Gönderen Konu: avensis yardım  (Okunma sayısı 1773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
avensis yardım
« : Ekim 09, 2011, 16:11:19 »
arkadaşlar arabamı geçen hafta 40.000 bakımdan çıkarmiştım ve devirdaim pompası değişmişti...

önceden böyle bir sorunum yoktu. sorun şuki; arabam 1500 devirdeyken hangi viteste olursa olsun gaza yüklendiğimde motor sesi eskisine göre değişik çıkıyor. (özellikle en çok 2.viteste) 3000dd gelince o ses kesilip alıştığım motor sesini duyuyorum. sanki hava filtresi takmışım gibi boğulma sesi geliyor. pazartesi günü servisten çıkardım aracımı. aklıma egzoz geliyor ama arabayı servisten aldığımdan beri altını herhangi bir yere sürtmedim vurmadım. sizce sorun ne olabilir. bugün tekrar test ettim sanki bir ara rampa çıkarken gaza sonuna kadar basmama rağmen devir çok kısa bir süre yerinde saydı. fikir düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

avensis yardım
« : Ekim 09, 2011, 16:11:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2011, 20:08:46 »
valla hersey olabilir.Siz hava filtresine bir bakın kaputu açında.40 binde hava filtresini değişiyorlar.yerine tam oturtamamıstır ters takmıstır bişeyler olmustur..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2011, 20:24:25 »
arkadaşlar arabamı geçen hafta 40.000 bakımdan çıkarmiştım ve devirdaim pompası değişmişti...

önceden böyle bir sorunum yoktu. sorun şuki; arabam 1500 devirdeyken hangi viteste olursa olsun gaza yüklendiğimde motor sesi eskisine göre değişik çıkıyor. (özellikle en çok 2.viteste) 3000dd gelince o ses kesilip alıştığım motor sesini duyuyorum. sanki hava filtresi takmışım gibi boğulma sesi geliyor. pazartesi günü servisten çıkardım aracımı. aklıma egzoz geliyor ama arabayı servisten aldığımdan beri altını herhangi bir yere sürtmedim vurmadım. sizce sorun ne olabilir. bugün tekrar test ettim sanki bir ara rampa çıkarken gaza sonuna kadar basmama rağmen devir çok kısa bir süre yerinde saydı. fikir düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Yeni nesil Valvematic motorlarda aynen dediğiniz gibi açık hava filtresi takmış gibi bir ses var bu bildiğim kadarıyla normal. Birde imkan varsa 1.0 veya 1.33 yaris test edin bu sesi daha çok duyarsınız.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2011, 20:26:12 »
Yeni nesil Valvematic motorlarda aynen dediğiniz gibi açık hava filtresi takmış gibi bir ses var bu bildiğim kadarıyla normal. Birde imkan varsa 1.0 veya 1.33 yaris test edin bu sesi daha çok duyarsınız.

dediğiniz doğrudur ama 40.000 bakıma kadar bir sorun yoktu hava filtresinide kontrol ettim...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2011, 20:28:35 »
evet o ses benim arabada da var yüksek devirlerde açık hava filtresi sesi geliyo ama 5000 r.p.m den sonra
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2011, 20:35:26 »
evet o ses benim arabada da var yüksek devirlerde açık hava filtresi sesi geliyo ama 5000 r.p.m den sonra

Benimde hoşuma gitmedi değil ses ama sanki bir sorun varmış gibi hissediyorum :) 1500-3000 dd arası tok bir ses var :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2011, 20:39:07 »
aslında güzel bir ses vites değişimlerinde özellikle hoşuma gidiyorda abi sen yinede bi göster derim birden böyle olması normal olmayabilir.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2011, 23:29:58 »
Bahadır bey , nedir bu toyotadan çektiğimiz, sizinle daha önceden de yazışmıştık.Benim volant, debriyaj seti x2 kere, şanzıman değişti, araba adam olmadı hala, bahsettiğin yüksek devirde rüzgar sesine benzer ses bendede var ama daha oraya gelemedik, arabaı vitese takabilsek dua edicem.Satmakdan başka çözüm yok gibi..
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2011, 23:39:46 »
Bahadır bey , nedir bu toyotadan çektiğimiz, sizinle daha önceden de yazışmıştık.Benim volant, debriyaj seti x2 kere, şanzıman değişti, araba adam olmadı hala, bahsettiğin yüksek devirde rüzgar sesine benzer ses bendede var ama daha oraya gelemedik, arabaı vitese takabilsek dua edicem.Satmakdan başka çözüm yok gibi..

Vites geçişleri bendede nadiren kemikli olabiliyor. kış aylarında motor ısınana kadar usandıryor malesef...

100km'den sonra rüzgar sesi alıyorum buna yapılacak bir şey yok... 

Saydığınız volant, debriyaj seti ve şanzıman garantiden mi değişti?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2011, 00:06:23 »
rüzgar sesine benzer vites kolunun altından gelen sesi tarif etmeye çalıştım, 1 kere ben ödedim, debriyaj seti cepden , haricindekileri garantiden, sabır taşı oldum ama çok uğraştım, malesef çözüm yok yine aynı araba.isteksiz , değişik bir motor sesi, ayarsız bir gaz pedalı, düşük hızla ilerlemek çok zor, zıplaya zıplaya, gaza yüklensen çok geç tepki veriyor, bir dünya sorun işte bahsettikçe canım sıkılıyor.
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2011, 00:19:48 »
rüzgar sesine benzer vites kolunun altından gelen sesi tarif etmeye çalıştım, 1 kere ben ödedim, debriyaj seti cepden , haricindekileri garantiden, sabır taşı oldum ama çok uğraştım, malesef çözüm yok yine aynı araba.isteksiz , değişik bir motor sesi, ayarsız bir gaz pedalı, düşük hızla ilerlemek çok zor, zıplaya zıplaya, gaza yüklensen çok geç tepki veriyor, bir dünya sorun işte bahsettikçe canım sıkılıyor.

Çok enteresan gerçekten.. söyleyecek söz bulamıyorum toyota gibi markada sorunların çözülememesi çok ilginç... aracınızı istanbula getirip baktırırsanız belki çözüm bulunabilir...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2011, 00:23:34 »
toyota merkez den bir yetkili ile görüşüyorum, artık o ne derse onu yapıcaz, burdaki servisler yağ su değişmeyi anca yapıyorlar.. artık pes dedim.
2009 avensis