0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bence bu daha da sakat subap, kelebek falan derken kontrolü elden bırakırsak zavoli değil biz sitem ederiz Arda başlıkta ufak bi hata var. dedim zavoli niye sitem ediyo
Konu önemli niye kimse bu konuya yorum yazmıyor. Özellikle LPG si olan arkadaşlar.
Bir sayfada okudum bu en çok toyotanın yeni motorlarına yarayacak bir sitem galiba hem boğaz kelebeğini hem subapları kontrol ediyormuş bu şekilde işliyormuş sistem yani daul vvt-i yine devrede ve sanki benzindeymiş gibi çalışmaya devam bunu aracın orjinal beynine aynı soketle ek tüpün beyni bağlanarak yapılıyormuş ve bu verileri araç okuyabiliyormuş aynı zamanda lpg tüketimini litre olarak doğru yansıtıyormuş yol bilgisayarına...
Başlık yanlış ondan galiba
Arabasında lpg olanlar değilde taktıracak olanları ilgilendiren bir haber.
Ayrıntılı bilgi bulamadım açıkcası sadece gazete okurken reklamında açıklama yapmışlar okur okumaz aklıma ilk olarak daul vvt-i motorlar geldi forumda bir çok abi aarcıma taktırsam nasıl olur diye soru soruyordu sonuç bu ve markanında zavoli oluşu biraz güven veriyor
zavolinin sitesinde böyle bir açıklama görmedim ben.. Belki istanbuldaki lpg fuarını beklıyorlardır.
ZAMAN gastesinde gördüm reklamı
Çok yeni belli , ben daha 1 ay olmadı İzmir zavoli ana bayisiyle (alt bayiler de dahil) görüştüm yapılmıyor dedi..Demek biraz daha beklesem olcakmış.. Çıksın tabi biraz daha zaman geçsin de, ustaların eli alışsın işçilik kalitesi de artsın dimi ama..
Kesinlikle işin güzel tarafı daul vvt-i nin en öenmli özelliği olan boğaz kelebeğini ve subapları ortak ayarlamasını devre dışı bırakmıyor kendi lpg değerlerini aracın beynine gönderiyor ve motor verimli yanmayı ona göre ayarlıyor hem daha ekonomik ve performanslı yani verimli ve motorun özelliği devre dışıda değil yol bilgisayarıda doğru değeri gösterecek
Valla yeni taktırdım lpg sistemini dediğim gibi zamana bırakıcam önce aldığım sistem ya arızalanacak ya baya bi fark etmesi gerekiyo yakıtta şu anki durumla ki değiştirelim ..Benim gibi eski sistem takılmıs d4 motorlu bi sürü araç var.
Kesinlikle i?in güzel taraf? daul vvt-i nin en öenmli özelliïi olan boïaz kelebeïini ve subaplar? ortak ayarlamas?n? devre d??? b?rakm?yor kendi lpg deïerlerini arac?n beynine gönderiyor ve motor verimli yanmay? ona göre ayarl?yor hem daha ekonomik ve performansl? yani verimli ve motorun özelliïi devre d???da deïil yol bilgisayar?da doïru deïeri gösterecek
Arda Bey;Bu ısım dual vvtı ıle subablar ıle bır alakası,baglantısı yok.Anlatmaya calıstıklarınızla AEB nın EOBD sıstemı cok farklı seyler! Bu sıstem yenı bır sıstem degıl yıllar once fırmaların kullandıgı bır sıstem.Bu sıstemı AEB yazılım kullanan Romano ve Atıker de kullanıyor.Hatta 2 yıl once BRC plug and drıwe kıtınde bu ozellıge yer verdı.Aslında bu sıstem cok ustun bır sıstem olmasından zıyade aracların eobd portlarına baglanarak lpg ecusunun aracın lft ve sft degerlerıne gore kendını resetlemesını saglar.Ama anlık duzeltme yapmaz.Ayrıca lpg kaynaklı motor ıkaz lambalarını ıse otomatık olarak sondurerek bır nevı aracı ve surucuyu kandırır Yukarda belırttıgım gıbı bu sıstem cok yenı ve teknolojık bır sıstem degıldır.LPG Sektorundekı devrım sıvı gaz enjeksıyon(LPI ve LPDI) ıle yasanacaktır,bunlar sadece reklam kokan hareketlerdır.Bılgılerınıze sunulur...