Gönderen Konu: Bir Tüketim Rekoru da Skoda'dan Geldi .....  (Okunma sayısı 815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Bir Tüketim Rekoru da Skoda'dan Geldi .....
« : Ekim 08, 2011, 21:10:23 »

Skoda Fabia 1.2, 100 km'de sadece 2,78 litre yakıt tüketerek bir rekora imza attı....

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız FordMondeo tüketim rekoru haberinin ardından şimdi de Skoda'dan bir rekor haberi geldi. Yakıt verimliliği araştırmaları dahilinde Skoda modelleri arasında düzenlenen “Skoda Ekonomi Yarışı’na” Fabia 1.2 HTP ile katılan Marek Tribula ve Martin Kadlec ikilisi 100 km’deki 2,78 litrelik tüketim değeri elde etti. Skoda modellerinin belirlenen mesafeyi en az yakıt miktarıyla geçmesinin amaçlandığı yakıt verimliliği yarışması 30’ncu kez gerçekleştirildi.

Beş Skoda serisinden 59 modelle yarışan takımlar 325,9 kilometrelik uzun rotayı kat ettiler. Bu parkurda yapılan ölçümlerde toplam tüketim, CO2 emisyonu, ortalama hız, gerçek tüketim ve standart tüketim arasındaki fark araştırıldı. Skoda üretiminin gerçekleştirildiği  Çek Cumhuriyeti’nden katılan takımlar haricinde Polonya, Slovakya ve Rusya’dan da takımlar yarışa katıldı. Parkura çıkanlar arasında ilk kez fiziksel engelli sürücüler de vardı.

Automotoklub SKODA Mlada Boleslav Yönetim Kurulu Başkanı Josef Palka, ekonomi yarışının üstün Skoda motor teknolojisine bir saygı duruşu olduğunun altını çizerek   “Katılımcılar bir kez daha Skoda ile ne kadar ekonomik sürüş yapabileceğini gösterdiler. Engelli katılımcıların performansı özellikle etkileyiciydi.” dedi.

Kaynak...
http://www.ajansotomobil.com/skoda/haberler/bir_tuketim_rekoru_da_skodadan_geldi_1359.html
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

Bir Tüketim Rekoru da Skoda'dan Geldi .....
« : Ekim 08, 2011, 21:10:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir Tüketim Rekoru da Skoda'dan Geldi .....
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2011, 21:22:15 »
Gelsinler bizim yollarda o rekoru kırsınlar da görelim :)  Dümdüz yolları var... 2 kişi biniyorlar. Bağajı filan doldursunlar... sabit 5-60 km ile gidiyorlar.... Öyle ben de kırarım o rekoru... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir Tüketim Rekoru da Skoda'dan Geldi .....
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2011, 21:29:27 »
en azından litrebazlı bir tüketim verdiklerinden daha dürüst duruyor.
ama gene de hiçbir anlam ifade etmiyor benim için...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...