Gönderen Konu: Avensis ve ses sorunu  (Okunma sayısı 5167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Avensis ve ses sorunu
« : Ekim 06, 2011, 23:21:56 »
Bu gün bir arkadaş güncel kasa avensis'lerin 70000 km.'den sonra yol ve rüzgar sesi almaya başladığını söyledi. Bu konu hakkında bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Avensis ve ses sorunu
« : Ekim 06, 2011, 23:21:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis ve ses sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2011, 23:42:27 »
70 bin km ise iyiymiş..corolla ve aurisler plazadan cıkar cıkmaz ses yapıyor...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2011, 01:23:40 »
Şimdi bir aracın 70.000 km kullanıldığı zaman parçalar arasındaki çalışması gevşediğinden ses alma artabilir ama bu toyota için erken olmuş gibi?
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2011, 23:32:14 »
10 binden sonra desek daha doğru olur.
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2011, 23:41:59 »
Bende ön cam değiştiğinden beri rüzgar sesi alıyorum..

uğraşlarıma rağmen bir miktar sesi azalttım, çok rahatsız edecek kadar rüzgar sesi yok.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2011, 22:41:20 »
valla benim avensis 120 binde. rahatsız edici bir yol ve rüzgar sesi yok ama hafif bozuk yollarda ön konsülden tıkırtı sesleri geliyor. bi de motor sesini içerde duyuyorsunuz ama çok değil. ses olayı bende böyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2011, 10:10:09 »
erdal kardeşim resimdeki araç seninse bu araçlar bir mükemmeliyet bana kalırsa. sizler ne düşünürsünüz bilmem ama vardı bundan sattık corolla dizel aldık. şimdik nerde eski avensis diye gözlerim arıyor. kardeşim aracın km de ne kadar yakıyor şu anda hesapladın mı acaba.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2011, 22:44:56 »
Ben tıkırtı konusunda epey hassasımdır.Şuan araç 76.000 km de herhangi bariz bir sıkıntı yok neyse ki.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2011, 00:32:46 »
Bende ön cam değiştiğinden beri rüzgar sesi alıyorum..

uğraşlarıma rağmen bir miktar sesi azalttım, çok rahatsız edecek kadar rüzgar sesi yok.

bahadır bey iyi geceler mümkünse aracınız km de ne kadar yakıt tüketiyor krş olarak ve bir depo da ne kadar km yapıyorsunz. paylaşabilirseniz sevinirim. yarın toyota sonkara gideceğim avensis 1.6 manuel için iyi geceler.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 13, 2011, 11:25:05 »
bahadır bey iyi geceler mümkünse aracınız km de ne kadar yakıt tüketiyor krş olarak ve bir depo da ne kadar km yapıyorsunz. paylaşabilirseniz sevinirim. yarın toyota sonkara gideceğim avensis 1.6 manuel için iyi geceler.

Mesut kardeşim kullanıma göre değişiyor. ben istanbul trafiğinde 53-54 litre benzinle kısa mesafelerden kaçınıp çok sakin kullanımda 650 km yi görüyorum. uzun yolda ise 100km'yi süratı geçmezseniz ani hızlanmalardan kaçınırsanız çok rahat 900 km yaparsınız. kış aylarında yaz aylarına oranla daha fazla yakar elbette.

Cuma akşamı memleketten dönmeden önce km'yi sıfırladım benzin deposunu ağzına kadar doldurdum. edirne istanbul arası 235 km. ben eniştemi gayrettepe'ye bırakıp maslak'a geçtim şu anda 250 km civarı oldu ve benzin göstergesi 2 kademe indi (toplamda 10 kademedir) ben ortalama 53-54 litre benzinle karma olarak 750 km ye ulaşarım diye düşünüyorum. tekrar bilgileri paylaşırım sizinle aracınız şimdiden hayırlı uğurlu olsun :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Kasım 13, 2011, 12:10:04 »
çok teşekkür ederim bahadır bey gerçekten bu bilgi beni o kadar rahatlattı ki 700 km ye gelmeden yakıt al diyen corolla 1.4 aracımdan ayrılıp avensis almama yardımcı olacak bir açıklama yapmışsınız. çok teşekkür ederim. artık gönül rahatlığıyla avensis rahatlığıma kavuşabilirim. iyi pazarlar.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2011, 01:14:38 »
Arkadaşlar 2005 avensis var.Cam değişiminden sonra rüzgar sesi arttı,ön konsoldaki maun çıtalardan ve yol bilgisayarı çerçevesinden gıcırtılar geliyor.Seslerin giderilmesi ve yol bilgisayarının çerçevesinin sökülmesi hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2011, 20:38:55 »
cam altında sünger gibi birşey var orjinalinde.sonradan takıldıgında otekrardan kullanıyorlarmı merak ediyorum dogrusu.2005 avensislerde en cok ses yol bilgisayarı cercevesinden birde gögüsteki çıtanın üzerindeki bardaklıktan geliyor.Yol bilgisayarı cercevesinin sökülmesi için teybin sökülmesi için ön gögüsteki bardaklıgın bulundugucıtayı  cıkaracksınız..Çıtayıda ,torpidoyu acın çıtayı alttaan tutup kendinize dogru çekin segmanlı hiçbir vida tutmuyor.Bizdeki avensisin teybını sökerken izledim..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2011, 19:48:05 »
Tuncay kerdeş teşekkürler,eyvallah.Biraz daha ayrıntı vermen mümkün mü? Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2011, 21:29:28 »
valla benim avensis 120 binde. rahatsız edici bir yol ve rüzgar sesi yok ama hafif bozuk yollarda ön konsülden tıkırtı sesleri geliyor. bi de motor sesini içerde duyuyorsunuz ama çok değil. ses olayı bende böyle
şehir içinde 100km de 8-9 lt arası yakıyor. şehirler arası 6 litre, yani uzun yolda bi depo ile yaklaşık 1000km gidiyorum, şehir içi 600-650 arası. ama çok sakin ve devirli araç kullanırım, bunun da bi etkisi var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 28, 2011, 01:22:11 »
şehir içi sakin kullanım 640 km gördüm en fazla - istanbul edirne arası ortalama hızım 140-200, 500 km de bitti depo :) devir 3000 i geçtimi içiyor mübarek yakıtı o yüzden çok pişman olmuşumdur makyajlı kasa almadığıma o 6 vites yüksek hızda düşük devir kullanımı olabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2011, 02:30:22 »
bu birazda kullanımla alakalı.bozuk yollarda çok kullanılan araçların kapı ayarları ufak tefek bozuluyor.menteşelerde ufak tekef deformasyonlara sebep olabiliyor.kapıyı açın ve yukarı aşağı oynatmaya çalışın.varsa boşluk o da rüzgar sesi alır.ayrıca fitilller plastik parçalar sonuçta.zamanla elastikesini kaybeder.ondanda alır ses.onlar içinde spreyler var.markasını hatırlamıyorum ama çok etkili sonuçlar alınıyor.tavsiye ederim.