Gönderen Konu: Elektrik Kabloları Üzerinden İnternet  (Okunma sayısı 5815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Elektrik Kabloları Üzerinden İnternet
« : Ekim 10, 2011, 23:50:48 »
" lan bu modemin neresine takacam ben bu telefon kablosunu" dememle birlikte yepyeni bir kavramla tanıştım arkadaşlar.
 BPL(Broadband over Power Line) yani elektrik hatları üzerinden internet sağlanması.
fiyatı da ADSL'e göre daha ucuz, acaba deneyen,kullanan var mı, varsa memnunlar mı hallerinden..?
eğerr bizim oralarda varsa ben de kendi evime de bağlatmayı düşünüyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

Elektrik Kabloları Üzerinden İnternet
« : Ekim 10, 2011, 23:50:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektrik Kabloları Üzerinden İnternet
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2011, 00:19:39 »
Elektrik teknikeriyim ama o konuyu bilemeyeceğim ben. :D

Ben telefonuma sınırsız internet paketi alıyorum aylık 8 lira.Hem telefondan giriyorum hemde telefonumu bilgisayarıma bağlayarak usbden internete girme olanağım oluyor.ADSL kullanıyorum genelde.Fakat mobil internetin hızı 460 kpbs civarı.

Reklama girmesse paylaşabilirim uygun olmassa silinebilir :)
http://www.bilgisayarbilisim.net/her-telden-f29/sinirsiz-internet-cepten-ve-bilgisayardan-7-99tl-vodafone-t46395.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2011, 00:57:02 »
Evet ben kullanıyorum. Metronet bizim binaya getirdi. Gayet güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2011, 08:03:37 »
Henüz kullanma imkanım olmadı ama merakla bekliyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2011, 20:01:25 »
Evet ben kullanıyorum. Metronet bizim binaya getirdi. Gayet güzel.
fırat abi elektrik kablolarının  üzerine ekstaradan bir altyapı olması gerekiyor mu..?
benim mantığıma kaldıysak, ben bu modemi hangi prize taksam bana internet gelicek...
ama öylede olmazdır tahminimce...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2011, 20:21:31 »
fırat abi elektrik kablolarının  üzerine ekstaradan bir altyapı olması gerekiyor mu..?
benim mantığıma kaldıysak, ben bu modemi hangi prize taksam bana internet gelicek...

teknoloji süper bişi
bu olay vardı ama fazla yayılmadı yalın internet adına süper bişi bide her yere yayılırsa süper..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 11, 2011, 21:39:44 »
teknoloji süper bişi
bu olay vardı ama fazla yayılmadı yalın internet adına süper bişi bide her yere yayılırsa süper..
ben araştırıyorum, bizim evin o taraflarda varsa (ki hiç sanmıyorum) bağlatırım, fiyatı DSL'den daha ucuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2011, 10:17:01 »
yalnız şöyle bir handikap var :) evet binanın kapısına kadar gayet güzel gelen internet bağlantısı, eğer binanız eski ise ve yine eski tip bir kablolamaya (faz + çıplak nötr ile topraklama gibi) sahip ise verimli çalışmıyor, binanızın ana kofra girişinden bina içerisinde yer alan kablolarınız sağlıklı ve faz+nötr+toprak hatları blendajlı halde ise gayet güzel çalışıyor :)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2011, 10:39:53 »
vauv, simetrik hız olması süper ötesi, bununla ne torrent yapılır ama :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2011, 10:44:02 »
Türk Telekom un mecburi telefon hizmetinden bıktık artık .sadece  internet istiyoruz vede yüksek hızlı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 12, 2011, 11:17:08 »

Konu hakkında bilgi bulunmuştur.

BPL (Broadband over Power Line-Elektrik Hatları Üzerinden İnternet)

Turk Telekom’un ADSL, GSM şirketlerinin 3G ve Superonline’ın optik internetinden sonra, aslında oldukça eski, ancak mevcut altyapıda iyileştirme gerektirmesi nedeniyle yaygın kullanımı sürekli ertelenen BPL (Broadband over Power Line-Elektrik Hatları Üzerinden İnternet), Ülkemizde kısıtlı da olsa artık var. Şimdilik çoğunlukla kurumsal müşterilere sunulan hizmet, Metronet firması aracılığıyla, yeni kurulan sitelerde, son kullanıcıya da bireysel kullanım için tahsis edilebiliyor. 

Sistemin en önemli avantajı, lokal düzeyde herhangi bir kablolama gerektirmemesi; internet datalarının enjekte edildiği noktadan itibaren, elektrik şebekesinin herhangi bir noktasındaki bir prize, modemi takmak, internete ulaşmak için yeterli olabiliyor. Bu sayede, modemi, evin her tarafına taşıyabiliyorsunuz. 

Sistemin diagramı, bölgeye göre değişebiliyor, herhangi bir internet kaynağından alınan datalar, fiberoptik, CAT6 veya CAT5 gibi bir taşıyıcı kablo yardımıyla, bu dataları, elektrik hattına, radyo frekansı sinyali olarak enjekte edecek olan bir BPL gatewaye aktarılıyor. Uzun mesafelerde, aktarım için fiber optik kullanılıyor, kısa mesafelerde ise CAT6 ethernet kablosu, altyapı çalışmasının mümkün görülemediği yerlerde, kablosuz aktarım da yapılabiliyor. Şehirlerarası elektrik iletimini sağlayan, orta gerilim hatları da bu aktarım için kullanılabiliyor, yüksek gerilim hatları ise, şimdilik BPL teknolojisinin ilişki kuramadığı bir partner. 

BPL' ye Yenimisiniz?

BPL (Broadband over Power Line) elektrik hatları üzerinden genişbant anlamına gelir. Bu teknoloji sayesinde yüksek hızda internet, telefon, video erişim imkanları elektrik hatlarını kullanarak kullanıcılara sunulur. IP tabanlı her verinin elektrik kablosu üzerinde hızlı ve güvenilir bir şekilde taşınabildiği ve elektronik aletlerin birbirleri ile akıllı ağlar kurabildiği çok geniş uygulamaları olan bir sistemdir. İnternet, telefon, IPTV, VoD, CCTV gibi birçok uygulamalar bu sistem üzerinden ekstra kablolama gerektirmeden elektrik hatları üzerinden gerçekleştirilebilir.

BPL Nasıl Çalışır_?

Yer üstü/yer altı elektrik şebekesinin belirlenen bir noktasında, örneğin mahalle trafosunda fiber vb kaynaktan alınan genişbant erişim sinyali Corinex Alçak Gerilim (LV) veya Orta gerilim (MV) ağ geçidine bağlanır. Corinex ağ geçidi ile genişbant erişim sinyali mahalle trafosundan elektrik şebekesine enjekte edilir. Elektrik şebekesinde sinyal seviyesinin belli seviyede tutulması için belli aralıklarla gerektiğinde Corinex ağ geçidi tekrarlayıcı olarak kullanılır. Binalara gelen erişim sinyali bina altında yeralan Corinex ağ geçidi vasıtasıyla binanın tüm elektrik tesisatına verilir. Bina içi kullanıcılar Corinex adaptörleri ile herhangi bir elektrik pirizinden genişbant erişim hizmeti alırlar.

Türkiye'de bu sistemi METRONET şirketi sunuyor.METRONET'in hizmet verdiği 11 il şunlardır:

Ankara

İstanbul-Avrupa

İstanbul-Asya

İzmir

İzmit

Manisa

Tekirdağ

Diyarbakır

Antalya

Konya

Gaziantep

Ayrıntılı Bilgi İçin : http://www.metronet.com.tr/index.php

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2011, 17:18:49 »
Konu hakkında bilgi bulunmuştur.

BPL (Broadband over Power Line-Elektrik Hatları Üzerinden İnternet)

Turk Telekom’un ADSL, GSM şirketlerinin 3G ve Superonline’ın optik internetinden sonra, aslında oldukça eski, ancak mevcut altyapıda iyileştirme gerektirmesi nedeniyle yaygın kullanımı sürekli ertelenen BPL (Broadband over Power Line-Elektrik Hatları Üzerinden İnternet), Ülkemizde kısıtlı da olsa artık var. Şimdilik çoğunlukla kurumsal müşterilere sunulan hizmet, Metronet firması aracılığıyla, yeni kurulan sitelerde, son kullanıcıya da bireysel kullanım için tahsis edilebiliyor. 

Sistemin en önemli avantajı, lokal düzeyde herhangi bir kablolama gerektirmemesi; internet datalarının enjekte edildiği noktadan itibaren, elektrik şebekesinin herhangi bir noktasındaki bir prize, modemi takmak, internete ulaşmak için yeterli olabiliyor. Bu sayede, modemi, evin her tarafına taşıyabiliyorsunuz. 

Sistemin diagramı, bölgeye göre değişebiliyor, herhangi bir internet kaynağından alınan datalar, fiberoptik, CAT6 veya CAT5 gibi bir taşıyıcı kablo yardımıyla, bu dataları, elektrik hattına, radyo frekansı sinyali olarak enjekte edecek olan bir BPL gatewaye aktarılıyor. Uzun mesafelerde, aktarım için fiber optik kullanılıyor, kısa mesafelerde ise CAT6 ethernet kablosu, altyapı çalışmasının mümkün görülemediği yerlerde, kablosuz aktarım da yapılabiliyor. Şehirlerarası elektrik iletimini sağlayan, orta gerilim hatları da bu aktarım için kullanılabiliyor, yüksek gerilim hatları ise, şimdilik BPL teknolojisinin ilişki kuramadığı bir partner. 

BPL' ye Yenimisiniz?

BPL (Broadband over Power Line) elektrik hatları üzerinden genişbant anlamına gelir. Bu teknoloji sayesinde yüksek hızda internet, telefon, video erişim imkanları elektrik hatlarını kullanarak kullanıcılara sunulur. IP tabanlı her verinin elektrik kablosu üzerinde hızlı ve güvenilir bir şekilde taşınabildiği ve elektronik aletlerin birbirleri ile akıllı ağlar kurabildiği çok geniş uygulamaları olan bir sistemdir. İnternet, telefon, IPTV, VoD, CCTV gibi birçok uygulamalar bu sistem üzerinden ekstra kablolama gerektirmeden elektrik hatları üzerinden gerçekleştirilebilir.

BPL Nasıl Çalışır_?

Yer üstü/yer altı elektrik şebekesinin belirlenen bir noktasında, örneğin mahalle trafosunda fiber vb kaynaktan alınan genişbant erişim sinyali Corinex Alçak Gerilim (LV) veya Orta gerilim (MV) ağ geçidine bağlanır. Corinex ağ geçidi ile genişbant erişim sinyali mahalle trafosundan elektrik şebekesine enjekte edilir. Elektrik şebekesinde sinyal seviyesinin belli seviyede tutulması için belli aralıklarla gerektiğinde Corinex ağ geçidi tekrarlayıcı olarak kullanılır. Binalara gelen erişim sinyali bina altında yeralan Corinex ağ geçidi vasıtasıyla binanın tüm elektrik tesisatına verilir. Bina içi kullanıcılar Corinex adaptörleri ile herhangi bir elektrik pirizinden genişbant erişim hizmeti alırlar.

Türkiye'de bu sistemi METRONET şirketi sunuyor.METRONET'in hizmet verdiği 11 il şunlardır:

Ankara

İstanbul-Avrupa

İstanbul-Asya

İzmir

İzmit

Manisa

Tekirdağ

Diyarbakır

Antalya

Konya

Gaziantep

Ayrıntılı Bilgi İçin : http://www.metronet.com.tr/index.php

Muammer Bey bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 12, 2011, 17:29:10 »
Şimdi müşteri hizmetleri ile görüştüm kemalpaşa da yoklarmış ama yayılıyoruz dedi ilk etapta site ve bloklara veriyorlarmış... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 12, 2011, 17:54:29 »
ankara çankaya seçildiğinde "park sitesi (ön talep)" çıkıyor, şansa bak ki park sitesinde oturuyorum :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2011, 00:23:10 »

Oğuzhan' cım altyapı olayını firma yetkilileri eğer bina yönetiminiz ile anlaşırlarsa bloğunuzun kapısına kadar getiriyorlar. Sonrası zaten abone olmaya kalıyor.
Evet verdikleri modemi evde hangi prize takarsan direk kullanabiliyorsun. Fakat verdikleri modemde kablosunuz internet özelliği mevcut değil. O yüzden bizde hep sabit bir prizde takılı ve oradan kablosuz modem ile dağıtıyorum.
Bazı kötü tarafları var tabi. Mesela bugün elektrik kesildi. Tekrar elektrik geldiğinde internet çalışmıyordu. Müşteri hizmetlerini arayıp sıkıştırmasam düzeleceğide yoktu. 
Ama Türk Telekom' dan daha iyi. Hem daha hızlı internet alıyorum hemde daha ucuz. Torrent ile download konusunda iyi oluyor.
Ayrıca sabit telefon bağlamanız gibi bir şartıda yok

10 Mbit sınırsız internet aylık 40 TL.  Ayrıca kampanyalarıda oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2011, 12:47:22 »
Oğuzhan' cım altyapı olayını firma yetkilileri eğer bina yönetiminiz ile anlaşırlarsa bloğunuzun kapısına kadar getiriyorlar. Sonrası zaten abone olmaya kalıyor.
Evet verdikleri modemi evde hangi prize takarsan direk kullanabiliyorsun. Fakat verdikleri modemde kablosunuz internet özelliği mevcut değil. O yüzden bizde hep sabit bir prizde takılı ve oradan kablosuz modem ile dağıtıyorum.
Bazı kötü tarafları var tabi. Mesela bugün elektrik kesildi. Tekrar elektrik geldiğinde internet çalışmıyordu. Müşteri hizmetlerini arayıp sıkıştırmasam düzeleceğide yoktu. 
Ama Türk Telekom' dan daha iyi. Hem daha hızlı internet alıyorum hemde daha ucuz. Torrent ile download konusunda iyi oluyor.
Ayrıca sabit telefon bağlamanız gibi bir şartıda yok

10 Mbit sınırsız internet aylık 40 TL.  Ayrıca kampanyalarıda oluyor.

Fırat bey
İzmirde bi akrabamızda geçti bu sisteme , her müşteri hizmetlerini aradıklarında ekstra ücret yansıyormus doğrumu bilmiyorum..
Bİde handikap var olayda bence kapıya kadar fiberoptik kabloyla gelen internet ordan bakır kabloya eve giriyor?? Madem oraya kadar getirdin Şebekeye vereceğine normal telefon hattına ver aynı sonucA yaklaşırsın die düşünüyorum... O kadar modem değişimine felam da gerek kalmaz die düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #16 : Ekim 16, 2011, 02:03:12 »
Kerem müşteri hizmetlerini her aradığında telefon faturasına yansıyan tutar dışında ekstra bir maliyeti olmuyor açıkçası :)
BPL modemi zaten kendileri ücretsiz veriyorlar. Eski kablosuz modeme sadece BPL modemden gelen data kablosunu takıp DHCP servisini kapatmak yeterli oluyor.
Galiba artık çeşitli kampanyalar ile kablosuz modemde veriyorlar. Eskiden 2 mbit ttnet hattına 70 küsur TL ödüyordum şimdi 10 mbit sınırsız hatta 40 küsur TL ödüyorum. Üstelik ilk 6 ay 10 küsur TL.
Arada çok fark var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 16, 2011, 20:30:48 »
Kerem müşteri hizmetlerini her aradığında telefon faturasına yansıyan tutar dışında ekstra bir maliyeti olmuyor açıkçası :)
BPL modemi zaten kendileri ücretsiz veriyorlar. Eski kablosuz modeme sadece BPL modemden gelen data kablosunu takıp DHCP servisini kapatmak yeterli oluyor.
Galiba artık çeşitli kampanyalar ile kablosuz modemde veriyorlar. Eskiden 2 mbit ttnet hattına 70 küsur TL ödüyordum şimdi 10 mbit sınırsız hatta 40 küsur TL ödüyorum. Üstelik ilk 6 ay 10 küsur TL.
Arada çok fark var.

Fırat bey gerçekten söyledikleriniz çok güzel şeyler özellikle benim gibi akşamları devamlı nette olan birisi için güzel şeyler..
10 mbit sınırsız 40 küsür....süper
ben 8 e kadar (?) yakında 55 olucak şu an 49 felam ödüyorum ..
Allaha şükür(!!!) bu güne kadar 8 mbit i görmedik hiç.
dhcp servisini anlamadım ama önemli değil..
Bizim buralara gelmedi şehir merkezlerinde var sadece...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 17, 2011, 14:50:08 »
yalnız şöyle bir handikap var :) evet binanın kapısına kadar gayet güzel gelen internet bağlantısı, eğer binanız eski ise ve yine eski tip bir kablolamaya (faz + çıplak nötr ile topraklama gibi) sahip ise verimli çalışmıyor, binanızın ana kofra girişinden bina içerisinde yer alan kablolarınız sağlıklı ve faz+nötr+toprak hatları blendajlı halde ise gayet güzel çalışıyor :)

bu çok önemli bir ayrıntı sedat bey...bu ayrıntıyı biliyorsanız muhtemelen kullanıyorsunu demektir hızı konusunda ne düşünüyorsunuz? ayrıca topraklama hattı olmayuan eski binalarda 0 lama yapıldığında çalışırmı caba? toprak hattını nötr olarka gösterdğimizde cihaz ne tepki verir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 17, 2011, 17:14:41 »
vauv, simetrik hız olması süper ötesi, bununla ne torrent yapılır ama :D
Katılıyorum Alper abi :rofl: :alkis:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)