Gönderen Konu: gündüz farı  (Okunma sayısı 8412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
gündüz farı
« : Ekim 07, 2011, 10:00:42 »

Toyota Club Türkiye

gündüz farı
« : Ekim 07, 2011, 10:00:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: gündüz farı
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2011, 10:02:13 »
arkadaşlar ürün bu http://ledstok.com/product.php?id_product=14 daha araca monte etmedim. araç üzerindeki resimleri eklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2011, 17:01:03 »
2017 yılına ne ara girdik hatırlamıyorum serdar abi :D birde bunun yanında devre almıştın onu bağladınmı

ledin üstüne cam yada şefaf plastik (mika) mı yapıştırdın serdar abi kenarları silikon varda yapıştırmadıysan yapıştırki gelecek zarar cama gelsin lede gelmesin
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2011, 23:09:24 »
2017 yılına ne ara girdik hatırlamıyorum serdar abi :D birde bunun yanında devre almıştın onu bağladınmı

ledin üstüne cam yada şefaf plastik (mika) mı yapıştırdın serdar abi kenarları silikon varda yapıştırmadıysan yapıştırki gelecek zarar cama gelsin lede gelmesin

2017 yılından bir kare sanırım. Yani desenize teknoloji çok ilerleyecek.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2011, 08:06:48 »
2017 yılından bir kare sanırım. Yani desenize teknoloji çok ilerleyecek.
    :)fotoğraf makinasının ayarlarınıda bozmuşlar öyle kalmış. allahta geçmiş tarih değil. yoksa daha önceden yapılmış bu far diye topa tutarlardı bizi forumda  :)    ilke devreyi bağladım öyle yanıyor. direk akü voltajını vermeye güvenemedim açıkçası. 10.2 volt yazıyor. led i alüminyum kanala oturtup içine şeffaf silikonu doldurdum bolca. daha önceden kestiğim pleksiyi üzerine bastırarak yapıştırdım. içinde hiç hava boşluğu kalmadı. böylece daha düzgün bir görüntü elde ettim. fotoğraftaki görüntüde üzerinde pleksi yapışmış halde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2011, 15:39:46 »
    :)fotoğraf makinasının ayarlarınıda bozmuşlar öyle kalmış. allahta geçmiş tarih değil. yoksa daha önceden yapılmış bu far diye topa tutarlardı bizi forumda  :)    ilke devreyi bağladım öyle yanıyor. direk akü voltajını vermeye güvenemedim açıkçası. 10.2 volt yazıyor. led i alüminyum kanala oturtup içine şeffaf silikonu doldurdum bolca. daha önceden kestiğim pleksiyi üzerine bastırarak yapıştırdım. içinde hiç hava boşluğu kalmadı. böylece daha düzgün bir görüntü elde ettim. fotoğraftaki görüntüde üzerinde pleksi yapışmış halde

güzel olmuş :) iyiki ileri tarihte  kontrol için nereye bağlayacaksın serdar abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2011, 09:45:00 »
güzel olmuş :) iyiki ileri tarihte  kontrol için nereye bağlayacaksın serdar abi
       parklara düşünüyorum ilke. orjinalliği bozmak istemiyorum biliyosun. tek harekette aracı eski haline çevirebilmem gerekiyor. :)  tekrar kablo çekip içeriye falan sonrasında uğraştırır beni. parkları açınca yansın. o yüzden farları falan sökmem gerekecek montaj yaparken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2011, 12:27:00 »
       parklara düşünüyorum ilke. orjinalliği bozmak istemiyorum biliyosun. tek harekette aracı eski haline çevirebilmem gerekiyor. :)  tekrar kablo çekip içeriye falan sonrasında uğraştırır beni. parkları açınca yansın. o yüzden farları falan sökmem gerekecek montaj yaparken.

evet işin zor olacak valla şöyle bir icat olsa ne güzel olurdu mesela farlara kablolar soketle bağlı ya işte o sokete benzer bir şey yapılacak  2. yapılan soketin üzerinden +,- kablo çıkacak  ve farlara takma ucuda 1. soketteki gibi 2.soketin ucuna takılacak yani tek fark 1. sokett orjinal kalacak 2.sokette hem kablo çıkacak hemde fara takılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2011, 20:51:49 »
işlem tamamdır arkadaşlar. fotoğraf makinasıyla alakalı ışık patlaması gibi görünüyor. gözle bakıldığında çizgi şeklinde ışık görülmektedir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2011, 20:55:39 »
evet işin zor olacak valla şöyle bir icat olsa ne güzel olurdu mesela farlara kablolar soketle bağlı ya işte o sokete benzer bir şey yapılacak  2. yapılan soketin üzerinden +,- kablo çıkacak  ve farlara takma ucuda 1. soketteki gibi 2.soketin ucuna takılacak yani tek fark 1. sokett orjinal kalacak 2.sokette hem kablo çıkacak hemde fara takılacak
      ilke yardımların için sağol. senin bulduğun devreyi farın içine koydum. enerjisini direk park ampülünün arkasından aldım. hemde devreyi neme rutubete karşı korumak amaçlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2011, 21:46:36 »
Sorular:
Bu lambalar katlanıyor mu?
Isınıyor mu?
Trafosu var mı?
Dış izolasyonu var mı? Yağmurda ve taş çarmpalarında zarar görür mü?
Kaç cm boyunda satılıyorlar?

Rica;
Led'ler açık vaziyette gündüz fotosu, aydınlık ve açık havada en az 10 metre mesafeden. Yapmışken bir de 30-40m mesafeden 1 kare.
Kapalı vaziyette çok yakından resim (10-15cm mesafeden)

Güle güle bin arabana. Güzel şekil olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 11, 2011, 00:20:36 »
Sorular:
Bu lambalar katlanıyor mu?
Isınıyor mu?
Trafosu var mı?
Dış izolasyonu var mı? Yağmurda ve taş çarmpalarında zarar görür mü?
Kaç cm boyunda satılıyorlar?

Rica;
Led'ler açık vaziyette gündüz fotosu, aydınlık ve açık havada en az 10 metre mesafeden. Yapmışken bir de 30-40m mesafeden 1 kare.
Kapalı vaziyette çok yakından resim (10-15cm mesafeden)

Güle güle bin arabana. Güzel şekil olmuş.
      hayır katlanmıyor lambalar. sabitledim oraya. alüminyum kanalın içine yerleştirdiğim için aşırı ısınmıyor. ince bir devre ile çalışıyor, led 10.2 volt olduğu için voltajı düşürmek için kullanılan bir devre.http://ledstok.com/product.php?id_product=128. farın içine gizledim. küçük bir devre. alüminyum kanalın içine led i koydum üzerine bolca şeffaf silikon daha sonrada önceden kestiğim pleksiyi üzerine bastırdım etrafından taşana kadar. böylece saydam bir görüntü oldu. hiç hava boşluğu kalmadı. 9 cm boyunda. ama istediğin kadar ekleyebilirsin uç uca lehim yaparak

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 11, 2011, 09:00:14 »
      hayır katlanmıyor lambalar. sabitledim oraya. alüminyum kanalın içine yerleştirdiğim için aşırı ısınmıyor. ince bir devre ile çalışıyor, led 10.2 volt olduğu için voltajı düşürmek için kullanılan bir devre.http://ledstok.com/product.php?id_product=128. farın içine gizledim. küçük bir devre. alüminyum kanalın içine led i koydum üzerine bolca şeffaf silikon daha sonrada önceden kestiğim pleksiyi üzerine bastırdım etrafından taşana kadar. böylece saydam bir görüntü oldu. hiç hava boşluğu kalmadı. 9 cm boyunda. ama istediğin kadar ekleyebilirsin uç uca lehim yaparak

Leventin sorusundaki "Bu lambalar katlanıyormu ?" sorusu sizin o aleminyum kanal içine monte  etmeden önceki  yani  yalın  hali. Yani normalde  elastik türü  bir  lambamı esnek mi onu  soruyor  bana göre.

Birde siz  tamam aleminyum kanal ile soğutmayı sağlamışsınız. Ama normalde biildiğimiz 1-3-5 wattlık power ledler çok ısınıyor mesela, uzun ömür için arkasına soğutucu plaka takmakta fayda oluyor. Bunlarda onlar  kadar ısınıyormu peki ekstra bir soğutucu olmadan.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 11, 2011, 17:55:13 »
Leventin sorusundaki "Bu lambalar katlanıyormu ?" sorusu sizin o aleminyum kanal içine monte  etmeden önceki  yani  yalın  hali. Yani normalde  elastik türü  bir  lambamı esnek mi onu  soruyor  bana göre.

Birde siz  tamam aleminyum kanal ile soğutmayı sağlamışsınız. Ama normalde biildiğimiz 1-3-5 wattlık power ledler çok ısınıyor mesela, uzun ömür için arkasına soğutucu plaka takmakta fayda oluyor. Bunlarda onlar  kadar ısınıyormu peki ekstra bir soğutucu olmadan.
      hayır katlanmıyor. altında alüminyum plaka var. bükmek sakıncalı ledler zarar görür. zaten ledler dışarda rüzgar vs maruz kalıyor. elektronik devreside farklı bir yerde. ama hiç ısınmıyor diyemem. dün yağışta denemesini yaptım. su sızdırmazlığıda başarılı. şuan bir sorun yok. bunları gördüğüm mağaza takı mağazasıydı. küçük cam vitrinlere takmışlar. ve heryeri cam kaplı. sadece çekmece gibi çekip ürünleri çıkarıyolar. dolayısıyla çok ısınmadan kaynaklı zarar görmeliydi. sabah 10 akşam 10 full açık. ve vitrinde en az 20 tane var. ısının bir zarar vereceğini düşünmüyorum şimdilik. daha yeni olduğu için deneme fırsatı olmadı. biraz daha zaman olursa daha detaylı bilgi veririm. ama şimdilik çok memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2011, 18:10:35 »
güzel olmuş elinize sağlık güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2011, 18:11:02 »
bu arada site işime yarıdı onun içinde teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2011, 19:34:38 »
serdar abi güzel artık hava atarsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2011, 19:48:10 »
serdar abi güzel artık hava atarsın :D
yok be ilke hava atmak değil. gör görül hayatta kal. 3,5 watt ışığını gördün dimi. dehşet aydınlatıyor. sis farlarını sen düşün artık nasıl ışık verir. gündüz açık havada çekmem lazım. eklerim onlarıda. bu kullandığımın kısası inceside var. ben iki sıra yaptım birbirine lehim yaptım. 4 tane almıştım. üst pleksi camı yapıştırırken birine zarar verince ikiye düşürmek zorunda kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2011, 19:48:41 »
güzel olmuş elinize sağlık güle güle kullanın
sağolun teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2011, 19:51:41 »
bu arada site işime yarıdı onun içinde teşekkürler
önemli değil. mekana gittim karaköyde hiç çıkmak istemiyor insan. o ürünleri dışarda kolay kolay bulamazsınız.