Gönderen Konu: Mısır'ın gözdeleri: Doğan ve Şahin!  (Okunma sayısı 4519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Mısır'ın gözdeleri: Doğan ve Şahin!
« : Ekim 10, 2011, 09:26:46 »

Mısır yollarının vazgeçilmez otomobilleri onlar! Onları orada makam aracı olarak görmek bile mümkün!

Türk otomobil üreticisi Tofaş tarafından Fiat lisansı ile Türkiye'de üretilen ve kuş serisi arabaları olarak bilinen Doğan ve Şahin, Mısır yollarının vazgeçilmez otomobilleri olmaya devam ediyor.

Tofaş ve Mısır devlet şirketi Nasr Araba Fabrikası işbirliğiyle Mısır'da 1991 ile 2009 yılları arasında montajı yapılan Doğan ve Şahin, Mısır'ın zorlu yol koşullarında varlığını başarı ile sürdürüyor.

Mısır'da Şahin genellikle taksi olarak, Doğan ise özel kullanım için tercih edilirken, Mısır ordusu dahil birçok kamu kurum ve kuruluşlarında Tofaş amblemli Doğan marka otomobilleri, makam aracı olarak görmek mümkün.

Türkiye üretimi 2003 yılında sona eren kuş serisi Doğan ve Şahin, Mısır'da 2009 yılına kadar piyasaya sürüldü.

Yüzde 96'sı çöller ile kaplı olan ve bozuk yol koşullarının her yerde kendini gösterdiği Mısır'da, halk ve taksi şoförleri, bu pratik, dayanıklı ve yakıt tasarrufu sağlayan Türk otomobillerini tutmaya devam ediyor.

Satışlardaki azalma nedeniyle 2009 yılında Doğan ve Şahin'in Mısır'daki montajına son verildi, fakat Doğan ve Şahin'in ikinci eli ülkede halen değerli.

Mısır montajlı 2005 model bir Doğan, araba pazarlarında 40 bin pounda (10 bin Türk Lirası) rahatlıkla alıcı bulabiliyor.

Mısırlı taksicilerin gönlünde taht kuran Şahin'in ülkedeki takma adı "Saruh" yani "Füze". Mısırlı taksiciler Şahin'i pratik, parçası ucuz ve dayanıklı olduğu için tercih ettiklerini söylüyorlar.

Kahireli taksi şoförü Muhammed Ala, Şahin'in pratik kullanımı ve yedek parça bolluğundan dolayı tercih edildiğini ifade ederken, Hasan El Arabi isimli başka bir taksi şoförü, "Şahin tam Mısır şartlarının arabası. İstediğin cadde ve sokağa girebilirsin, altı yüksek ve dayanıklı" diye konuştu.

Şoförlerin Şahin'de en beğendikleri özellik ise araca her türlü aksesuarın kolaylıkla takılabilmesi.

Otomobil üreticisi bir firmada genel müdür olan İhab Muhammed, Doğan ile Şahin'in yeni teknoloji kullanması halinde Mısır'da tekrar satışa sunulabileceğine inanıyor ve Nasr Araba Fabrikası'nın Lada üretiminin devam ettiriyor olmasını buna örnek gösteriyor.

Doğan ve Şahin'in, Mısır'a ilk geldiğinde üst gelir düzeyine sahip insanlar tarafından da tercih edildiğini ifade eden Muhammed, "Bu araçları halen seven bir kitle var. Genellikle taksiciler Şahin'den vazgeçmek istemiyorlar. Bu arabaların ülkemizde tutulmasının sebebi, parçasının servis hizmeti olmadan takılabilmesi ve bakkalda dahi yedek parçasının bulunmasıdır" diye konuştu.

Mısır'da başladığı Kuzey Afrika macerasına Etiyopya'da devam eden Şahin, 2010 yılına kadar bu ülkede Hollanda Otomobil Şirketi DOCC tarafından DOCC adı altına satışa sunuldu. Şahin'in Türkiye'de başlayan üretim tarihi, Etiyopya'da son buldu.

Kaynak :Habertürk
http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/677666-misirin-gozdeleri-dogan-ve-sahin
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Toyota Club Türkiye

Mısır'ın gözdeleri: Doğan ve Şahin!
« : Ekim 10, 2011, 09:26:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Mısır'ın gözdeleri: Doğan ve Şahin!
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2011, 09:50:23 »
Vay arkadaş şu şahan dogan ne degerli arabaymış.Mısırlılar da uyanır da geç kalır.Türk milletini 20 sene bu arabalara mecbur ettiler parçası ucuz her yerde var diye bir piyasa yapıp millete satıp durdular.İnsanımız o dönemde kör tabi bu yalanlara kanıp aynı fiyata avrupa araba alıp binmediler.Seneler sonra herkes farkına var dı ama bize çok saglam bir ders oldu.Gençlik hatalarımdan biri olarak gördügüm 93 dogan aracım aklıma geldikçe heö sinirleniyorum hemde gülüyorum.Cumartesi pazar işim hazırdı hep kesin sanayiye gidilecek arabanın biryerleri yaptırılacak .Parçalar çok ucuz degiştir dur .En uzun ömürlü parçası 1 yıl felan gidiyor.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2011, 12:02:54 »
Vay arkadaş şu şahan dogan ne degerli arabaymış.Mısırlılar da uyanır da geç kalır.Türk milletini 20 sene bu arabalara mecbur ettiler parçası ucuz her yerde var diye bir piyasa yapıp millete satıp durdular.İnsanımız o dönemde kör tabi bu yalanlara kanıp aynı fiyata avrupa araba alıp binmediler.Seneler sonra herkes farkına var dı ama bize çok saglam bir ders oldu.Gençlik hatalarımdan biri olarak gördügüm 93 dogan aracım aklıma geldikçe heö sinirleniyorum hemde gülüyorum.Cumartesi pazar işim hazırdı hep kesin sanayiye gidilecek arabanın biryerleri yaptırılacak .Parçalar çok ucuz degiştir dur .En uzun ömürlü parçası 1 yıl felan gidiyor.

mecbur ettiler??
yapmayın allahaşkına, kimsenin kafasına silah dayayıp da satmadılar onu, canı isteyen gitti aldı, dahası parasına ona yeten gitti aldı,,
ama dediğiniz bir kısmında haklısınız, "piyasa yapma, yada yaratma(yanlış anlamadıysam)" satışı iyi değil diye şuan ülkemizde nice arabalar bekliyor; volvo ile saab neredeyse aynı, hatta param olsa gider direk saab alırım volvo yerine, hatta mercedes yerine, ama işte ülkemizdeki o saçma sapan "tutma" olayı var ya, "yok ya o pek tutulmuyor" denilip kalite timsali araçlar alınıp satılmyor,, e tabi bir de işin ekonomi kısmı var, demekki adamların paraları bunlara yetiyor,, :D
ve tabi makam aracı yapılması da mantıklı, bizde en küçük belediyelere bile mercedes s350 verilip ekonomi ağlatılırken adamların şahin alıp işlerini görmesi daha mantıklı, ondan sonra bizdeki gibi her dk yeni zam ihtimali düşer,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2011, 12:41:44 »
Benim anlatmaya çalıştıgım şey kısmi olarak sizin anladıgınız şey degil niye diyecek olursak .Tamam toplumumuz ve sanayicimiz insanları kendi istedikleri tarafa çekiyor taki insanlar kendileri olayın farkına varana kadar .Parçası ucuz bakkalda dahi var.İyi araba parça bozmaz kolay kolay zaten parçasıda bundan dolayı bakkalda bile satılmaz.Yakıt ekonomisi deniyor hiçte ekonomik degik bugün normal bir kuş serisi lpg de dahi 300 -320 krş gibi rakamlar yakıyor .Günümüz arabaları degil daha eski teknolojiye sahip avrupa araçlar bile benzinde burakamın biraz üstünü yakıyor.Şimdi her olayda bir devlet yerme politikası izliyoruz kesin bir pay çıkartıyoruz .Devlet halkına bedava araba bile dagıtsa veya ne yaparsa yapsın en ufak bir sıkıntıda veya problemde burası TÜRKİYE normal diyoruz .Yapılanı edileni bir kalemde silip atıyoruz.Niye bizde Türküz .Ben devletimin Makam aracı Mercedes olmasından gurur duyuyorum.İnşallah daha iyileri verilir makam araçları olarak bence bu bir ülkenin gücünü sembolize eder.Bir bakan veya Üst düzey bir yönetici Şahinle makama gelse veya üst düzey bir ülkenin bakanını karşılasa birincisi dış ülkelerde ki bizim görünüşümüz ne olur veya halk gözüyle demekki biz fakir bir ülkeyiz deriz .İşte mantık bu olmalı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2011, 13:46:33 »
Benim anlatmaya çalıştıgım şey kısmi olarak sizin anladıgınız şey degil niye diyecek olursak .Tamam toplumumuz ve sanayicimiz insanları kendi istedikleri tarafa çekiyor taki insanlar kendileri olayın farkına varana kadar .Parçası ucuz bakkalda dahi var.İyi araba parça bozmaz kolay kolay zaten parçasıda bundan dolayı bakkalda bile satılmaz.Yakıt ekonomisi deniyor hiçte ekonomik degik bugün normal bir kuş serisi lpg de dahi 300 -320 krş gibi rakamlar yakıyor .Günümüz arabaları degil daha eski teknolojiye sahip avrupa araçlar bile benzinde burakamın biraz üstünü yakıyor.Şimdi her olayda bir devlet yerme politikası izliyoruz kesin bir pay çıkartıyoruz .Devlet halkına bedava araba bile dagıtsa veya ne yaparsa yapsın en ufak bir sıkıntıda veya problemde burası TÜRKİYE normal diyoruz .Yapılanı edileni bir kalemde silip atıyoruz.Niye bizde Türküz .Ben devletimin Makam aracı Mercedes olmasından gurur duyuyorum.İnşallah daha iyileri verilir makam araçları olarak bence bu bir ülkenin gücünü sembolize eder.Bir bakan veya Üst düzey bir yönetici Şahinle makama gelse veya üst düzey bir ülkenin bakanını karşılasa birincisi dış ülkelerde ki bizim görünüşümüz ne olur veya halk gözüyle demekki biz fakir bir ülkeyiz deriz .İşte mantık bu olmalı

size bir anı
iç anadoludan bir şehrimizin adalet komisyon başkanı yani en kıdemli hakimi ve mahkeme başkanı sayın bakanın konvoyuna makam aracı kuş serisinden diye korumalarca alınmamış.
adamcağız sonraları bu tip karşılamalara kendi şahsi arabasıyla gitmiş...
bizim genimizde şekilcilik var... kendi kardeşim bile ben öğrenciyken sonrasında ihtisas yaparken pratik giyinip saçımızı bile zor tararken ve yün yelek giyerken bana "kamyon şöförü" gibi gezme derdi:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2011, 13:52:29 »
Kesinlikle doğrusun üstat çok doğru +1!!!
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2011, 18:35:52 »
Herkesin şahsi fikrine saygı duyuyorum .Benim fikirlerim bu yönde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2011, 18:39:39 »
ya tamam, belediye başkanına, valiye, kaymakama da şahin/doğan verilsin demiyorum ama sokakta onlarca aç, okumuş işsiz varken 300.000liralık 8 silindir bir mercedes yerine, misal dizel bir corolla, megane laguna, civic verilse... işin ekonomiye bindirdiği yükü de düşününce elin mısırlısına da hak vermemek elde değil demek istiyorum,, alın size şekilse şekil,, işte ben bu yüzden bir ilçe belediye başkanının altında bilmem kaç binliralık mercedesin bmw'nin olmasını garipsiyorum,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2011, 20:40:54 »
Acaba mısırlı taksıcılerde cengız kurtoglu dınlıyormu?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2011, 20:07:34 »
ah ahh... yılların arabaları şimidiki apaçi arabaları
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 17, 2011, 23:11:02 »
Mısırlının kafası az bi şey çalışsa kutsal apis öküzüne tapmazdı
(Pramitelri karıştırmayın, onları  uzaylılar yapmış)