Gönderen Konu: Zavoliden yeni sistem  (Okunma sayısı 5705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Zavoliden yeni sistem
« : Ekim 11, 2011, 16:46:48 »
Bir sayfada okudum bu en çok toyotanın yeni motorlarına yarayacak bir sitem galiba hem boğaz kelebeğini hem subapları kontrol ediyormuş bu şekilde işliyormuş sistem yani daul vvt-i yine devrede ve sanki benzindeymiş gibi çalışmaya devam bunu aracın orjinal beynine aynı soketle ek tüpün beyni bağlanarak yapılıyormuş ve bu verileri araç okuyabiliyormuş aynı zamanda lpg tüketimini litre olarak doğru yansıtıyormuş yol bilgisayarına...

Toyota Club Türkiye

Zavoliden yeni sistem
« : Ekim 11, 2011, 16:46:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Zavoliden yeni sitem
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2011, 16:52:52 »
bence bu daha da sakat subap, kelebek falan derken kontrolü elden bırakırsak zavoli değil biz sitem ederiz Arda :)
başlıkta ufak bi hata var. dedim zavoli niye sitem ediyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2011, 21:28:24 »
bence bu daha da sakat subap, kelebek falan derken kontrolü elden bırakırsak zavoli değil biz sitem ederiz Arda :)
başlıkta ufak bi hata var. dedim zavoli niye sitem ediyo :)
sitem yazmışım çok özür dilerim :D abim sistem olacaktı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2011, 11:39:18 »
Konu önemli niye kimse bu konuya yorum yazmıyor. Özellikle LPG si olan arkadaşlar.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2011, 22:59:45 »
Konu önemli niye kimse bu konuya yorum yazmıyor. Özellikle LPG si olan arkadaşlar.
Başlık yanlış ondan galiba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2011, 23:13:25 »
Arabasında lpg olanlar değilde taktıracak olanları ilgilendiren bir haber.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2011, 00:13:27 »
Bir sayfada okudum bu en çok toyotanın yeni motorlarına yarayacak bir sitem galiba hem boğaz kelebeğini hem subapları kontrol ediyormuş bu şekilde işliyormuş sistem yani daul vvt-i yine devrede ve sanki benzindeymiş gibi çalışmaya devam bunu aracın orjinal beynine aynı soketle ek tüpün beyni bağlanarak yapılıyormuş ve bu verileri araç okuyabiliyormuş aynı zamanda lpg tüketimini litre olarak doğru yansıtıyormuş yol bilgisayarına...

d4 aracıma eski tip bi sistem takıldı bu sistemden haberim yoktu,  ama şunu söyleyeyim huyumdur teknolojidede arabadada her sistemde ilk çıkan sistemin üzerine atlayıp hemen kullanmam... ihtiyacım olsa da ben beklerım biraz kullanılsın, ustalar bi alışsın,
 sonuçta arabayı emanet ediyoruz ona.. bakalım yorumlar ne olacak bayiler ne diyecek...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2011, 16:55:17 »
Başlık yanlış ondan galiba :D

Evet o kesin. :D
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2011, 16:58:14 »
Arabasında lpg olanlar değilde taktıracak olanları ilgilendiren bir haber.

Neden sadece taktıracak olanlar olsun ki tam konunun içerik detayı ve detayı yok ama belki mevcut sistemlerede kolayca entegre edilebilecek bir sistemdir de aynı zamanda. Yani sadece bir fikir benimkisi.
Taktırmış olanların yorumlarıda önemli neler ters gidiyor olmayınca sorusunun tam cevabı için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2011, 19:29:47 »
Ayrıntılı bilgi bulamadım açıkcası sadece gazete okurken reklamında açıklama yapmışlar okur okumaz aklıma ilk olarak daul vvt-i motorlar geldi forumda bir çok abi aarcıma taktırsam nasıl olur diye soru soruyordu sonuç bu :D ve markanında zavoli oluşu biraz güven veriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '99
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Zavoliden yeni sistem
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2011, 22:17:16 »
 :nija: :alkis:  :alkis:  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2011, 01:43:48 »
Çift yakıt sistemiyle bir araç sağlıklı yürümüyor!!! Prins kullanıyorum , ama ne kadarda kaliteli olsa sağlıklı değil..5-10 yıl sonra anasını ağlatıyor motorun..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2011, 13:02:12 »
Ayrıntılı bilgi bulamadım açıkcası sadece gazete okurken reklamında açıklama yapmışlar okur okumaz aklıma ilk olarak daul vvt-i motorlar geldi forumda bir çok abi aarcıma taktırsam nasıl olur diye soru soruyordu sonuç bu :D ve markanında zavoli oluşu biraz güven veriyor

zavolinin sitesinde böyle bir açıklama görmedim ben.. Belki istanbuldaki lpg fuarını beklıyorlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2011, 18:51:43 »
zavolinin sitesinde böyle bir açıklama görmedim ben.. Belki istanbuldaki lpg fuarını beklıyorlardır.
ZAMAN :D gastesinde gördüm reklamı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2011, 19:23:57 »
ZAMAN :D gastesinde gördüm reklamı :)

Çok yeni belli , ben daha 1 ay olmadı İzmir zavoli ana bayisiyle (alt bayiler de dahil) görüştüm yapılmıyor dedi..Demek biraz daha beklesem olcakmış.. Çıksın tabi biraz daha zaman geçsin de, ustaların eli alışsın işçilik kalitesi de artsın dimi ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2011, 20:31:54 »
Çok yeni belli , ben daha 1 ay olmadı İzmir zavoli ana bayisiyle (alt bayiler de dahil) görüştüm yapılmıyor dedi..Demek biraz daha beklesem olcakmış.. Çıksın tabi biraz daha zaman geçsin de, ustaların eli alışsın işçilik kalitesi de artsın dimi ama..
Kesinlikle işin güzel tarafı daul vvt-i nin en öenmli özelliği olan boğaz kelebeğini ve subapları ortak ayarlamasını devre dışı bırakmıyor kendi lpg değerlerini aracın beynine gönderiyor ve motor verimli yanmayı ona göre ayarlıyor hem daha ekonomik ve performanslı yani verimli ve motorun özelliği devre dışıda değil yol bilgisayarıda doğru değeri gösterecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2011, 20:36:52 »
Kesinlikle işin güzel tarafı daul vvt-i nin en öenmli özelliği olan boğaz kelebeğini ve subapları ortak ayarlamasını devre dışı bırakmıyor kendi lpg değerlerini aracın beynine gönderiyor ve motor verimli yanmayı ona göre ayarlıyor hem daha ekonomik ve performanslı yani verimli ve motorun özelliği devre dışıda değil yol bilgisayarıda doğru değeri gösterecek :)

Valla yeni taktırdım lpg sistemini dediğim gibi zamana bırakıcam önce aldığım sistem ya arızalanacak ya baya bi fark etmesi gerekiyo yakıtta şu anki durumla ki değiştirelim ..Benim gibi eski sistem takılmıs d4 motorlu bi sürü araç var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2011, 20:39:05 »
Valla yeni taktırdım lpg sistemini dediğim gibi zamana bırakıcam önce aldığım sistem ya arızalanacak ya baya bi fark etmesi gerekiyo yakıtta şu anki durumla ki değiştirelim ..Benim gibi eski sistem takılmıs d4 motorlu bi sürü araç var.
Siz dizel kullanıyosunuz anladığım kadarıyla ve tüplü ölemi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2011, 20:55:03 »
Arda Bey;
Bu ısım dual vvtı ıle subablar ıle bır alakası,baglantısı yok.Anlatmaya calıstıklarınızla AEB nın EOBD sıstemı cok farklı seyler! Bu sıstem yenı bır sıstem degıl yıllar once fırmaların kullandıgı bır sıstem.Bu sıstemı AEB yazılım kullanan Romano ve Atıker de kullanıyor.Hatta 2 yıl once BRC plug and drıwe kıtınde bu ozellıge yer verdı.
Aslında bu sıstem cok ustun bır sıstem olmasından zıyade aracların eobd portlarına baglanarak lpg ecusunun aracın lft ve sft degerlerıne gore kendını resetlemesını saglar.Ama anlık duzeltme yapmaz.
Ayrıca lpg kaynaklı motor ıkaz lambalarını ıse otomatık olarak sondurerek bır nevı aracı ve surucuyu kandırır :)
Yukarda belırttıgım gıbı bu sıstem cok yenı ve teknolojık bır sıstem degıldır.
LPG Sektorundekı devrım sıvı gaz enjeksıyon(LPI ve LPDI) ıle yasanacaktır,bunlar sadece reklam kokan hareketlerdır.Bılgılerınıze sunulur...

Kesinlikle i?in güzel taraf? daul vvt-i nin en öenmli özelliïi olan boïaz kelebeïini ve subaplar? ortak ayarlamas?n? devre d??? b?rakm?yor kendi lpg deïerlerini arac?n beynine gönderiyor ve motor verimli yanmay? ona göre ayarl?yor hem daha ekonomik ve performansl? yani verimli ve motorun özelliïi devre d???da deïil yol bilgisayar?da doïru deïeri gösterecek :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 16, 2011, 16:41:28 »
Arda Bey;
Bu ısım dual vvtı ıle subablar ıle bır alakası,baglantısı yok.Anlatmaya calıstıklarınızla AEB nın EOBD sıstemı cok farklı seyler! Bu sıstem yenı bır sıstem degıl yıllar once fırmaların kullandıgı bır sıstem.Bu sıstemı AEB yazılım kullanan Romano ve Atıker de kullanıyor.Hatta 2 yıl once BRC plug and drıwe kıtınde bu ozellıge yer verdı.
Aslında bu sıstem cok ustun bır sıstem olmasından zıyade aracların eobd portlarına baglanarak lpg ecusunun aracın lft ve sft degerlerıne gore kendını resetlemesını saglar.Ama anlık duzeltme yapmaz.
Ayrıca lpg kaynaklı motor ıkaz lambalarını ıse otomatık olarak sondurerek bır nevı aracı ve surucuyu kandırır :)
Yukarda belırttıgım gıbı bu sıstem cok yenı ve teknolojık bır sıstem degıldır.
LPG Sektorundekı devrım sıvı gaz enjeksıyon(LPI ve LPDI) ıle yasanacaktır,bunlar sadece reklam kokan hareketlerdır.Bılgılerınıze sunulur...

Abi bu konunun üstadı sizsiniz şüpem yok :) okuduğum yazıda yeni bir sistem olduğunu söylüyordu aklıma dayım geldi 3yıl önceye kadar a4üne alır almaz tüp taktırmıştı atiker :) motor arıza ışığını sürekli yakıyor araç bu sistemlerde bu söz konusu değilmiş çünkü aracın beynine tüpü benzin gibi sanki araç orjinalinde tüplüymüş gibi ver gönderiyor yani ben ek değilim bende senin verilerinim diyip aracın diğer sistemlerininde devre dışı kalmasını engelliyormuş.. muş... muş :D