0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar arabamı geçen hafta 40.000 bakımdan çıkarmiştım ve devirdaim pompası değişmişti... önceden böyle bir sorunum yoktu. sorun şuki; arabam 1500 devirdeyken hangi viteste olursa olsun gaza yüklendiğimde motor sesi eskisine göre değişik çıkıyor. (özellikle en çok 2.viteste) 3000dd gelince o ses kesilip alıştığım motor sesini duyuyorum. sanki hava filtresi takmışım gibi boğulma sesi geliyor. pazartesi günü servisten çıkardım aracımı. aklıma egzoz geliyor ama arabayı servisten aldığımdan beri altını herhangi bir yere sürtmedim vurmadım. sizce sorun ne olabilir. bugün tekrar test ettim sanki bir ara rampa çıkarken gaza sonuna kadar basmama rağmen devir çok kısa bir süre yerinde saydı. fikir düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Yeni nesil Valvematic motorlarda aynen dediğiniz gibi açık hava filtresi takmış gibi bir ses var bu bildiğim kadarıyla normal. Birde imkan varsa 1.0 veya 1.33 yaris test edin bu sesi daha çok duyarsınız.
evet o ses benim arabada da var yüksek devirlerde açık hava filtresi sesi geliyo ama 5000 r.p.m den sonra
Bahadır bey , nedir bu toyotadan çektiğimiz, sizinle daha önceden de yazışmıştık.Benim volant, debriyaj seti x2 kere, şanzıman değişti, araba adam olmadı hala, bahsettiğin yüksek devirde rüzgar sesine benzer ses bendede var ama daha oraya gelemedik, arabaı vitese takabilsek dua edicem.Satmakdan başka çözüm yok gibi..
rüzgar sesine benzer vites kolunun altından gelen sesi tarif etmeye çalıştım, 1 kere ben ödedim, debriyaj seti cepden , haricindekileri garantiden, sabır taşı oldum ama çok uğraştım, malesef çözüm yok yine aynı araba.isteksiz , değişik bir motor sesi, ayarsız bir gaz pedalı, düşük hızla ilerlemek çok zor, zıplaya zıplaya, gaza yüklensen çok geç tepki veriyor, bir dünya sorun işte bahsettikçe canım sıkılıyor.