Gönderen Konu: Yaris'e Bi Xenon // Harika oldu. Teşkler Erkan abi...  (Okunma sayısı 9181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris'e bir Xenon // Harika oldu. Teşkler Erkan abi...
« Yanıtla #40 : Nisan 10, 2012, 00:25:49 »
Para vermeyin şu çakma xenonlara milletin canı ile uğraşmayın trafikte..... Ne olursa olsun orjinal olmadığı sürece diğer sürücülerin görüşünü engelliyor gözümü alıyorsa ben direk sövüyorum hele tenhada falan denk geldiği zaman arabadan inip uyarıyorum.
Ben xenon diye kısıtlamıyorum. Halojen bile olsa bütün ayarsız farla yolculuk yapanlara sövüp söyleniyorum.

bu konuyu tekrar gündeme ben getirdiğim için sanki bana konuşuyormuşsunuz gibi oldu . şimdi bu açıklamayı yapınca idrak ettim. ben saygılar sunarım..
Sema hanım aracınız Yaris. Acaba hangi kasa yeni? Eski?
 Her ikis kasaya da mercekli far alıp xenon uygulayan Aydın Donuk'la iletişim kurarak bilgi alablirsiniz. En azından mercekli fardaki aydınlatma performansını öğrenmiş olursunuz.Göz almıyor diye aydınlatmada halojen fara göre daha fazla düşüş yaşayacaksanız da haloken ampullerinzin yerine daha iyi performans sağlayan (xenon olmayan) halojen ampul kullanarak aydınlatmanızı iyileştirebilirsiniz.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 10, 2012, 00:25:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 07, 2012, 12:07:25 »
gerçek Bi-Xenon farlar dışında her gördüğümde sövdüğüm bir şey bu xenon olayı. Bence bize trafik kurallarından önce görgü kurallarından bi ehliyet verseler, bu trafikle ilgili sıkıntılarımız belki daha azalırdı. Yaşadığım şehirde yoğun olarak görüyorum. Adam gitmiş şahine, renault 9'a çin malı, dandik 20-30 liralık ampulleri takmış, Xenon far diye gerine gerine geziyor. Efendi gibi uyarsan da, anlamaz başına alırsın belayı.  :kötü:

En güzeli trafiğin bunları gördüğü yerde öyle 150-200 tl'lik değil en az bir asgari ücret kadar ceza yazması. böyle olsun ki cezalar, çakma çin malı kalitesiz aparatlarla önce başkasının, sonra da kendilerinin canını tehlikeye sokamasınlar.
"Please, save your life / because you've only got one..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dokuz eylül ün.- endüstri müh.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 17, 2012, 23:15:11 »
arkadaşlar angel xenon farlarla , beyaz ışıklar karıştırılıyor sanırım benim araçtada beyaz ışık var fazla bişey ödememiştim ondan bahsediliyor olsa gerek
Bir kere toyota, hep toyota..