Gönderen Konu: Geri Görüş Kamerası - Park Sensörü  (Okunma sayısı 14131 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Geri Görüş Kamerası - Park Sensörü
« : Ekim 10, 2011, 09:30:21 »
Merhaba. aracında geri görüş kamerası olmasına ragmen park sensörü taktıran var mı. neden park sensörüne ihtiyaç duydunuz. kamera varken park sensörü gereksiz mi olur. teşekkür
2011 corolla elegant  benzinli manuel

Toyota Club Türkiye

Geri Görüş Kamerası - Park Sensörü
« : Ekim 10, 2011, 09:30:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Geri Görüş Kamerası - Park Sensörü
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2011, 11:31:37 »
Araçımda park sensörü mevcut geri görüş kamerasıda taktırıcam ilk önce görüntü ve ses sistemini değiştikten sonra.Şimdi ben şöyle sıralayım kamera bazen aldatabiliyor veya kör noktalarda kalabiliyor park sensöründe bu hata yüzdesi kameraya göre daha düşük o yüzden geri görüş kamerasını en güzel bütünleyen park sensörüdür Kenan bey eğer maddi imkanlarınız el veriyor ise taktırabilirsiniz ben araçımda 4 arkada 2 önde park sensörü var ama geri görüş kamerası taktırıcam bana göre ikisi ayrılmaz ikiz bence diğer arkadaşlar ne söylerler bilmiyorum.
2006 էօկօէﻪ  νεгรօ 1.6 εlεցﻪռէ

тσуσтα ιçιη кαℓιтє уαℓηız¢α вιя νααт ∂єğιℓ, вιя уαşαм вιçιмι∂ιя.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2011, 12:22:58 »
halil  bey o sensörlerin tanesi 220 tl.onlara iyi bak.. :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2011, 12:36:27 »
Valla tuncay bey sormadım hiç :) fiyatı hakkında bilgim yok ama kenan bey normal taktırabilir :) serviste zaten birşey taktırma mantığı pek bana uygun değil :) Tuncay bey açıkcası bizde park sensörleride okadar verimli değil ben pek güvenmiyorum bazı kör noktalarda kalıyor o yüzden fazla manevra kabiliyeti olmayan bir araç kullanıyoruz ben 2-3 defa git gel yapıyorum :) aslan parcasını yaralamayalım diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2011, 12:43:38 »
halil bey sesli uyarı mesafe belirtmiyor versodaki sensörler.ve denso marka japon sensörler.Servis fiyatı 220 tl dışarda bulamazsınız.Ancak kaza yapmış pert aratan alırsınız.Bİraz kaba araba oldugu için dediğiniz gibi manevra sayısını artırdık..kenan bey geri görüş kamerası işe fazlasıyla yarıyordur..Bazen sensörlerin görmeyecegi alçaklıktaki engelleri geri görüş  akmerası görür.Ama tamponun köşelerine yakın yerleri görebilkiyormusun kamerayla bilmiyorum.Zaten en çok tamponun köşeleri vuruluyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2011, 13:12:24 »
Bende sensör yok. Sadece plaka aydınlatmasına kamera takıldı. Tampon köşeleri kör nokta kalıyor. Ona sensörün de bir çözümü olmaz. Arkadaki araca, duvara, demire, mantara yarım santim kalana kadar yanaşabiliyorum :D. İsterseniz dokanabilirsinizde :).

Sensörler, yola çakılmış demirlere denk gelmezse uyarmayabiliyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2011, 13:35:35 »
Evet kameranın açısı çok  önemli burada. Piyasada  ucuz fiyata satılan 20-50 TL aralığındaki kameralar  genelde 120 derece görüş açısına  sahipler. Bu kameralarda köşeleri görmek imkansız. Birde 170 derece olanları  var ki onlar  zaten fiyatından belli. İşte onlar  olsa  kör nokta  olayını  biraz  daha  azaltmış  oluyoruz.  Birde kamera uzaklık konusunda  aldatıcı  oluyor  haberiniz  olsun. Örnek olarak arkanızda 40-50 metre uzaklıktaki aracı  ışığın yansıması, havanın kapalı olması, sis v.b etkenlerden dolayı  kadrajda göremeyebiliyorsunuz. Ayrıca normalde 1 metre arkanızdaki  araç  kamerada 4-5 metre  uzaklıkta gibi görünüyor.  En iyisi sağ ve sol stobun içine birer tane  kamera, sağdaki sol köşeyi,  soldaki de sağ köşeyi görecek şekilde hafif meğillendirilmiş, iki adet de  monitör  değme  keyfime :) 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2011, 13:40:30 »
geçen cuma izmir balçova migros asmaçatıda yeni hilux tanıtımı vardı bagaj kapağına kamera entegre etmişler yere doğru çok beyendim:)
kamera iyi olur bizim corollalara:) ama ekran yok belki ilerde ses sistemiyle komple bir değişikliğe gideriz...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2011, 16:59:47 »
Evet kameranın açısı çok  önemli burada. Piyasada  ucuz fiyata satılan 20-50 TL aralığındaki kameralar  genelde 120 derece görüş açısına  sahipler. Bu kameralarda köşeleri görmek imkansız. Birde 170 derece olanları  var ki onlar  zaten fiyatından belli. İşte onlar  olsa  kör nokta  olayını  biraz  daha  azaltmış  oluyoruz.  Birde kamera uzaklık konusunda  aldatıcı  oluyor  haberiniz  olsun. Örnek olarak arkanızda 40-50 metre uzaklıktaki aracı  ışığın yansıması, havanın kapalı olması, sis v.b etkenlerden dolayı  kadrajda göremeyebiliyorsunuz. Ayrıca normalde 1 metre arkanızdaki  araç  kamerada 4-5 metre  uzaklıkta gibi görünüyor.  En iyisi sağ ve sol stobun içine birer tane  kamera, sağdaki sol köşeyi,  soldaki de sağ köşeyi görecek şekilde hafif meğillendirilmiş, iki adet de  monitör  değme  keyfime :) 

geçen cuma izmir balçova migros asmaçatıda yeni hilux tanıtımı vardı bagaj kapağına kamera entegre etmişler yere doğru çok beyendim:)
kamera iyi olur bizim corollalara:) ama ekran yok belki ilerde ses sistemiyle komple bir değişikliğe gideriz...
Osman bey ben açıkcası stoplara takılan geri kamerası görmedim o yüzden yorum yapamıcam ama aracımın orjinali ile oynanacaksa hiç takmam daha iyi :) zaten atalarımız ne demiş ucuz etin yahnisi yenmez diye boşa dememişler herşeyde öyle birşeyin bedeli var eğer o bedelinin altında alıyor isen zaten mutlak bir problem vardır :)
Serdar bey taktıralım iyi olurda :) fiyatlar uçuk biraz bende istiyorum özelliklede versolar için şart manevra kabiliyeti zaten düşük git gel git gel :) gören otobus tır dönderiyoruz sanır :) o yüzden lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2011, 09:09:17 »
Halil bey, zaten stoplara  takılan kamera  yok. Ben sadece espri olsun diye  yazdım. ;)   Dediğiniz  gibi öncelik orjinalliğin  bozulmaması. Ama kamerada güzel oluyor  hani :)  Hatta benimkisi geri vitese  değil,  sürekli  bağlı. Ara sıra gözüm kayıyor  geriye doğru uzayıp giden yol hoş  oluyor.  Bundan yıllar önce  bir setra marka otobüste görmüştüm, aracın ön panelinde o zaman lcd monitörde  değil, şu mini siyah beyaz tvler  olurya  hani pilli 12 ekran mı ne, onlardan  vardı. Otobüsün arkadaki kamerası açıktı seyrede  seyrede gitmiştim. Bu geri görüş kamerası taaa o zamandan içimde  uhdedir,  hayalime  kavuştum nihayet. 10-15 yıl sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 11, 2011, 09:33:33 »
Merhaba. aracında geri görüş kamerası olmasına ragmen park sensörü taktıran var mı. neden park sensörüne ihtiyaç duydunuz. kamera varken park sensörü gereksiz mi olur. teşekkür
Ben kullanıyorum hem kamera hem sesli park sensörü kamera arkadaki engelle olan mesafede yanıltıcı olabiliyor ondan park sensörü kattırdım bide yağmurlu günlerde veya geceleri yine kamera ile cisim arasındaki mesafeyi seçmek bayağı zor oluyor ondan park sensörü mutlaka olmalı bide kamera geri vitese attıktan yaklaşık 3 sn sonra devreye giriyor aslında hemen giriyor ama görüntü 3 sn sonra geliyor hatta arabayı yeni çalılştırmışsanız bide navigasyonun açılmasını bekliyorsunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 11, 2011, 09:39:37 »
Ben kullanıyorum hem kamera hem sesli park sensörü kamera arkadaki engelle olan mesafede yanıltıcı olabiliyor ondan park sensörü kattırdım bide yağmurlu günlerde veya geceleri yine kamera ile cisim arasındaki mesafeyi seçmek bayağı zor oluyor ondan park sensörü mutlaka olmalı bide kamera geri vitese attıktan yaklaşık 3 sn sonra devreye giriyor aslında hemen giriyor ama görüntü 3 sn sonra geliyor hatta arabayı yeni çalılştırmışsanız bide navigasyonun açılmasını bekliyorsunuz .

Kamerayı direk bağlatın. 3 saniye olayı kalmaz. Multimedya cihazınızın ayarı/kullanım şekli nasıldır bilemiyorum ama. Eğer kamera modu varsa kamerayı direk bağlatıp cihazıda tek tuşla kamera moduna  almak daha basit olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Ekim 11, 2011, 10:21:16 »
Kamerayı direk bağlatın. 3 saniye olayı kalmaz. Multimedya cihazınızın ayarı/kullanım şekli nasıldır bilemiyorum ama. Eğer kamera modu varsa kamerayı direk bağlatıp cihazıda tek tuşla kamera moduna  almak daha basit olabilir.
Osman abi cihazım navitecin corollaya özel olan navigasyon cihazı geri vitese taktım mı otomatik görüntü geliyor bu haliyle memnunum ama kamera arkadaki cisim ile araç arasındaki mesafede yanıltıcı oluyor güzel yanı ne misal geriye gideceksiniz park sensörü ötüyor kameraya bakıp arkadaki cisimi görebiliyorsunuz ama sadece kamera arkadaki cisim ile olan mesafeyi ölçmenize yeterli olmuyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 11, 2011, 11:05:51 »
Haklısın. Mesafe konusundaki muzdaripliğimi yukarıdaki mesajımda belirtmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2011, 21:25:47 »
Halil bey, zaten stoplara  takılan kamera  yok. Ben sadece espri olsun diye  yazdım. ;)   Dediğiniz  gibi öncelik orjinalliğin  bozulmaması. Ama kamerada güzel oluyor  hani :)  Hatta benimkisi geri vitese  değil,  sürekli  bağlı. Ara sıra gözüm kayıyor  geriye doğru uzayıp giden yol hoş  oluyor.  Bundan yıllar önce  bir setra marka otobüste görmüştüm, aracın ön panelinde o zaman lcd monitörde  değil, şu mini siyah beyaz tvler  olurya  hani pilli 12 ekran mı ne, onlardan  vardı. Otobüsün arkadaki kamerası açıktı seyrede  seyrede gitmiştim. Bu geri görüş kamerası taaa o zamandan içimde  uhdedir,  hayalime  kavuştum nihayet. 10-15 yıl sonra.

Osman bey stoplara takılan :) 180 drece acı yapabilen kameralar mevcut yabancı siteleri incelerseniz görürsünüz  ;) tekerleklerin yaptığı manevraya göre  dönen kameralar yurt dışında mevcut benim kastım türkiyeden idi yanlış anlaşılmışım o konuda sorun değil ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2011, 21:45:46 »
Osman bey stoplara takılan :) 180 drece acı yapabilen kameralar mevcut yabancı siteleri incelerseniz görürsünüz  ;) tekerleklerin yaptığı manevraya göre  dönen kameralar yurt dışında mevcut benim kastım türkiyeden idi yanlış anlaşılmışım o konuda sorun değil ama :)
Sizin dediğiniz bu kamera stoba değilde plaka aydınlatmasına takılıyor olmasın bende stoba takılan kamerayı yeni duydum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2011, 21:50:11 »
Sizin dediğiniz bu kamera stoba değilde plaka aydınlatmasına takılıyor olmasın bende stoba takılan kamerayı yeni duydum .

Yanlış hatırlamıyor isem royalix diye bir marka ama uygulaması tr de yok bende onu sordum ama osman bey esbiri yapmış :) bulabilirsem siteyi paylaşırım burda hepimizin inceleme şansı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 12, 2011, 11:40:03 »
Evet ben espri  yapmıştım  ama sakın gerçek olmasın.  Bilindiği üzere genelde  geri görüş kameraları tamponda yada  plaka aydınlatma ampüllerinin birisinin yerine  takılıyor.  Stoplara takılan vardır  belki ama inanın daha görmedim. Ama bir internet sitesinde 4*4 bir  aracın yan aynaları monitördü, yani yan ayna yerine kameralardan görüntü alan monitörler  vardı. Ama kameralar nereye monte idi hatırlayamıyorum şimdi.  Yani teknoloji ilerliyor, illaki  yok öyle şey diye  diretmemek  lazım. Belki var ama bizim haberimiz  yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Ekim 12, 2011, 15:49:48 »
benim aracımda geri görüş kamerası var bunun  yanında servis tarafından orjinal park sensörü de taktırdık.
fakat sadece sesli uyarı yapan sensör takılmış.