Gönderen Konu: sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor  (Okunma sayısı 26186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor
« : Ekim 09, 2011, 18:58:19 »
selam  dostlar
2004 corolla aracım sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor. 1 haftadır böyle neden olabilir. araba o kadar titriyor çalıştırınca motor zıplıyor resmen devir 1000 i görüyor ve birkaç saniye sonra on kaputu bile hareket ettirerek stop ediyor
not: havalar sıcak ve benzin pombası daha önce değişmişti. benzini de kötü yerden almam. filtreden midir acaba
yardımcı olursanız sevinirim

Toyota Club Türkiye

sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor
« : Ekim 09, 2011, 18:58:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2011, 18:33:41 »
bir yardım dostlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2011, 22:27:08 »
Depodaki benzin uzun süre beklemesinden dolayı böyle bir sorun oluşabiliyor. Benim 2003 Corollamdada benzeri bir problem vardı sabahları araba sizin belirttiğiniz gibi titreyerek çalışıp stop ediyor ve 3-4 marşta zorla çalışyordu, Tanıdık bir usta benzinden kaynaklanıyor olabilir benzini tamamen bitir sonra benzin al daha sonra bakalım dedi. bende benzin bitmek üzereyken yeni benzin aldımi şu anda arabam canavar gibi çalışyor.
Hava sıcak demişsiniz, ben aracım hava sıcakkende aynı sorunu yaşıyordum tabi hava soğudukça sorun katlanarak arttı. Çok şükür şu anda bir problemi kalmadı, az kasın yakıt sisteminde sökülmedik yer kalmayacaktı.

Benzin pompasını orjinalle mi değiştirdiniz yoksa yan sanayi mi? Yan sanayi benzin pompası ise yeterli basıç vermiyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2011, 23:23:12 »
cevap verdiğin için sağol
benzin pompasını yan sanayi taktırmıştım. denicem dediğini benzin uzun süre depoda kalmış olabilir yaz ayı idi sonuçta. zaten lamba yanıyor bitmesini bekliyelim bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2011, 17:08:13 »
İnşallah sorun benzindendir. Toyotoların yedek deposu biraz çok alıyor. Ben benzinde 150 km gittim ama hala bitmemişti. Siz yinede tetbirli olun benzin bitirip yolda kalmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2012, 13:30:44 »
arkadaşlar bende de aynı sorun var aracım 2003 sol tüplü sabahları genelde soğuk havalarda ilk çalıştırmada oluyor çalışıp birden  devir düşüyor ve stop ediyor ondan sonra gün boyu o sorun olmuyor sabah motor soğukken oluyor çözüm bulamadım ve beni çok sıkıyor
2003 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2012, 20:49:27 »
Hayrettin bey aynı sorun yüzüden 2-3 yıldır her sonbaharda benimde canım sıkılyordu.

Geçen yıl sorunun kaynağını budum, sorun depoda bekleyen benzinin özelliğini yitirmesi. Yazın LPGli araçlar hemen tüpe geçtiği için benzin depoda üzün süre bekliyor bide buna sıcak havayıda eklersek benzin özelliğini daha çok kaybediyor. Bu durum hava sıcaklıkların düşmeye başladığı sonbaharda belirtiğiniz problemin oluşmasına neden oluyor.

Çözümü çok kolay depodaki benzini bitirip yeni benzin almak. Benzin bitinceye kadar bekleyemem diyorsanız benim bu yıl yaptığım gibi depoyu boşaltırıp yeni benzin almak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2012, 20:58:53 »
geçtiğimiz ay aynı sorunu benim aracımda da yaşamıştım. sabahları yada işten çıkışta aracı ilk çalıştırmada hemn stop ediyordu, araç ısınınca normale dönüyordu. son 140bin bakımına götürdüğümde sorun kendiliğinden çözülmüştü.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2012, 17:23:59 »
Ömer Bey, sorunu çözdüm :) sizin dediklerinizi uyguladım hatta opeli değiştirip shell den benzin aldım ama sorun çözülmedi. En son daha öncede ustamın dediği gibi oldu gaz kelebeğini söktük orda gaz kelebeğine bağlı jikle görevini gören mıknatıslı bir parça var o kırıktı (nasıl kırıldığını anlamadım benden önceki sahipte olmuş) o parçayı bulamadığım için çıkma gaz kelebeği bulduk ve değiştirdik artık sorun çözüldü soğuk havada hemen çalışıyor yüksek devirde başlıyor motor ısınınca 600 devirde kalıyor bu sorunu olan arkadaşlar birde anlattığım parçaya baksınlar ben 6 ay uğraştım malesef :)
2003 corolla sol