0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet kameranın açısı çok önemli burada. Piyasada ucuz fiyata satılan 20-50 TL aralığındaki kameralar genelde 120 derece görüş açısına sahipler. Bu kameralarda köşeleri görmek imkansız. Birde 170 derece olanları var ki onlar zaten fiyatından belli. İşte onlar olsa kör nokta olayını biraz daha azaltmış oluyoruz. Birde kamera uzaklık konusunda aldatıcı oluyor haberiniz olsun. Örnek olarak arkanızda 40-50 metre uzaklıktaki aracı ışığın yansıması, havanın kapalı olması, sis v.b etkenlerden dolayı kadrajda göremeyebiliyorsunuz. Ayrıca normalde 1 metre arkanızdaki araç kamerada 4-5 metre uzaklıkta gibi görünüyor. En iyisi sağ ve sol stobun içine birer tane kamera, sağdaki sol köşeyi, soldaki de sağ köşeyi görecek şekilde hafif meğillendirilmiş, iki adet de monitör değme keyfime
geçen cuma izmir balçova migros asmaçatıda yeni hilux tanıtımı vardı bagaj kapağına kamera entegre etmişler yere doğru çok beyendim:)kamera iyi olur bizim corollalara:) ama ekran yok belki ilerde ses sistemiyle komple bir değişikliğe gideriz...
Merhaba. aracında geri görüş kamerası olmasına ragmen park sensörü taktıran var mı. neden park sensörüne ihtiyaç duydunuz. kamera varken park sensörü gereksiz mi olur. teşekkür
Ben kullanıyorum hem kamera hem sesli park sensörü kamera arkadaki engelle olan mesafede yanıltıcı olabiliyor ondan park sensörü kattırdım bide yağmurlu günlerde veya geceleri yine kamera ile cisim arasındaki mesafeyi seçmek bayağı zor oluyor ondan park sensörü mutlaka olmalı bide kamera geri vitese attıktan yaklaşık 3 sn sonra devreye giriyor aslında hemen giriyor ama görüntü 3 sn sonra geliyor hatta arabayı yeni çalılştırmışsanız bide navigasyonun açılmasını bekliyorsunuz .
Kamerayı direk bağlatın. 3 saniye olayı kalmaz. Multimedya cihazınızın ayarı/kullanım şekli nasıldır bilemiyorum ama. Eğer kamera modu varsa kamerayı direk bağlatıp cihazıda tek tuşla kamera moduna almak daha basit olabilir.
Halil bey, zaten stoplara takılan kamera yok. Ben sadece espri olsun diye yazdım. Dediğiniz gibi öncelik orjinalliğin bozulmaması. Ama kamerada güzel oluyor hani Hatta benimkisi geri vitese değil, sürekli bağlı. Ara sıra gözüm kayıyor geriye doğru uzayıp giden yol hoş oluyor. Bundan yıllar önce bir setra marka otobüste görmüştüm, aracın ön panelinde o zaman lcd monitörde değil, şu mini siyah beyaz tvler olurya hani pilli 12 ekran mı ne, onlardan vardı. Otobüsün arkadaki kamerası açıktı seyrede seyrede gitmiştim. Bu geri görüş kamerası taaa o zamandan içimde uhdedir, hayalime kavuştum nihayet. 10-15 yıl sonra.
Osman bey stoplara takılan 180 drece acı yapabilen kameralar mevcut yabancı siteleri incelerseniz görürsünüz tekerleklerin yaptığı manevraya göre dönen kameralar yurt dışında mevcut benim kastım türkiyeden idi yanlış anlaşılmışım o konuda sorun değil ama
Sizin dediğiniz bu kamera stoba değilde plaka aydınlatmasına takılıyor olmasın bende stoba takılan kamerayı yeni duydum .