Gönderen Konu: Servislerin En Sevdiği 9 Aldatma Yöntemi ...  (Okunma sayısı 3798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Servislerin En Sevdiği 9 Aldatma Yöntemi ...
« : Ekim 08, 2011, 23:53:53 »
Tüm Otomobil dergilerini alıp okumayı ve biriktirmeyi severim... Bu hafta Auto Show dergisi , yenilenmiş boyut ve akışıyla çok güzeldi.
Ancak bir konu çok ilgimi çekti ve sizle paylaşmak istedim ....

1. Motor Yağı ...
İddia : En basit motorlara bile pahalı bir tür olan sentetik yağlar konuluyor... Pahalı yağı koyarak servis karını arttırıyor.
Öneri : Kullanım kitapçığındaki listenen uygun yağı satın alıp yağ değişimini kendiniz yaptırın...

2. Kontrol ...
İddia : Pahalı motor yağı kullanıldığında bakım peryotlarının uzuyacağı söyleniyor. Ama çoğunlukla bu sürelere uyulmadan araç servise gidiyor...
Öneri : Değişken bakım peryotları yerine sabit peryotları tercih etmek genellikle daha uygun maliyetli olur...

3. Cam Suyu ...
İddia : İster konulmuş ister konulmamış olsun faturalarda pahalı bir cam suyu katkısı kalemi mutlaka olur...
Öneri : Servise gitmeden önce otomobilin cam suyu haznesini ağzına kadar dodurun...

4. Kontrol II
İddia : Fatura dökümünde yer alan bazı tamiratlar - değişimler işlemlerinin bazılarının aslında yapılmadığını gördüğümüz örneklere rastladık.
Öneri : Bazı kontrol noktaları oluşturun . Örneğin yedek lastiğin havasını indirin. Veya yağ filtresini işaretleyin. Bu şekilde kendinizce denetleyip , sınayabilirsiniz .

5. TÜV'e Hazırlık ...
İddia : Kontroller sırasında kullanıcıya sadece ufak sorunlar bildiriliyor. Tamir sözleşmesi imzalandıktan sonra daha büyük problemler araç sahibine bildiriliyor.
Öneri : Ucu açık sözleşmelere imza atmayın ... Tamir edilecek kalemlerin tek tek listelenmesini ve fiyatlandırılmasını isteyin ...

6. Küçük Parçalar ...
İddia : Fatura dökümünde yer alan bazı değişen kalemlerin açık bir şekilde sınıflandıramayabilirsiniz. Ayrıca ekstradan hesaplanmaması gereken işlemlerede rastlayabilirsiniz.
Öneri : Faturadaki bu tür kalemleri tek tek kontrol edin, şüphelendikleriniziin servis yetkilisi tarafından tek tek araç başında gösterilmesini ve açıklanmasını isteyin....

7. Azot Gazı ..
İddia : Lastik değişimlerinde müşterilere yakıt tasarrufu sağlayacağı iddiasıyla müşterilere azot gazı doldurulması tavsiye edilir. Tabiki ek ücret.
Öneri : Atmosferdeki normal azot miktarı zaten yüzde 78 dir. Yani tamamını azotla doldurmak hiçbir ayda vermez.

8. Frenler ...
İddia : Fren diskleri ve balataları olması gerekenden bir kaç bin km daha önceden , yani erken değiştirilir.
Öneri : Değişmesi istenen parçanın size gösterilmesini isteyin ....

9. Akü ...
İddia : Bir otomobil yeterli şarj edilmemiş bir aküyle servise geliyor. Kontrolün ardından sürücüye akünün artık kullanılamayacak durumda olduğu söyleniyor.
Öneri : Yeni bir akü almadan , eskisini tam bir şarj ettirin . Eğer bunun ardındanda akü yeterli performansı gösteremiyor ise o zaman değiştirmelerine izin verin...

Umarım faydası olur. Sizinle sadece paylaşmak istedim... :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 08, 2011, 23:53:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Servislerin En Sevdiği 9 Aldatma Yöntemi ...
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2011, 00:00:49 »
Güzel paylaşım elinize sağlık.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2011, 16:54:12 »
Teşekkürler Mustafa Bey,
Aklımızın bir köşesinde durmasında fayda var,
özellikle silecek suyuna dikkat edeceğim bakıma giderken :D
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2011, 18:28:19 »
teşekkür ederiz (z)

+1
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2011, 18:32:01 »
faydalı bilgiler, paylaşım için teşekkürler...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2011, 19:21:32 »
Gerçekten bir çok sohbet konusundan daha faydalı bir paylaşım bizler için gerçekten teşekkür ederim.

Bu cam silecek suyu önemli ve gerçekten bakılmadan gidilen yada önemsenmeyen bir kalem ama bakmaya değer en azından servisi test için.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2011, 20:03:25 »
Bu yağ filtresi ve polen filtresi tuzağına düşmüştük :D yağı 10binde bir değiştirmek kafi :D stepne havası azot gazı nitrojen gazı falan fasa fiso :D plazalardan bıktım :D bunu bir plaza sahibi okusa nolur yani hı nolur :D belki 5dk bi köşede utanırlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2011, 21:27:57 »
Ankara da şaşmaz da uzay otoya gidiyorum sağolsun Murat usta ne değişecekse hangi parça idare ederse söylüyor benim isteğime göre orijinal ya da yan sanayi parça kullanıyor. Öyle cam suyuna akü suyuna  para istemiyor. ;)
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2011, 21:59:37 »
aracımın motor arıza lambası yanmıştı servise götürdüm ve bana beyin arızası yapmış deyip 1500 tl masraf çıkardılar bir tanıdığım sayesinde istanbul toyota servisiyle irtibata geçtim ve ordan burdaki servisle irtibata geçmişler ve aracımda önemli bir arıza olmadığını öğrenmişler  yani yerse diye kafalarından arıza çıkarmışlar birdaha hayatta servise gitmem güzel bir usta buldum ve herşeyi gözümün önünde yapıyor böylesi daha iyi sanırım
hasta fb'li toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2011, 22:31:34 »
Teşekkürler paylaşım için...
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2011, 22:40:27 »
çok çok teşekkürler paylaşımınız için,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #11 : Ekim 09, 2011, 22:42:17 »
Bunlar basit olan şeyler. Garanti varken gittiğinizde hiç problem olmayan bir parçanın garanti bitiminde servise gittiğinizde arızalı çıkması.
Ve büyük kalemlerde aslında basit çözümü olan şeylerin komple parça değişimi yapılarak fahiş rakamlar alınması.
Bizim daha bilmediğimiz niceleride vardır. Servise başka işlem için gittiğinizde servisin kendi hatası sonucu başka birşeyin bozulup müşteriye fatura edilmesi gibi şeylerde duyuyoruz. Bunları Toyota için söylemedim genel anlamda yazdım.

Cam suyu olayıda kesinlikle doğru :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2011, 22:49:51 »
Cam suyu doğrudur da , servise teslimden önce forma yazdırtsanız iyi olur , ben önceki bakımda depoyu ağzına kadar doldurmuş öyle teslim etmiştim, yine de biraz boşaltıp ilave etmişler :)   kokulu falan bir şeyler koyduk deyip 2-3 TL bir şey yazmışlardı faturaya..

İkincisi akü sularını da tamamlayıp öyle servise gidiniz , zira onlara da para yazıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2012, 19:57:00 »
Çok faydalı bir paylaşım olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 05, 2012, 20:29:53 »
Uyarılarınız için elinize sağlık,

Dediğiniz gibi, kaliteli yağ konusu yanlıştır. Bir motor 10.000km de kendi yağını ne kadar eskitiyor ve yakıyorsa, kaliteli denen yağıda o kadar eskitir. Çünkü teknolojisi o kadardır.

Akü düşüncenize katılamıyorum, ellerindeki cihazlar bayağı iyi, akünün şarjını ve kalan ömrünü oldukça yakın değerlerle söylüyor, değişimi size kalmıştır.

Balatalarınızda, 2 -3000km sonra sıfırlanacaksa hazır servise girmişken değişmekte fayda vardır, risk almaya gerek yoktur.

Diğer konulara katılıyorum ve bir tanede ben eklemek istiyorum;

Broşürlerde ve web sayfasında yedek parçalarda orjinal yağ filtresini ve piyasa malı filtreyi gösteriyor, resimlerde kağıt sargısından dolayı gerçekten daha fazla süzme kabiliyeti olan filtre görünüyor oysa gerçekte kendileride piyasa malı filtre de kullanılan kağıt oranında sargısı olan filtre kullanıyorlar, kalitesini bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2012, 20:51:03 »
   Faydalı bilgiler için teşekkürler. 1000 km servisten yeni çıktım. Lastikleri çok sert hissettim. Yakındaki benzinliğe gittiğimde ön tekerlerden birisi 37 diğeri 35 psi, arkalar da bunun gibiydi. Belki aldığımdan beri böyleydi bilmiyorum. >:( Hepsini 32 yaptım araç düzeldi. Ancak bunu yanlarına bırakmayacağım. :kötü: 
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2012, 23:29:10 »
Güzel paylaşım.Teşekkürler...
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 06, 2012, 09:25:01 »
Eski aracımda (skoda) her servise gidişimde antfriz değişmiş oalrak faturada görürdüm.Birinde özellikle aracın başında ayrılmadım.Fakat faturada yine 7 litre antifriz yazıyordu.Bunun yanında motor temizliği için slikon sıkıyorlar fakat sizden komple tüp parası alıyorlar oysa aynı tüpü başka araçlarda da kullanıyorlar.

Aracınız serviste iken mutlaka uzaktan da olsa izleyiniz.İlla bir hile olacak diye bir şeyde yok.Hiç değilse aracınızı daha iyi tanımış olursunuz.Malum herkes usta değil.Mesela ben.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 06, 2012, 09:56:58 »
Nasıl ki, sevgilisini veya eşini aldatan erkeklerin çiçek, hediye vb. uygulamalara başvurdukları şeklinde bir şayia vardır, servisteki güleryüz ve izzet ü ikram da bende her zaman bir aldatılma hissi oluşturur :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 06, 2012, 10:00:27 »
Güzel paylaşım teşekkürler...
Toyocuk :)