bu eğitimler tek başına yeterli değil ancak başlangıç olarak EĞİTİM ŞART!   :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2014, 10:16:09 »
Bilgisayar oyunlarının (simulasyon, yarışlar vs) ve bunları oynayanların sürüşe destek verdiği, denge unsurunu kurduğu bilimsel olarak açıklandı. Tabi kuralına göre oynarsan :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2014, 11:05:26 »
Hacılar bu işinde seçenekleri var ve düşünüldüğü gibi basit değil. Hatta yarıda bırakan kişi sayısı fazla. Bostancida bu işi guzel şekilde yapıyorlar. Rally eğitimi gibi egitimlerde mevcut. Adını hiç hatırlamıyorum.
şahsen ekonomik açıdan devam edememistim. Her şeyden önce ekonominizi ayarlamanizi tavsiye ederim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 20, 2014, 12:12:52 »
  Bizlerin de burada önemli bilgiler verdiğimiz bir başlığımız mevcut. Öncelikle bu sayfaların gözden geçirilmesini tavsiye ederim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=7047.0