ya ben aracın altına yapıcam kapılar açılınca yansın diye yeterli aydınlatırmı diye düşünüyorum bi tarafa 2 tane koyucam orada üstü silikonlu falan var mı acaba ?
Hazır satılanları vardı niye bukadar ugrastınız ustam?
Hazır satılanları vardı niye bukadar ugrastınız ustam?
bukadar orjinal ışık bulamadım. tam çizgi şeklinde yanıyor. normal power ledler gibi nokta nokta sevmiyorum. olursa böyle olması lazımdı. ben memnunum
ya ben aracın altına yapıcam kapılar açılınca yansın diye yeterli aydınlatırmı diye düşünüyorum bi tarafa 2 tane koyucam orada üstü silikonlu falan var mı acaba ?
sizin şerit led kullanmanız daha az maliyetli ve amaca daha uygun olur sanırım. aracın altında yanması güzel fikir.
ya serit ledi denedim güzel olmadı yapıştırcak yer cok uygun değil arkalarda bi yer var o zaman da ısık güzel durmuyor iki tane koymayı düşündüm bi tarafa önce serit ledten iki parca yapıcam denicem güzel olursa sizin kullandıgınız üründen alıp onları koyucam
ya serit ledi denedim güzel olmadı yapıştırcak yer cok uygun değil arkalarda bi yer var o zaman da ısık güzel durmuyor iki tane koymayı düşündüm bi tarafa önce serit ledten iki parca yapıcam denicem güzel olursa sizin kullandıgınız üründen alıp onları koyucam
benim kullandığım ürünü tek takmanı tavsiye ederim çok ışık veriyor. şerit ledi kapının altına dene istersen kapı kapalıyken alt boşluk çizgisinden ışık süzülmeside güzel durur
evet güzel fikir bakalım ne yapıcaz. bunu çalıştırmak için bi devre falan gerekiyor demişsin 12 volt versek ne olur ki yada o devreyi nerden bulabilirim?
evet güzel fikir bakalım ne yapıcaz. bunu çalıştırmak için bi devre falan gerekiyor demişsin 12 volt versek ne olur ki yada o devreyi nerden bulabilirim?
10,2 voltla çalışıyor 12 volt verirsen bir kere yanar hemen keser.
http://ledstok.com/product.php?id_product=126 bu devreyi bağlaman gerekiyor.
buna dört tanesinide bağlayabilirmiyim?
bu devreye dört tanesini bağlayamazsınız çünkü 350mA sait akım veriyor her bir led için bir tane devre devreyide değiştirebilirsiniz mesela 700 mA lik alıp 2 led bağlayabilirsiniz
o zaman 1400 lük alıp 4 tane bağlıyım
hmm tamam öyle yapayım peki birşey sorayım
http://imageshack.us/photo/my-images/577/dsc02651zu.jpg/ böyle devre çizmeye calıştım biraz şimdi burda sorum şu devrede dört tane anaktar birlikte onlar kapı swicth i led1 led2 led3 led4 serdar abinin taktıgı ledler serit led zaten 12 voltla çalısan suan kullandıgım birşey bu devreye birde dediğiniz devreden takıcam iki tane ama ordaki sisten de kapılardan da artı yük gelmesi sorun olur mu ? parlaklık değişir büyük ihtimal o sorunu nasıl hallederim?
hocam çizdiğim devrede söyle bir hata var kapı swicth leri eksi gönderiyormuş deveredeki eksi ile artılar yer değiştiricek
olur
ama bunun içinde bol bol kablo çekeceksiniz kablonunda iç direnci var en iyisi siz 2 tane 700 lük alın sağ tarafa ve sol tarafa devreyi yerleştirip ledleri bağlarsınız:D
http://ledstok.com/product.php?id_product=127 bu iyi iki tane bundan alayım
4 adet alıp 4 kapıya bağlamayı ve ayrı ayrı hangi kapı açıldığında o kısmın yanmasını istiyorsan bu devre olmaz 350 mA. lik alman gerekiyor tane. tek tek ayırmak için. sağ iki kapı veya sol iki kapı aynı anda yanması için bun devreyi alabilirsin.
yok ben bi kapıda açılsa hepsi yansın öyle yapıcam
Sorular:
Bu lambalar katlanıyor mu?
Isınıyor mu?
Trafosu var mı?
Dış izolasyonu var mı? Yağmurda ve taş çarmpalarında zarar görür mü?
Kaç cm boyunda satılıyorlar?
Rica;
Led'ler açık vaziyette gündüz fotosu, aydınlık ve açık havada en az 10 metre mesafeden. Yapmışken bir de 30-40m mesafeden 1 kare.
Kapalı vaziyette çok yakından resim (10-15cm mesafeden)
Güle güle bin arabana. Güzel şekil olmuş.
arkadaşlar kusura bakmayın pek vakit bulamadığım için geç yazıyorum.evlilik işlerim vardı. günüz fotoları ekliyorum